Balkongsäsongen 2012 – nu börjar det (kanske)

I år kom jag i gång ovanligt sent med balkongen. Dels har vädret varit dåligt i April och dels har jag varit det. Men förra veckan kom mamma med en del växter som jag haft nedgrävda i hennes potatisland för vinterförvaring och i går fick jag hjälp med en del sånna grejer som jag inte riktigt orkar själv så nu är jag på gång i alla fall.

Nu kan man sitta på balkongen igen!

Dock är det hela bara väldigt provisoriskt och stökigt än så länge och provisoriskt och stökigt kommer nog bli ledordet för balkongsäsongen 2012. :o( I år ska dom nämligen putsa om fasaderna här så jag kommer drabbas av sånna där roligheter som byggställningar runt hela huset och inplastade fönster. Kul! Kul! (Inplastade fönster som man inte kan öppna är ju vad alla människor drömmer om att ha i sommarvärmen!)

Jag vet inte alls vad det hela innebär för min balkong, om jag t.ex måste montera ner mina spaljéer (hoppas inte), plocka in alla växter (mycket troligt) och släpa in alla möbler, odlingslådor o dyl (tyvärr också rätt troligt). Med andra ord kan jag nog INTE fylla min balkong med lika mycket växter som jag brukar. (Va???? Inga rosenbönor???? Ja men hur ska jag då överleva sommaren??? Inte nog med att dom ger mig skugga och insynsskydd, det är en basvara i min sommarmat också) Och det kännes inte så där supermotiverat att storstäda där ute heller eftersom det kommer bli ännu värre när dom sätter igång. Ett annat dilemma är att jag inte riktigt vet NÄR det blir och hur lång tid det kommer att ta. Dom har börjat sätta upp byggställningar runt grannhusen men vid inte vårat hus än.

En bild på doftviolen för att muntra upp mig (och er) lite

I Augusti har jag bott här i sex år, EN ENDA sommar har jag sluppit bo på en byggarbetsplats! Det har byggts om vägar, rivits och byggts broar (tro mig att riva en bro väsnas!), det har sprängts, grävts gropar, byggts fula trappor (och bilats bort andra), grävts av telefon/data/Tv-kablar (flera gånger) och jag vet inte allt vad dom hittat på under dom här åren. Jag börjar i ärlighetens namn tröttna nu! Men andra sidan har jag blivit väldigt bra på att inte låta mig väckas av småsaker som sprängningar, grävskopor och slagborrar.

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Balkongsäsongen 2012 – nu börjar det (kanske)

 1. Johanna skriver:

  Hejsan!
  Jag vet inte riktigt hur jag hamnade här, men jag är glad att jag gjorde det! Vilka fantastiska klänningar/katter/smycken osv du skapar! Kliar nästan i fingrarna av att vilja försöka på ”pytte-virkning” men nej, mitt tålamod är såååå litet!

  Jag har nu läst och läst och läst din blogg och i något inlägg hajade jag till! Det om vilka virknålar och tunt garn du använder till dina dockklänningar och att det är svårt att få tag på så pyttigt garn! Och då efter en stund gick det upp ett liljeholmens här…

  Jag har en sisådär 13 något mindre nystan i yttepyttigt tunt garn. Det är 2 hela nystan DMC Cordonnet Special 30 216 yards, plus ett som det ser ut att vara använt lite av. 3 stycken nystan som det står Cartier-Bresson no. 50 på. Ett nystan med blått garn, något tjockare än de förra. 4 rullar lintråd som också är tunn, dock inte supertunn. 3 av rullarna är tråd tagen från. Samt 2 nystan med etiketten Bockens Prima Skogarn 14. Verkar vara ett lingarn även det, som användes till skosömmar? förr om jag googlat rätt ;)

  De är i färgskalan nästan vitt till beige. Bockens lingarn är väl mer eller mindre naturfärgat i alla fall…

  Jag köpte dem i ett restgarnspaket på Tradera där jag var ute efter ETT nystan i hela paketet.
  Jag undrar om du vill ha dem? För isåfall kan du maila mig, adressen ovan så skickar jag dem till dig!

  • Annefia skriver:

   Välkommen hit! Kul att du fastnade och läst i kapp en massa. Visst är det roligt när man hittar en blogg man fastnar i och börjar läsa i kapp?

   Jag har mailat om garnerna.

 2. Elle skriver:

  Det låter tyvärr som om du kommer att bli tvungen att röja hela balkongen framöver. Om du har tur börjar de inte förrän till hösten. Man ska inte putsa hus när det är för varmt. Höstväder är bättre….kan du argumentera med…hihi.
  Jag hoppas för din skull att de inte förstör dina sommarplaner.
  Ha en skön helg!
  Kram

  • Annefia skriver:

   Jo, jag räknar med att jag måste plocka in allt. Det kommer bli lagom kul att fylla lägenheten med balkongbord, spaljéer och odlingslådor och sånt men det är ju ett ypperligt tillfälle att tvätta mattorna i alla fall.

   Jag hoppas snarare att dom kommer igång före värmen kommer. Dom har redan plastat för fönster på ett av husen och att tillbringa hela sommaren med igenplastade fönster är ju en mardröm. Jag fasar också för att folk hur lätt som helst kan kliva upp på min balkong via byggställningar (det finns ett visst belägg för den oron som jag inte vill blogga om) och hur ska jag våga sova med öppet sovrumsfönster med byggställningar utanför?

   Kram!