Det här med alternativ fönsterputsning

Om det är nån av mina läsare som tyckte det lät som en briljant idé att tvätta fönster med högtrycksspruta så kan jag tala om att det är det inte. Fönstren är, om möjligt, ännu smutsigare nu än dom var innan och det är en ganska stor bedrift kan jag tala om. Om jag ska vara alldeles ärlig och oförskönande så var det några år sen sist mina fönster putsades. Det finns liksom bara två årstider här: vinter och byggsäsong, och byggsäsong är en väldigt dammig årstid. Det känns rätt lönlöst att (få hjälp med att) putsa fönster bara för att upptäcka att dom drar i gång med nästa bygge två veckor senare, vis av erfarenhet.

Men tack vare högtrycksduschen i morse är fönstren nu inte bara dammiga och smutsiga(re) utan också vackert randiga, strimmiga och prickiga, så som sagt var, som fönsterputsningsmetod kan jag inte rekommendera högtryckssprutor (som väckarklocka fungerar dom dock ypperligt) .

Jag misstänker att det egentliga syftet med duschövningen var att tvätta taket, inte fönstren, och det gör inte så mycket om takteglet blir lite strimmigt, randigt och prickigt eftersom det ska plocks bort.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det här med alternativ fönsterputsning

  1. Ekenäsliv skriver:

    Tjingeling!!
    Hoppsan då, det var en metod jag aldrig tidigare hört talas om, men jag lovar att jag aldrig ska testa den heller då, efter dina goda råd;))
    Önskar dig en fin lördag!
    Kram Anna

  2. Pingback: I brist på nagellack får ni njuta av blommor! | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack