Ge rum, jag vill opp sa…

… en snödroppsknopp! Och jo, jag vet att det ska vara en rabarberknopp egentligen men jag tycker det fungerar lika bra med en snödroppe*. Just den här snödroppsknoppen ville opp i mammas trädgård. Så här års saknar jag verkligen min egen trädgård.

OBS! Snödroppe, inte rabarber!

* Enligt min uppfattning funkar bara snödroppar som ersättning för rabarber i rim och ramsor och sånt, i paj föredrar jag nog orginalet.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ge rum, jag vill opp sa…

  1. Pingback: Om det här med rabarberknoppen… | Fialand – Pyssel & Prat

  2. Lovisa skriver:

    Åh! Har det verkligen kommit vårblommor än? Jag har sett bilder från mindre trovärdiga källor (läs: aftonbladet) med bilder på vår, men anat att det kan vara ett montage eller en gammal bild. Här är det ungefär lika vitt som vanligt, men härligt med ett tecken jag kan lita på! :)

    • Annefia skriver:

      Japp, ett alldeles äkta litet vårtecken! Mycket mera pålitligt än Aftonbladet! Snödopparna kommer ju upp i skyddade lägen invid husväggar och sånt även om det finns snö kvar i övrigt. Mamma lät dock hälsa att i morse var det -9 grader och snödroppen har gått och gömt sig (eller blivit uppäten av ett rådjur).