Året som gått – April 2011

Ja, det är våren! Ja, det är våren! Som har kommit igen! Som en kär gammal vän!

Tyvärr är det dock våren 2011 vi pratar om för våren 2012 lyser med sin frånvaro. Suck! Fast i dag lyser åtminstone solen 2012 litegrand med sin närvaro även om det också är minusgrader och snålblåst (läs: halv storm) och man får väl vara glad för det lilla. Men i alla fall så längtar jag så där alldeles väldans mycket efter våren 2012 och tänker därför passa på och ägnat det här aprilinlägget åt att drömma mig i tillbaka till våren 2011 i form av massor av bilder. Passa på att njuta!

Blåsippor 20/4

Vitsippor 25/4

Grön björk 28/4

Blåa och vita sippor och gröna björklöv! Häääärligt! LÄNGTAR!

Balkongen 28/4

Pensé 28/4

Pensé 28/4

Men våren för mig handlar inte bara om dom vilda växterna. Det handlar minst lika mycket om att det är dags att dra igång balkongsäsongen igen. Jag tror jag har sagt det förut, men LÄNGTAR är verkligen ett ord som sammanfattar vad jag känner inför våren (saknar och älskar är andra passande ord).

Krans med virkade blommor

I april virkade jag också en massa blommor och monterade på en krans som jag hängde på tidigare nämnda balkong.

Virkad katter

Dessutom virkade jag två randiga katter, den vänstra till mig själv och den högra som en doppresent … (Mönster från Crochetra)

Smulan

… Och en leksaksmus till Smulan som blev både rutig och randig (musen alltså, inte Smulan, hon är sköldpaddsfärgad). Jag insåg också att är det NÅNTING som mina bloggläsare (och kanske i synnerhet mina googlare) VERKLIGEN vill läsa om så är det randiga katter och rutiga möss för det är mitt hittills mest lästa blogginlägg (utlottningen undantagen förstås, men den räknas inte på samma sätt)

Bandvävstol

Förra året var påsken sen, varm och solig och tillbringades på en av mammas altaner (den som inte är inglasad) med att klura ut hur man varpar en bandvävstol. Det gick bra! Dessutom var det väldigt varmt, skönt och trevligt. Hur var det nu ingen… LÄNGTAR tror jag visst var temat för dagen.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Balkongen, Inredningspyssel, Katterna, Övrigt, Prat, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Året som gått – April 2011

 1. Lovisa skriver:

  Åh, vilka vårkänslor man får av att se bilderna. Katterna är helt underbara, har fortfarande inte virkat mig ett par men det måste jag bara göra snart.

 2. Jag skriver:

  Vilka hoppfulla bilder!
  Det blir nog vår i år också fast den känns avlägsen.
  Som vanligt längtar jag efter vasaloppet, för sen kommer våren.

  • Annefia skriver:

   Längtar verkligen!!! Men jo, just nu känns det otroligt avlägset. Men jag har ju lärt mig som dig att efter Vasaloppet är det vår minsann (oavsett snömängd)

 3. LadyNight skriver:

  Oh. Ja! Våren. Kom hit kom hit, våren. Jag vill ha sol och ljusare dagar (vilket känns en aning schizofrent, då jag är nattmänniska). Torra promenader runt sjön med lillräven…ja, det längtar jag efter. Och ett nytt försök med bönorna! :P

  • Annefia skriver:

   Förstår att du också längtar! Faktum är att vi nattugglor VERKLIGEN behöver ljusa, soliga och framför allt lååånga dagar, så att det är några soltimmar kvar för oss att njuta av när vi vaknar. Och ljusa sommarnätter där man hinner njuta av soluppgången innan man lägger sig är ju inte heller helt fel.