Sminkans Insomnia

Slut på pausandet! Nu kör vi lite nagellack här igen som vanligt! SOM ni har väntat!!! Det här är dock ingen vanligt nagellack utan ett lack som verkligen är värt att vänta på, fantastiska Sminkans Insomnia. Tyvärr är dock inte Insomnia bara ett fantastiskt vackert lack utan det är också ett fantastiskt (fanatiskt?) svårfotat lack. Jag bar Insomnia i hela 4 dagar (love!) och försökte fota det varje dag med varierande resultat. Av nån underlig anledning ser lacket dammigt ut på dom flesta bilderna i stället för glittrigt. Men ja, titta på dom här bilderna och föreställ er sen lacket så mycket, mycket mer av allt, mycket mera jellydjup, mycket mera glitter, ja liksom ÄNNU vackrare.

Sminkans Insomnia

Sminkans Insomnia är alltså ett blått jelly i en nyans som jag bara älskar. Det innehåller magenta/cerise microglitter och fyrkantsglitter i olika storlekar + en del runda glitter i samma färg. Dock drunknar en hel del av glittren i lacket och ser snarare blå ut än cerise men det är lika snyggt för det. Jag misstänker att det kan finnas en liten gnuttiga prismatiska/holografiska glitterkorn i lacket också eftersom det ibland kan glittra till i mera oväntade färger också, inte mycket utan mer som en glad överraskning.

Sminkans Insomnia

Lustigt nog var det här ett lack som inte imponerade så mycket på mig när jag lackade med det, efter 2 lager var det flammigt, kladdigt, i en helt annan nyans av blått än i flaskan och vissa naglar hade inte ens fått mycket glitter. Men vid det här laget har jag ju stort förtroende för Sminkan som lacktillverkare. Trots allt är hon den indietillverkare jag har flest lack av och det finns inte ett Sminkan lack jag inte älskat. Och ja, kladdigheten berodde mer på att jag inte kunde hålla ordning på dom egna kroppsdelarna utan lyckades smeta ihop fingrarna på vänsterhanden och målade med samma finess som en femåring som tjuvlånat ett av mammas nagellack. Jag tror vi kan vara överens om att nagellack på knogarna varken beror på formulan eller penseln. LOL

Sminkans Insomnia

Alltså, fortsatte jag att lacka på och efter fyra lager plus några lager överlack inträffade magin, den fantastiska, fantastiska nagellacksmagin som gör att vissa lack verkligen stjäl ens hjärta och får en att sitta och fånstirra på naglarna hela tiden. Jag misstänker helt enkelt att namnet Insomnia kommer av att man inte kan somna eftersom man sitter på sängkanten och stirrar på naglarna i stället. Men nu lider ju jag mer av ”invaknia” och kan utan problem sova sittandes på sängkanten också så trots lackets skönhet störde det inte min nattsömn.

Sminkans Insomnia

1 lager Essie Nourish Me
4 lager Sminkans Insomnia
2 eller 3 lager Sally Hansen Diamond Flash fast dry top coat

Det här inlägget postades i Nagellack, Sminkan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Sminkans Insomnia

 1. Sminkan skriver:

  Jag misstänker att den har vissa formulaproblem. Eller misstänker, jag vet det. Den är inte min bästa komposition så, men jag anade att du kunde gilla den kombination av glitter som är i den. Jag lider periodvis av insomnia och det var vid ett sådant tillfälle, uppe mitt i natten och omöjligt att sova, jag frankade ihop det.

  • Annefia skriver:

   Misstänkte att det kunde ligga en period av verklig insomnia bakom namnet och lacket, men vackert-lack-orsakad-insomna är ju roligare att föreställa sig, den verkliga är ju mera ett lidande.

   Även om formulan kanske inte är 100%-ig är det SÅ lätt att förlåta lacket för det och kladdandet var HELT mitt eget fel. T.ex ska man inte lägga långfingret ovanpå ringfingret och låta det torka fast där, bara som ett litet tips, och som sagt var, inte heller måla sig själv på knogarna eller undersidan av fingrarna.

   Och du hade så rätt i att jag gillade glitterkombinationen, lackfärgen och djupet. Känner STOR kärlek för det här lacket faktiskt. Du lyckas verkligen pricka in precis sånt som jag gillar.

 2. Emma P skriver:

  Det ser alldeles underbart ut så om det var ännu finare i verkligheten måste det ha varit fantastiskt!:)

 3. Sussie skriver:

  Detta ser verkligen så djupt och vackert ut, så det skulle vara värt att vara vaken hela natten bara för att stirra på! :)

 4. Lela skriver:

  Älskar kommentaren: ”målade med samma finess som en femåring som tjuvlånat ett av mammas nagellack”:D

  Formulaproblemen är inget jag tycker syns när du lackat färdigt med det, ser fint ut.

  • Annefia skriver:

   Vad glad jag blir! Ofta lägger jag ner lika mycket jobb på texten som på att lacka naglarna så sånna här kommentarer känns väldigt kul att få.

   Det syntes inga som helst problem i verkligheten heller när jag lackat färdigt utan det blev ett riktigt drömlack då.

 5. Verkligen jättevackert!!! Lite sorg bakom frankandet bara tycker jag,för att lida av just insomnia är sjukt jobbigt :-(

  • Annefia skriver:

   Visst är det fantastiskt? Och jag kan hålla med dig, har bara upplevt det nån enstaka period och det var fruktansvärt frustrerande. Annars är ju mitt eget problem det motsatta, att jag bitvis har väldigt svårt att vakna och hålla mig vaken. Jag KAN verkligen sova sittandes på sängkanten en timme eller så när jag försöker gå upp, i synnerhet vintertid. Vi kan väl helt enkelt komma överens om att alla sömnstörningar och sjukdomar är av ondo?

 6. Pingback: Sminkans Lite Guldkant | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack