”Som att gå på moln”

I normal fall används ju uttrycket för att beskriva nånting riktigt fantastiskt och som barn föreställer man sig ju att det där med att gå på moln vore som att studsa runt i nått som närmast påminner om en magisk blandning av bomull och sockervadd, och så bor det enhörningar där.

I verkligheten misstänker jag att det är exakt alldeles ungefär precis som i dag, mörkgrått, så tjock dimma att man inte ser husen på andra sidan gatan (under förutsättningar att det FINNS hus och bland molnen alltså) EXTREMT fuktigt och alldeles väldigt obehagligt. Egentligen borde ju uttrycket ”som att gå på moln” symbolisera när nånting är riktigt hemskt och deppigt för det är nog mer med sanningen överensstämmande.

Fast den torra, torra hyn på mina smalben och vader är superlycklig i dag. Fuuuuuuuuuukt!!! Kanske är det det som menas med uttrycket att gå på moln, att benen är lyckliga?

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Som att gå på moln”

 1. Hedvig skriver:

  Ja, nu börjar till och med jag som inte är någon sol- och värmedyrkare tycka att lite sommar inte skulle skada… ;)

 2. Sanna skriver:

  Nej fy i år har det inte varit någon direkt sommar..mest grått, trist och blött.. =( Lite sol och värme tack!

  Även vi har fått lite jordgubbar ute på balkongen, dom mognar på en och en och det är ju så gott att äta direkt ifrån plantan.. ;) hihi..

  Kraaaaam
  Sanna