NailArt Sunday: Rosendecoupage

Den senaste veckan har det inte hänt mycket nytt och spännande vad det gäller min nagelvårdsresa och eftersom det dessutom är fritt tema på NailArt Sunday tänkte jag ta tillgället i akt att visa upp nailarten som jag ”målade” inför veckans ”ötflykt”. Eller målade och målade, det är ju just det jag INTE gjort den här gången.

Rosendecoupage

Jag har nämligen länge varit nyfiken på att testa decoupage på naglarna, eller servettnaglar som jag oftast sett det kallat i lacksammanhang. Jag har MASSVIS med servetter med decoupagevänliga rosenmotiv som alla är för stora för naglarna, men tack och lov ingick det också ett gäng matchande pappersnäsdukar till några av servetterna och dom hade tillräckligt små rosor. Sen gällde det bara att hitta ett lämpligt lack att använda som bas och vänta på ett tillfälle värdigt lite extra flådig nailart. När man bemödat sig om att klistra rosor på naglarna vill man ju gärna att nån ska SE det också och allra helst bli en smula imponerad med.

Rosendecoupage

Det visade sig att Kicks Cotton Candy som jag fick av mamma för några veckor sen hade EXAKT samma nyans som bakgrunden på pappersnäsdukarna. Men det är väl också det enda positiva man kan säga om det lacket. Det blev både flammigt och klumpigt och var inte vidare kul att jobba med alls. Jag börjar så smått fundera på om mitt ointresse för krämlack beror på att dom flesta krämlack jag har är lågbudgetlack, dom flesta med matchande lågbudgetkvalitet. Men samtidigt har jag inte lust att lägga en förmögenhet på krämlack när det finns så många andra, roligare lack jag hellre vill ha.

Rosendecoupage

I alla fall började jag med att grunda med två lager Cotton Candy + ett lager SH Diamond Flash (överlacket alltså). Täckningen var LÅNGT i från bra här men jag vill ha en bra och torr grund så jag kunde jobba med en nagel i taget sen utan att riskera att kladda ut lacket på dom andra (självkännedom tror jag visst att det kallas)

Rosendecoupage

Sen klippte jag ut rosorna i fråga (bara det allra, allra översta lagret förstås), målade ytterligare ett lager Cotton Candy, klistrade fast rosen på nageln och målade på ett lager överlack innan jag gick vidare med nästa nagel. Lite pilligt naturligtvis men inte så farligt som jag trodde. Det är faktiskt besvärligare att göra decoupage på större föremål för här är det ju bara små pappersbitar man ska fästa så inte så mycket kan gå fel (bara man låter bli att andas för tungt för då flyger rosorna sin väg).

Rosendecoupage

Jag är väl inte hundraprocentigt nöjd med resultatet. När man gör vanligt decoupage penslar man ju decoupagelim ovanpå motivet också och det hjälper till att fästa det mot ytan men överlack fungerar inte riktigt på samma sätt utan det finns i stället risk för att det bildas ojämnheter i skarven mellan motiv och nagel som sen kräver överlack på överlack för att fixa till, och sen slutar det med att det hela blir tjockt och klumpigt i stället. Men jag tror jag lärt mig en hel del nu om skillnaderna så jag kan få till det ÄNNU bättre nästa gång.

Ljusstakar i decoupageteknik

Ljusstakarna på bilder är förövrigt exempel på annat jag gjort med decoupageteknik. Egentligen hade jag tänkt fota dom ihop med naglarna eftersom det är samma rosenmotiv, men det glömde jag så nu får vi ta en gammal bild i stället (+ bonuskatt).

1 lager Essie Nourish Me
3 lager Kicks Cotton Candy
3+1 lager Sally Hansen Diamond Flash fast dry top coat
1 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Kicks, Nagellack, Nailart, Övrigt, Pyssel och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till NailArt Sunday: Rosendecoupage

 1. Sminkan skriver:

  Så fantastiskt vackert! Jag blir jätteimponerad!

 2. Lela skriver:

  Fattar att man gärna vill visa upp sina naglar när man gjort nåt så här fantastiskt! Hur snyggt som helst:)

 3. roxcat skriver:

  Så fint det blev! Det här kanske man skulle våga testa någon gång, men jag måste hitta bra servetter först. En servett med en enda stor kossa på funkar nog inte så bra till naglarna.. =)

 4. Såååå snyggt och ditt rosmönster var mycket snyggare än mitt. Jag måste helt enkelt leta efter mer servetter…..som du sa så var det ju kul att vi båda gjort decoupage: :-)

  • Annefia skriver:

   Visst var det väl ett roligt sammanträffande? Jag hade ju dock viss fördel av att jag gjort decoupage på annat än naglar innan och redna hade en massa motiv hemma att välja från.

 5. Åhhhh så vackert :-D och jag som älskar rosor,….kanske hittar några servetter jag med;-) Din manikyr är ju såååå juvlig <3

 6. Sussie skriver:

  Åh, så vackert! Bedårande, fagra naglar var detta verkligen! Har bara sett sån här servettdecoupage en gång innan och nu blev jag verkligen sugen på att testa! Fina ljusstakar som du har gjort också, roligt att det finns så många användningsområden för tekniken.

  • Annefia skriver:

   Tack för snälla komplimanger! Decoupage är verkligen roligt och går ju att göra på en massa olika saker, möbler, böcker, prydnadsföremål, t.o.m textil och så ja, naglar också då.

 7. Elle skriver:

  Vilken idé! Och vad snyggt – och ovanligt – det blev!
  Har inte fina servetter, men om jag hittar ett par kanske jag provar.
  Just nu är mina naglar rätt färglösa. Dags att leta fram lite färger igen.
  Och du, glöm inte att andas nu! ;))
  Ha en fin vecka!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Tack!!!:o) Våren lockar en ju verkligen att använda lite mera färg igen (även om man kanske egentligen behöver färgerna än mera på vintern)

   Jag passar på att andas in vårluften för fullt nu med sovrumsfönstret på vid gavel för första gången i år. Såååå mycket bättre än när jag var inplastad i höstas! Men våren har inte alls kommit lika långt här som hos er. Vi har inte ett enda utslaget träd än.

   KRAM!

 8. LadyNight skriver:

  Vad smart! Vilken rolig idé. Och vad fint det blev : )

  …får gå och rota i min servettsamling minsann.

 9. Emma P skriver:

  Verkligen hur fint som helst!