Nagelvårdsresan: 12 veckor

Slänger upp en snabb bild på veckans nakna naglar! Missfärgningen på pekfingret är helt borta nu och jag har den här veckan konstaterat att naglarna verkligen blivit MYCKET starkare. Jag har helt enkelt testat det hela med att slå mina naglar i alla möjliga hårda ytor, betongvägg (när jag bäddade rent i sängen), diskbänken (när jag tog av diskhandskarna), skrivbord (så där lite med jämna mellanrum av olika orsaker) och senaste i morse i en marmorfönsterbräda (när jag drog från gardinerna och hade helt nakna, oskyddade naglar. Eeeek!). Hade det här varit på den gamla goda tiden när naglarna gick av bara jag kliade mig med dom kan ni ju föreställa er dom stackars stumparna som varit resultatet av en ovanligt klantig vecka men den här veckan har jag förlorat små enstaka flisor (i synnerhet där jag haft chippat lack och/eller där naglarna redan varit skadade) men i det stora hela är naglarna intakta. Hurra!!!

Naglarna efter tolv veckor!

Jag har förövrigt ätit slut på en förpackning Silicea nu och jag misstänker att det är starkt bidragande till naglarna styrka, dessutom växer dom med ca 1mm/vecka nu för tiden (när jag inte slår sönder dom vill säga). Dock kan jag inte direkt säga att jag märkt nån större skillnad på hud och hår än, fast det är ju å andra sidan lite svårare att se. Håret skulle kunna växa med 1cm/vecka utan att jag skulle se nån skillnad på längden eftersom det redan är så pass långt och min stackars hud lider ju fortfarande av den extremt torra luften i lägenheten (luften är liksom värre än värst, eventuella gäster brukar bli förvånade över hur törstiga dom blir när dom kommer hit). Jag är i alla fall nöjd med resultatet av Silicean och kommer fortsätta med ytterligare en kur (i kombination med intensivt inoljande av naglarna som vanligt naturligtvis)

Jag hade tänkt lägga upp några bilder på lite påskig nailart också i dag men nu vet jag inte om jag hinner. Dels blev inte nailarten särskilt bra (är grymt sugen på att måla om den) och dels saknar jag VERKLIGEN min förlorade timme. Stress! Men förmodligen blir morgondagens påskmiddag inställd pga förkylning (inte min dock, men det taskiga immunförsvaret är ju mitt) och då spelar den ju ingen roll om inte manikyren är perfekt.

I fall nån undrar; nej, jag är inte sponsrad, jag har betalat min egen Silicea och inte den allra minsta lilla PR-firma har varit i kontakt med mig för att erbjuda nått flådigt sponsoravtal (vilket ju är lite synd eftersom tabletterna är illans dyra) så det är 100% mina egna åsikter här (SKULLE jag nån gång få nån produkt att recensera skulle jag iofs kräva att få skriva 100% mina egna åsikter då också annars fick det vara)

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nagelvårdsresan: 12 veckor

 1. Du har kommit lååång väg på din nagelresa,för jag har allt kikat på dig mådutro ;-)
  Dina naglar ser definitivt friskare ut nu än tidigare,långa fina utan en massa chippande,snyggt gjort, heja,heja :-D
  Kram

 2. Väldigt intressant läsning om din resa :) Silicea verkar mycket intressant men undrar om effekten avtar om man slutar med dom efter kuren eller om man måste fortsätta med dom :P

  • Annefia skriver:

   Kul att du tycker det är intressant! Jag har också undrat om nyttan Silicea kommer att stanna kvar om man slutar. På kartongen står det ”För att säkerställa ett gott resultat behöver Original Silicea användas 2-6 månader. Original Silicea passar för långvarig användig och kan också upprepas som kur vid behov”. Jag har ätit dom i ca 3 månader nu och kommer MINST äta i 6 månader. (jag äter dessutom B75)