Nagelvårdsresan: 7 veckor

Den här veckan har det inte hänt så mycket nytt och spännande på nagelvårdsfronten. Jag har fortsatt smörja in naglarna och knapra mina vitaminer och mineraler, precis som jag brukar, och naglarna har fortsatt att växa och gå av, precis som dom brukar.

Nakna naglar efter 7 veckor

Ringfingernageln på vänster hand har dock fått till en del längd nu. Jag vet att jag BORDE fila ner den så den blir mera jämnlång med pekfinger och långfinger men det känns lite som att fuska nu under nagelvårdsresan. Dessutom så syns inte skillnaden lika tydligt när naglarna är lackade. Jag har ju ganska korta nagelbäddar så även om en del tippar börjar få lite längd når dom inte så långt utanför fingertopparna som jag skulle vilja. Dock fortsätter nagelbäddarna att växa, som dom börjat med dom senaste veckorna, även om det syns mest på högerhanden (misstänker förövrigt att den nyutväxta nagelbädden består till 95% av olja. LOL)

Nakna naglar efter 7 veckor

Den friska, rosa delen av nageln blir allt längre och längre, medan den gula, missfärgade delen minskar mer och mer. Hurra! Det hela syns tydligast på ring- och lillfinger på bilden ovan. Det är ju först när den skadade delen vuxit bort som jag kan se hur stor nytta allt mitt oljande VERKLIGEN gjort? Kommer naglarna vara starkare och hållbarare då eller behövs det nått mer?

Naken tumnagel efter 7 veckor

När det gäller det här med övriga produkter har jag efter noggrant läsande av diverse olika bloggar kommer fram till att DermaNail nog vore nått som skulle funka på min typ av naglar (till skillnad från vanliga stärkare som bara gör naglarna hårdare) så det ska jag nog testa när jag får råd (och kommer över min shoppingfobi vad det gäller Ebay). Men jag tror också väldigt mycket på min egenblandade nagelolja som jag blir mer och mer nöjd med.

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nagelvårdsresan: 7 veckor

 1. Ann-Sofie skriver:

  Det är spännande att se din nagelresa, och hur det går, jag tycker att de växer väldigt fort och bra, så fort växer verkligen inte mina, däremot så är de av ganska bra kvalitet nu, vill bara ha de lite kraftigare.

  • Annefia skriver:

   Kul att du tycker det är spännande! Jag antar att ”normala” människor tycker det är lika spännande att kolla på naglar som växer som på målarfärg som torkar, men vem vill vara normal? LOL

   Mina naglar har aldrig vuxit så snabbt som nu! :o) Det hade ju synts ännu bättre om dom inte envisats med att slå av flisor så fort jag viftar på händerna (eller i alla fall om jag kliar mig eller tvättar händerna eller nått annat avancerat). Men den biten hoppas jag ju också ska bli bättre så småningom.

 2. Sminkan skriver:

  Jag tycker också det här är spännande. Man borde dokumentera sina nakna naglar mer för det händer hela tiden saker med dem.

  Mina naglar påverkades mest vad gällde växttakt av Derma Nail tror jag. Men det är absolut värt att prova. Jag tänker hela tiden att jag ska återuppta mitt derma nailande men sen blir det inte av. Det var lite omständigt.

  • Annefia skriver:

   Jag hade en period för några år sen när jag började dokumentera utvecklingen hos mina naglar men jag orkade inte fortsätt pga min sjukdom. Då vårdade jag dom inte dock utan lät dom bara vila från lack i flera månader (eftersom jag ändå var för dålig för att bry mig) och dom läkte ju ihop en del av det med. men i dagsläget hoppas jag ju på mer än ”en del”)

   Jag hamnade ju på din blogg när jag googlad om DermaNail så jag var faktiskt lite nyfiken på hur det gått och hur länge du höll på. Det är ju en långsiktig behandling men jag räknar med att om jag står ut med att vänta på att mina andra långsiktiga behandlingar ska göra nytta så orkar jag förhoppningsvis hålla ut med DermaNail med. Det här med att blogga om hur det går hjälper ju en del när det gäller ”uthållandet” med. Man kan verkligen se resultatet längs vägen och lite peppande kommentarer är ju inte heller fel heller.

 3. Camilla skriver:

  Kul att följa dig! jag har använt en flaska dermanail, men vet inte om jag märkte så stor skillnad..det är nog individuellt! Jag kan rekommendera gellack av nåt slag, det skyddar verklligen naglarna så dom kan växa ut ostört…och sen oljaolja såklart=)

  • Annefia skriver:

   Jo, det är nog väldigt individuellt om man har den typen av naglar som en viss produkt passar för. När jag började min nagelvårdsresa trodde jag ju naivt att en och samma produkt funkade lika bra på alla naglar men nu har jag ju hunnit läsa på en hel del om olika produkter och nageltyper och då blir det ju genast mycket svårare att hitta rätt. LOL Det verkar ju som om dom flesta produkter är till för mjuka och sköra naglar och jag har naturligtvis hårda och sköra naglar.

   Gellack ligger tyvärr LÅNGT utanför min budget men jag oljar MASSOR (och så lite till för säkerhets skull. LOL) och så passar jag ju på att massera händer och fingrar med.

 4. LadyNight skriver:

  Åh, du måste komma över din eBayshoppingfobi! Det finns så mycket man kan få tag i där och dessutom billigare. T.ex China Glaze Liquid Leather som går för sisådär 98kr här i Sverige, har jag nyligen införskaffat för runt 65kr på eBay. Inkl frakt ^^

  ..fast iof blir det svårt att hålla sig till 1-2 lack. Det blir liksom ganska lätt att det slinker med mer och i längden så blir ju det lika dyrt ändå LOL

  • Annefia skriver:

   Inklusive frakt dessutom? Jo, jag borde nog ta och jobba lite med min shoppingfobi (har den inte bara för Ebay men det är ett extra läskigt ställe LOL). Fast ju färre snygga lack jag visar upp desto billigare blir det förstås för dig. LOL