Rosenbönorna Liv & Leverne – fredag och lördag

I går blev det inte mycket bloggande. Dock blev det en del annat gjort vilket innebär att det är lite zombievarning på mig i dag (läs för allt i världen överansträngd och inte bakfull, jag är sjukpensionär men nykterist) men jag vill ändå slänga upp min rosenbönsrapport och om jag orkar blir det nagelvårdsresa också.

Ärtorna

I torsdags kväll hade alla ärtor utom fyra grott så då petade jag ner dom i jorden (den torra ”krukan” är tom). En av ärtorna har väldigt bråttom upp igen som ni kan se i den övre vänstra krukan. Nu mera står frösådderna ute på balkongen på dagtid, där det soliga dagar (dvs inte i dag) är rena drivhusklimatet. På nätterna får dom dock flytta in i värmen igen.

Rosenbönorna i går

Den första rosenbönsgrodden hade också börjat visa sig på torsdagskvällen men den här bilden är från i går (fredag) så så här snabbt går det. Jag la dom i blöt på tisdagen och tre dagar senare har dom grott. Dock är det viktigt att se till att pappret är klafsblött hela tiden. Jag brukar fylla på med en liten skvätt vatten 2ggr/dag.

Rosenbönorna idag

Och så här ser rosenbönorna ut i dag! Nu skulle dom också behöva komma ner i jorden! Men så var det ju det här med att jag har en zombiedag, så i värsta fall får dom klara sig till i morgon.

Det här inlägget postades i Balkongen, Katterna, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rosenbönorna Liv & Leverne – fredag och lördag

  1. LadyNight skriver:

    Rosenbönorna har kommit fram i säkerhet (och några har redan hamnat i blöt). Många var det också, räcker gott till nästa år med! Tack!! :D

    • Annefia skriver:

      Skönt att dom kom fram! Det var lite det som var tanken, att du ska både kunna så en massa i år och ändå kunna spara tills nästa år. Hoppas dom gror lika snabbt för dig nu.