Blandade balkongbilder

Jag har fortfarande inte återhämtat mig sen helgens födelsedagskalas men några blandade balkongbilder ska jag väl orka med i dag i alla fall. Och ja, givetvis blir det bild på kalasnaglarna också så småningom.

Nya soffan!

Jag fick en soffa till balkongen som jag önskat! Weeehoo!!! (Men ingen ”lägenhet i marknivå med liten tomt som vetter mot skogen” så jag får väl nöja mig med balkongen i år också) Jag planerar att dölja den svarta färgen bakom färgglada stolsdynor men tyvärr passar inte dom dynor jag har (på tok för tjocka) och attans så dyra stolsdynor blivit nu för tiden, även i billiga butiker typ Jysk och Rusta. Tror dom ALLA människor är gjorda av pengar??? Vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet.

Viola odorata Freckles

Min kära prickiga viol som hängt med sen min kolonilott -96 (via ett antal flyttar och trädgårdar), eller ja, den här plantan är ju barnbarnsbarnbarnsbarnbarns etc… barn… nånting till originalplantan förstås.

Potatisar och lite annat

Eh…nej, jag har fortfarande inte hunnit/orkat/kommit ihåg att klippa pepparmyntan. En smula pinsamt att balkongblogga och avslöja sin slarvighet (fast jag skyller på att det knappt går att vistas på balkongen dagtid i år pga alla rökare) Potatisen lever och frodas i alla fall.

Frösådden

Och så ärtorna (till höger) och bönorna (till vänster) då. Så mycket för mina planer att visa deras utveckling varje dag. Ooops! Men så här långt har dom kommit nu i alla fall. Längst till vänster en tomatplanta (Tigrella) som jag fått av mammas granne (=min stora trädgårdsidol). Jag HADE planer på att begränsa mig till två plantor i år men jag misstänker starkt att det kommer bli tre nu för jag kan ju inte avstå från nån av mina favoriter.

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Blandade balkongbilder

 1. Sminkan skriver:

  Vilken fin soffa! Kanske kan du köpa tunn sån skumgummi på rulle som du sen skär i lagom bitar och syr fodral till? Men det är ju inte säkert det blir billigare.

  • Annefia skriver:

   Jag har funderat på nått åt det hållet. Problemet är att jag inte riktigt vet var jag ska få tag på rätt sorts skumgummi. Tycker att det är så svårt att hitta nån bra tygaffär här omkring. Längtar efter mina gamla billiga favorittygaffärer som hade allt jag behövde till ett pris t.o.m JAG hade råd med. (Att jag har svårt att ta mig ut och leta gör förstås sitt till med)

   Jag funderade lite på liggunderlag men det är för hårt och stelt dessutom kommer det ju alltid rulla ihp sig.

   • Sminkan skriver:

    Jag tyckte jag såg en rulle med dyn-skumgummi i olika tjocklekar för inte så länge sedan. frågan är om det var på Jysk eller Rusta eller var… Jag tror inte det var en specialbutik alla fall för det är sjutusen år sedan jag var inne i en sådan. Jag kan kolla på Jysk vid jobbet om det var där och vad det kostar i så fall. Inte just den här veckan, är hemma med ryggen – igen. Skitrygg. Den vill inte bli bra och idag fick jag knalla mot bussen efter lunch då jag inte visste hur jag skulle göra, sitta, stå eller lägga mig raklång över katedern… :D

    • Annefia skriver:

     Åh din stackare!!! *kram* (väldigt varsam sådan) Och i slutet av terminen och allt!

     Du behöver inte stressa med att kolla på Jysk för jag har insett att månadens budget inte tillåter inköp av skumgummi i alla fall.

 2. Det var en fin soffa som passar bra in där på din balkong.
  Dynor är skitdyrt verkligen….
  Vad hemskt att det är så många som röker…:-(
  Ska bli kul att följa dina växter…:-)

  • Annefia skriver:

   Den är precis rätt i storlek för att kunna stå som jag ville, så hurra!

   Tyvärr är det rökigare än nånsin i år. Dels har jag två olika lokaler i bottenplan vars besökare alltid röker under min balkong dessutom har jag minst en storrökande granne. Det finns dagar jag inte kan ta mig ut ALLS förrän sent på natten, dvs inte ens för att snabbt fota naglarna.

   Kul att du gillar att följa mina växter för det kommer bli mer av dom så småningom, myyycket mer. LOL Jag är ju inte nöjd förrän balkongen är en djungel.

 3. Vilken vacker soffa,och precis rätt storlek och allt :-) Som sminkan säger så ska det finnas skummgummi att klippa till själv,så man kan sy både ryggstöd och sittdyna till ett hyfsat bra pris. Tyg finns ju oftast att köpa på second hand,några gamla gardiner kan bli fina som sittdynor också ;-)

  • Annefia skriver:

   Japp, gamla gardiner blev det och inte ens mina egna utan sånna som mamma fått för att ta till mattrasor. Annars har jag ett rejält förråd av tyger och gamla gardiner själv också, men det här var för snyggt för at motstå.

   Storleken på soffan blev verkligen helt rätt. Den är 125cm och dom flesta soffor är minst 150cm. Min balkong är visserligen 150cm men det är inte plan golvyta riktigt kant i kant och det hade ju inte funkat att klämma in en soffa med milimeterpassning heller så det här blev verkligen perfekt.

 4. LadyNight skriver:

  Vad mysigt med soffa! Mindre mysigt med rökerierna :/ Hoppas det dyker upp stunder när soffan kan användas utan dessa luftföroreningar. Borde vara förbjudet att röka under andras balkonger och fönster. Liksom…gå hem och rök istället! Eller köp nikotinplåster.

  Har vare sig bord eller stolar på balkongen än. Det kostar minsann en hel del slantar. Men det ska vara vitt och ljust och något som inte tar upp all plats. Och stadigt. Det måste vara stadigt, annars vågar jag inte sitta där ute :P

  • Annefia skriver:

   Kan bara hålla med att det borde vara förbjudet att röka i anslutning till folks balkonger och fönster. Extra dumt är det ju när det dessutom finns en uteplats på gaveln (som hör till lokalen i fråga) långt bort från allas balkonger. Fast problemet hade inte lösts helt av att dom gått hem och rökt eftersom en av dom som röker under balkongen också råkar bo granne med mig så det är lika illa oavsett om hen röker under min balkongen eller bredvid den.

   Usch jag, det är dyrt och svårt att få tag på bra balkongmöbler. Jag har ju haft turen att få ärva mina balkongmöbler (utom nya soffan då) men för många år sen (och många balkonger sen) hade jag ett sånt där fällbart bort som man fäster på balkongräcket. Det sparar ju in en hel del utrymme så man kan få plats med en bättre stol.