Vårblommor!

I går när jag åkte till mamma upptäckte jag att skogsbacken mittemot ladugården var alldeles blå av sippor och i dikeskanterna längs motorvägen var det fullt med tussilago. Hurra!!! Vårblommor!!!

Snödroppar

Väl framme i mammas trädgård var det alldeles fullt av vårblommor, kroksuar, snödroppar, vintergäck och lite annat smått och gott. Alla hade dessutom klarat sig från rådjuren i år (än så länge alltså).

Krokusar

Det här med rådjur som äter upp vårblommorna (och mycket annat ) är ett stort problem för mamma och hennes man som har en skogstomt där rådjuren dessutom är så orädda att det ibland kan krävas drastiska metoder för att skrämma bort dom. Fast ibland kan det ju gå till överdrift, som i går då när mammas man fick den geniala idén att han skulle kasta en träbit efter rådjuret för att skrämma bort det. Han var ganska så träffsäker! Visserligen missade han själva rådjuret men i stället så träffade han växthuset och tyvärr kastade han så hårt att han inte bara krossade en glasruta utan träbiten flög dessutom tvärs igenom växthuset och krossade en ruta på andra sidan med. Ooops! Men rådjuret flydde i alla fall!

Krokusar

Så här års när vårblommorna börjar komma upp saknar jag verkligen dom trädgårdar jag haft och möjligheten att gå på promenader i naturen!

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vårblommor!

 1. Elisabeth skriver:

  Äntligen vår!!! Jag bara älskar det.. Som att tidigt på morgonen stå och lyssna på alla fåglar som kvittrar… Inget bakslag nu bara… =)

  • Annefia skriver:

   Jag håller med! Det är underbart när man kan lyssna på fåglarna igen. Koltrasten som sjunger på nätterna är en av mina favoriter.

 2. Elle skriver:

  Mina rådjur är så smarta att de kommer när jag fortfarande sover. Ett par tulpaner har de hittills glufsat i sig. Med säkerhet kommer de senare i vår och äter upp min vita ros. Har hunnit bli en tradition här.
  Ni får nog skaffa andra metoder för att skrämma rådjur. Spruta vatten kanske? Skadar inga växthus iallafall….

  • Annefia skriver:

   Dom är ju omöjliga dom där otäckingarna! I natt hade dom ätit upp mammas fina krokusar. Men själv kör jag med det allra effektivaste försvaret mot både rådjur och mördarsniglar; Balkong! LOL

 3. Jag plocade med mig krokusen från stugan för där blir de ändå inte gamla… De får liksom fötter att gå på…
  Nej, det er inte kul när djuren ätit upp det man planterat.
  Balkong är ju ett bra vapen i kampen.

  • Annefia skriver:

   Det låter nästan som det säkraste alternativet att plocka in krokusarna så rådjuren inte kommer åt dom. När jag hade hus tidigare gick järnvägen precis vid tomtgränsen och SJ funkar ganska bra på att hålla rådjuren borta, eller i alla fall decimera rådjursstammen väldigt, så dom flesta år fick jag ha krokusarna i fred. Annars är ju narcisser ett trevlig alternativ med för dom smakar ju illa.

 4. Pingback: Året som gått – 2012 | Fialand – Pyssel & Prat