Vad jag köpte igår i stället för nagellack

I några månader nu har jag försökt spara pengar för att få råda att köpa lack från Edgy Polish (vill ju helst komma över fraktgränsen på 350kr) och nu när jag äntligen börjar närma mig den summan gick jag och brände pengarna på balkongväxter i stället. Alltså, det är ju inte det att jag inte VILL ha nya fina indielack men hade jag inte tagit av lackpengarna hade det inte blivit några balkongväxter alls och jag älskar balkongodling minst lika mycket som nagellack. Nya nagellack kan jag ju dessutom köpa i höst också men nya växter måste köpas NU.

Petunior

Det blev ett helt gäng petunior (eller tantblommor som jag brukar kalla dom) och ljusblå hänglobelior…

Mina tomatplantor

… och två tomatplantor, Sun Gold och Black Cherry, mina favoriter som jag inte vill vara utan. På bilden ovan står alla tre plantorna (Tigrellan ockå) i samma kruka det gör dom inte längre eftersom jag håller på att planterar om dom (passar på att blogga i en ”anti-rökpaus” när jag var tvungen att fly i en stund).

Dynutprovning

Och så håller jag på och testar en ”ny” dyna också för att se att dom passar innan jag klär om dom. Och nej, balkonggolvet är inte fullt av soppåsar, det är jord i påsarna… mitt i omplanteringen som sagt var.

Depend 361 och IsaDora Ocean Crush

HELT lottlös lacklös blev jag inte heller. Tack vare premiecheckar och några ihopsamlade enkronor kunde det trots allt bli två tröstlack hos Kicks i stället, Depend 361 och IsaDora Ocean Crush. Ocean Crush är ju ett av IsaDoras Sugar Crush-lack, alltså texturlack, men jag misstänker att jag kommer att föredra det MED topplack.

Nu, dags att dra på trädgårdshandskarna igen dock och fortsätta plantera tomaterna!

Det här inlägget postades i Balkongen, Depend, IsaDora, Nagellack, Prat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vad jag köpte igår i stället för nagellack

 1. Sminkan skriver:

  Jag tycker du prioriterade rätt! Blommorna njuter man av så kort tid, lacken finns ju alltid. :D

 2. Camilla skriver:

  Helt rätt tänkt, tycker jag. Win-win. Växterna är viktiga nu, lacken finns alltid. Jag gillar petunior och lobelior fast de är ”triviala” … Ocean Crush är jättefint!

  • Annefia skriver:

   Jag med. I flera år tyckte jag petunior var just tråkiga tantblommor men sen upptäckte jag att dom faktiskt var väldigt vackra. Jag tror inte BARA att det bror på att jag gått och blivit tant (trots allt var det några års sen jag började gilla dom) utan att dom helt plötsligt började komma i en massa nya spännande former och färger (fick inte tag på varken minis eller dubbla i år dock). Nu för tiden räcker det med ”vackert, färgglatt och blomvilligt” för att göra mig nöjd men jag fortsätter att kalla petuniorna för tantblommor för det, även om det är sagt väldigt kärleksfullt.

   Visst är Ocean Crusch supersnyggt!

 3. Tycker du prioriterade helt rätt,blommorna ska ju njutas nu av,…lacken finns ju kvar :-D Och några ”tröstisar” fick du ju råd till plus blommor ;-)

 4. LadyNight skriver:

  Bra val! Klart blommorna kommer först! Nog för att nagellacksflaskor är färgglada och så, men att dekorera balkongen med dem går ju inte precis :P Och inte skapar de nytt syre heller. Eller döljer så man slipper insyn. Eller doftar naturligt gott. Eller är levande och behöver omtanke. Eller…ja, det går inte att jämföra helt enkelt ^^

  Isadoras Sugar Rusch såg dessutom läcker ut! Inte illa liksom, både blommor och lite lack :)

  • Annefia skriver:

   Sugar Crush är hela kollektionen (med glittriga texturlack), just det här lacket heter Ocean Crush (i fall du skulle få för dig att köpa det menar jag). Det finns även ett ännu blåare som heter Pool Crush.

   Och jag håller med, det går liksom inte att jämföra växter och nagellack. *funderar på hur många lack man skulle behöva stapla för att skapa insynskydd* Å andra sidan behöver ju inte nagellacken femtielva liter vatten…