Lägesrapport

Eftersom det här med hälsa, värk, ork och blogginspiration inte riktigt funkat som det ska den senaste tiden så tänkte jag ta och sammanfatta saker och ting lite i punktform i stället för att skriva flera blogginlägg

 • Min tvättmaskin har (efter 4 års ”on again off again” förhållande) bestämt sig för att definitivt göra slut med mig (och på sig själv) nu. Det är ingen större idé att kalla in en reparatör för ”äktenskapsrådgivning” för dom brukar ge upp efter några besök och vägra ringa tillbaka till mig och tvättmaskinen. Synd bara att det kostar pengar att träffa en ny livs tvättkamrat för det har man ju inte så där vidare värst gott om som sjukpensionär.
 • Katterna har också problem på relationsfronten igen. Efter att ha löst problemen dom hade i vårvintras och älskat varandra djupt och innerligt i ett halvår har Smulan bestämt sig för att nu tycker hon inte om Måns längre, igen. Det är dock inte lika illa som sist så förhoppningsvis ska det gå över fortare den här gången.
 • I går började dom ÄNTLIGEN putsa fasaden (bara 2 veckor efter dom plastade in sovrums- och köksfönstret). I dag plastade dom in vardagsrumsfönstret och balkongdörren med. Sikten ut är inte så god just nu kan vi väl säga.
 • I dag är vädret riktigt ljusplastigt och härligt! :o) Ljusplastigt är sånt där väder som ni som inte lever erat liv i en inplastad lägenhet kallar sol
 • Mamma har hjälpt mig att storstäda badrumsgolvet inför besök av en framtida tvättmaskinsreparatör. Jättehärligt! På nått sätt känns det som om hela lägenheten blev renare, nått som kan behövas nu när mitt hem är ett kaos av provisoriskt inflyttade balkongmöbler och vissnande tomatplantor och sånt.
 • Jag har absolut noll i pyssellust men borde:
  • klä om en ny stol
  • sy nya vardagsrumsgardiner
  • sy nytt insynsskydd till balkongen
  • sy nya stolsdynor till köket
  • virka en katt
  • sy en kudde
  • helst sy ett lapptäcke till sängen också
 • I dag vann jag en storvinst på korsorden jag envisas med att skicka in lösningar på varje vecka. 2000kr! Det mesta jag nånsin vunnit, nån gång, i hela livet! Dilemmat är bara att det inte är rena pengar utan ett presentkort! Hos Specsavers! För att ni riktigt ska förstå ironin i det hela behöver jag kanske förklara att jag för två månader sen köpte nya glasögon, hos just Specsavers, för lite drygt 2000kr. Så det är inte riiiiktigt så att jag har användning för ett presentkort hos Specsavers den allra närmaste tiden, och det går inte att lösa in mot pengar, och jag känner ingen annan som är i behov av nya glasögon heller. Tror att sånt kallas ”otur i turen” eller helt enkelt ”väldigt typiskt mig”. Hade ju varit bättre på det varit ett presentkort på en ny tvättmaskin. I valet mellan att skratta och gråta har jag dock valt skratta även om jag verkligen, verkligen, verkligen hade behövt vinna 2000kr i kontanter.
 • Dom egenodlade tomaterna är väldigt goda. Även om tomatplantan börjar ge upp nu har den trivts bra där den (numera) står bredvid TVn och det är ju smidigt att kunna norpa en tomat eller fler när man går förbi

Återkommer med flera blogginlägg (eller punktlistor) senare, om nån dag eller vecka eller så, vi får se…

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Balkongen, Katterna, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lägesrapport

 1. Pingback: Goda nyheter! | Fialand – Pyssel & Prat