Nagelvårdsresan: 6 veckor

Dags för ännu en uppdatering i min nagelvårdsresa och numera är det riktigt roligt att ta bort nagellacket och studera sina nakna naglar för att se hur dom utvecklats under veckan. Det var länge sen dom var så här fina! LÅNGT i från perfekta naturligtvis men oändligt mycket bättre än dom varit på länge.

Nakna naglar efter 6 veckor

Nytt för den här veckan är att jag läst mig till (minns inte var) att det kan främja tillväxt av nagelbädden om man masserar in oljan under nageltipparna med en mjuk nagelborste. I stället för att köpa en nagelborste på vinst och förlust som sen visar sig vara för hård har jag dock i stället valt att använda en supermjuk (ny och oanvänd givetvis) tandborste i stället. Så nu borstar jag tipparna och nagelbanden med olja och tandborste varje dag. Tänder? Händer? Äsch, det är bara en bokstav som skiljer. LOL

Dessutom har jag hittat Loodie Loodie Loodies underbara sida med massor av nagelvårdstips (Tack för rekommendationen Sminkan) och efter att ha nördat in mig en hel del på hennes sida har jag börjat smörja in händer och naglar med en fet handkräm (Yves Rocher Beauté des Mains) direkt efter att jag oljat i dom för att kapsla in fukten från oljan.

Nakna naglar efter 6 veckor

Ser nu förresten hur blanka naglarna börjar bli? Det är helt naturella naglar på bilderna. Jag har varken polerat dom eller smörjt in dom med handkräm eller olja innan jag tog bilderna. Jag tog bort lacket på kvällen, oljade in naglarna rejält innan jag la mig och tog sen bilderna det första jag gjorde på morgonen. Det går åt rätt håll, det gör det.

Naken tumme efter 6 veckor

Nu börjar jag ju få till lite längd dessutom (utom på långfingernageln som tappade en bit i fredags kväll) men fortfarande går naglarna sönder alldeles för lätt (och allra helst på vänsterhanden som jag visar upp naturligtvis). Det högra hörnet på tummnageln bröts av ända ner till köttet för fem veckor sen men har ju hunnit växa ut riktigt bra nu.

Jag börjar dock fundera lite smått på olika produkter för att stärka naglarna men jag har förstått att det gäller att vara noga och leta efter nått som passar just den nageltyp man själv har. Jag är lite nyfiken på Essies produkter och har hört en hel del positivt om Essie Grow Stronger. Men vad jag förstått är Grow Stronger till för mjuka och svaga naglar och jag har hårda och spröda naglar (tänk hårt tunnbröd här) och då är det ju inte nått som gör naglarna hårdare jag behöver utan nått som gör dom… eh…. segare… och mer flexibla typ. Enligt vad jag kunnat läsa mig fram till så verkar det som om det är Essie Grow Richer och Essie Nourish Me som passar min nageltyp. Är det nån som har nån erfarenhet av dom produkterna? Eller som testat att använda en härdande typ av nagelstärkare på naglar som är hårda och spröda?

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nagelvårdsresan: 6 veckor

  1. Ann-Sofie skriver:

    Jag kan också se skillnaden. Vad härligt när det går åt rätt håll. :-)

  2. Sminkan skriver:

    Det ser jättefint ut nu! vad roligt att det går framåt så snabbt!

    Mina naglar är mjuka och elastiska så jag kan tyvärr inte tipsa om produkter.

    • Annefia skriver:

      Det är verkligen kul när det börjar synas på riktigt.

      Attans då att du ska ha rakt motsatta naglar mot mig. LOL Då ska vi nog inte testa samma produkter.

  3. Anna-Cee skriver:

    Ett tips som jag har, är att värma oljan. Antingen om du väljer att hälla ut lite av din nagelolja i en skål, för att sedan värma den, eller så funkar olivolja/rapsolja jättebra. :)

    • Annefia skriver:

      Tack för tipset! Det kanske kan vara värt att testa med den kallpressade sesamoljan som jag använder som bas i mina nageloljor för den har jag ju en halvliter av. Olivolja därmot tycker jag smakar så illa så det har jag aldrig hemma. Yäck! LOL