Nagelvårdsresan: 19 veckor – sammanfattning (i förskott)

Nu har det varit så många böninlägg att nu är det bäst jag slänger in lite naglar med så ni inte flyr all världens väg. Jag tänkte att det kanske kunde passa med en sammanfattning av nagelvårdsresan så här på lördagen (jag vet, jag började på söndagar få början, men då vill jag ju hellre visa nailart). Egentligen är det inte dags för sammanfattning förrän nästa helg men då ska jag ha födelsedagskalas så då blir det förmodligen inte så mycket bloggat.

Naglarna NU (efter 19 veckor):
Naglarna efter 19 veckor

Vid förra sammanfattningen (efter 15 veckor):
Naglarna efter 15 veckor

När jag började:
Naglarna, vecka 0

Jag tycker inte man kan se så stor skillnad på vänsterhandens naglar på fyra veckor. Dom har inte alls blivit så mycket längre som jag hade hoppats eftersom jag under den här tiden brutit av hörn och varit tvungen att fila ner både skadade och hela naglar lite för att matcha längdmässigt (när dom är lackade alltså). Dock är jag väldigt imponerad av att jag igår både lycktas öppna motorhuven och byta torkarblad utan att bryta av en enda nagel (nej, man behöver inte öppna motorhuven för att byta torkarblad, det gjorde jag för att kolla spolarvätskan). Dock är jag alltid mån om att bära handskar när jag slabbar med disk, byter i akvariet, planterar sockerärtor och byter torkarblad, allt för att skydda naglarna.

Vänstertummen NU (efter 19 veckor):
Tummen efter 19 veckor

Vid förra sammanfattningen (efter 15 veckor):
Tummen efter 15 veckor

När jag började:
Nakna naglar - vecka 0

Den tonårstrotsiga vänstertummen har börjar växa till sig nu. Jag skulle vilja säga att det är dags för den att ta studenten och ge sig ut i arbetslivet nu. Men högernageln är fortfarande en smula tonårstrotsig av sig och får nog gå om en klass eller två.

Högernaglarna NU (efter 19 veckor):
Högerhanden efter 19 veckor

Vid förra sammanfattningen (efter 15 veckor):
Högernaglarna efter 15 veckor

När jag började:
Skämsnaglarna: 0 veckor

Naglarna på högerhanden har dock hunnit växa en hel del på fyra veckor. Dock har dom ju fortfarande en del skador på tipparna men det är ju inte så konstigt med tanke på hur dom såg ut när jag började min nagelvårdsresa. Ryyyys!!!

Jag har också lagt märke til att tånaglarna börjat växa som ogräs. Jag håller visserligen INTE på och oljar in tånaglarna med hjälp av en tandborste (OBS, jag sa INTE) men dom drar ju samma nytta av vitaminerna och mineralerna som naglarna på händerna gör så det är kanske inte så konstigt att dom växer. Jag tycker huden börjar bli lite mindre torr nu också men jag vet inte om det beror på Silicean eller om det beror på att inomhusluften är bättre (kanske båda delarna) men jag tycker inte att jag märkt nån förändring på håret (Kanske beror det på bristen på tandborstning av håret?) Ann-Sofie med bloggen Colour It har också börjat äta Silicea i fall du tycker det är spännande att se nån annans resultat med samma produkt.

Produkter jag använt:

 • Oljor: mandelolja, kallpressad sesamolja och min hemmablandade olja med eteriska oljor
 • Handkräm: Beauté des Mains (Yves Rocher)
 • Kosttillskott: Original Silicea och B75 (+ lite annat som inte är nagelrelaterat)
 • Underlack: Essie Nourish Me
 • Remover: Cien

OBS! Inte sponsrat inlägg, betalar mina kosttillskott helt själv och skriver bara om dom för att jag tycker det fungerar.

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Nagelvårdsresan: 19 veckor – sammanfattning (i förskott)

 1. Woooow vad du har kommit långt med naglarna! Dom ser jättefina ut :-D
  Det har du gjort bra :-D Kram

  • Annefia skriver:

   Tack!!! Det är ju verkligen roligt att se resultatet nu för jag har verkligen satsat väldig intensivt på nagelvård dom senaste månaderna. Fast det bästa resultatet är kanske att ME-värken i händerna blivt bättre med.

   *kram*

 2. Sminkan skriver:

  Jag tycker man ser stor skillnad från förra gången vad gäller ”helhet”. Alltså, gamla skador har växt bort och nageln ser mer jämn ut i tjocklek och färg. Fantastiskt bra jobbat!
  Och din olja är verkligen skön. Den värmer dessutom på ett trevligt sätt.

  • Annefia skriver:

   Tack! Och jo du har verkligen rätt i att man KAN se att kvaliteten blivit bättre. Den biten syns ju tydligast på vänsterhanden eftersom högerhandens var mera skadade från början och ligger lite efter.

   Verkligen kul att du gillar oljan dessutom. Jag har aldrig tänkt på att den värmer.

 3. Sååå otroligt fina dina naglar blivit. Mina är också starkare nu och går inte av längre. Den enda nageln som envisas med att stå stilla i växten är mitt vänstra pekfinger.
  Vet du, nu denna veckan har jag känt att mina hårstrån blivit sträva och känts lite tjockare!!! Så himla kul, jag hade gett upp om håret och var nöjd att naglarna blivit längre och starkare och att huden känns mer elastisk och bra. Men denna veckan 6:e veckan så har det tydligen hänt nåt….:-)

  • Annefia skriver:

   Åh vad roligt att du börjar märka resultat på håret!!! Just runt 6:e-8:e veckan eller så började jag ju märka ett tydligare reslutat på naglarna så det verkar ju som om det är då det verkligen börjar göra nytta. Och om du märker skillnad på håret redan så tidgt borde det ju verkligen bli bättre längre fram.

   Vänster pekfinger ÄR en långsam nagel, men hos mig är det helt klart höger tumme som släpar efter mest.

 4. Fröken Nilsson skriver:

  Kul att dina naglar blivit så fina!!
  När jag oljar o har mig ofta så känner jag stor skillnad på mina, har du skrivit om din blandning tro? är lite nyfiken ;)

  • Annefia skriver:

   Jag har skrivit om den bl.a. här och här men är du mera nyfiken kan det kanske vara en bra idé att läsa igenom hela nagelvårdsresan eftersom jag ofa pratar om oljan.

   Det är dock inget hemligt recept. Den innhåller ca 50% kallpressad sesamolja (från hälsokosten) ca 50% mandelolja (från apoteket) + ca 10-15 droppar av vardera lavendelolja, tea treeolja, rosmarinolja och citronolja. Dom senaste gångerna har jag dock varit tvungen att byta ut citronoljan mot citrongräs eftersom den är slut. (Tea Treeolja ska man ev.undvika om man är gravid)

 5. Sussie skriver:

  Vilken resa din naglar har tagit, jag tycker att de ser jättefina ut, verkligen bra jobbat av dig!

 6. Pingback: Nagelvårdsresan: Juni (24 veckor) | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack