Vårtecken!

Vååååår! För det första innebar gårdagen att det nu ÄR vår här rent meteorologiskt sett. Meteorologisk vår innebär att temperaturen håller sig över nollan 7 dygn i rad och det har den gjort nu enligt min termometer. Och det bästa av allt, även om det skulle komma nya minusgrader nu så gills inte det, våren kan inte bli ”ogjord” när den väl inträffat. Weeehoooo!

Årets första blåsippor

Dessutom har vi varit ute och letat vårtecken i dag och utöver krokusar och snödroppar i folks trädgårdar har vi även sett tussilago, blåsippor, vitsippor, vårlök och tranor! Dessutom var jag först i år att MMS:a blåsippsbilder till min bror. Visserligen påstod han att han fotat blåsippor redan i går men dom hade han glömt skicka och vårblommor man inte skickat bilder på till sin syster gills inte så jag var först (han höll förövrigt med, det hela är ju liksom hans idé från början så han kunde ju inte annat. LOL)

Årets första tranor

Tranorna är fotade på långt håll från bilen (och med mig på fel sida dessutom) så bildkvaliteten är inte den bästa men ändock, vårtecken. Vååååååår!!! Och så har jag köpt penséer til balkongen med men dom får ni se en annan dag.

Alltså, blåsippsbilden är ju inte så där högkvalitativ den heller förstås, kanske liiite, lite solblekt eller så…

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vårtecken!

 1. Sminkan skriver:

  Härligt! jag saknar mina blåsippor som jag har i en dunge på åkern ute på landet. Jag har inte åkt hem på helgerna som jag gjorde förr. Kommer säkert missa liljekonvaljerna också.

  • Annefia skriver:

   Åh liljekonvaljer! Här har jag inget bra konvaljställe. Jag tror våren är en årstid när man längtar extar mycket hem, vart än nu det är, för våren är så olika på olika ställen i landet. Här är ju blåsipprona ganska få i antalet men jag är van vid massiva MATTOR, och mattor av gullvivor, konvaljebackarna, marken så täckt av vitsippor att man nästan inte ser det gröna, eller varför inte blandingen av vitsippor och lungört under skira babyeklöv (alltså, löven är små bebisar, ekarna är urgamla) och kryllvis med vilda blekgula påskliljor. Men vi har ju dom fantastiska slånbuskarna här som jag skulle sakna om jag flyttade.

 2. Ann-Sofie skriver:

  Åhh gud så nice, blåsippor är så fint. Våren är på gång…yaaay! :-)