Gårdagens kräftskiva

I går kväll var det kräftskiva i det Fialandska hemmet! Fast i ärlighetens namn var det mera ”kräft” än ”skiva” för även om jag bjöd in 22 gäster var alla 22 gästerna ätbara och bara mina.

Kräääääftooooooor! Alla mina!!! MUMS!

Det verkar som om familjens traditionella kräftskiva blir inställd i år men kräftälskare som jag är så vill jag ju inte vara utan kräftor för det. Och okej, så där värst mycket sällskap och så blir det ju inte att ha kräftskiva så här alldeles på en man hand (en kvinn hand snarare då) men det har HELT klart sina fördelar att få frossa och mofsa i sig en hel kartong kräftor alldeles på egen hand och slippa dela med andra. GOTT!!!

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gårdagens kräftskiva

  1. LadyNight skriver:

    Mmmums. Har inte ätit kräftor sedan jag var liten. Det måste ju åtgärdas, minns ju hur gott det var. Fast jag tycker allt det är lite läskigt att sitta och brutalt slita loss spindelliknande ben och andra kroppsdelar. Och alla de där tomma ögonen som stirrar anklagande på en…åh, hua. Kan man inte få dem färdigskalade? LOL

    • Annefia skriver:

      Jo, man kan köpa färdigskalade kräftstjärtar, både frysta och i lag (dom första har jag aldrig testat och dom sistnämnda smakar inte särskilt lika vanliga kräftor, det blir ju lite det samma som med räkor i lag) Men man brukar också kunna köpa paket med frysta, oskalade kräftstjärtar. Jag misstänker att dom smakar bäst samtidgt som du slipper ben och ögon.