Sunshine Award x2!

Dom senaste dagarna har jag fått hela TVÅ Sunshine Awards. Weeee! Kan man bli annat än glad då? Extra bra passade det eftersom jag varit i en hälsomässig svacka dom här dagarna (alltså, svackigare än vanligt) och då värmer det ju med lite uppmuntran.

Sunshine Award

Mitt första award fick jag från gulliga Ann-Sofie (Colour It) med motiveringen:

Annefia är en tjej/kvinna som har många olika intressen och hon delar med sig av dem på sin fina blogg Fialand. Jag känner inte henne så väldigt väl, men jag vet att hon är en härlig och omtänksam tjej som kämpar på trots sjukdom. Hennes lackintresse är också stort och hon visar upp väldigt fina manikyrer. Vi har det gemensamt att vi kämpar på trots våra sjukdomar och hon inspirerar mig med att hålla sig aktiv med sina intressen för det skänker henne glädje. Hon njuter en hel del på sina fina balkong nu under sommaren, kika in på hennes fina blogg.

Och det andra fick jag från lika gulliga Sminkan med motiveringen:

Annefia för hon är en av mina nya ”nagellacksvänner” och jag gillar hennes blogg (även om det inte bara är nagellack).

Jättetack till er båda två! *kram* Timingen var som sagt var perfekt! Dessutom om jag inte hade fått det här awardet av er hade ni båda blivit nominerade av mig eftersom jag både gillar er som personer och inspireras av era hemsidor. (Attans också att ni hann först! LOL)

Här är reglerna för utmärkelsen:

 • Tacka den som gav dig utmärkelsen.
 • Lägg utmärkelseloggan på din blogg.
 • Dela med dig av 7 fakta om dig själv.
 • Nominera 5 eller fler bloggar som inspirerar dig.

Jag tänker dock vara så fräck att jag slår ihop båda utmaningarna till en, ni får alltså bara sju (spännande?) fakta om mig, inte 2×7 och bara fem sex nomineringar, inte 2×5. (Jag är liksom långrandig nog ändå)


 • I sånna här fall brukar jag alltid lista alla udda fordon jag kört eller åkt. Utöver bil (och cykel) har jag alltså kört: Färja (mellan Danmark och Sverige), terränglastbil (i terrängen och på bana), Haubits 77, terrängbil 13, bandvagn och go-cart. Svårast att köra var nog Haubits 77:an (stooor kanon som körs med två spakar) eller go-carten (där jag lyckades hamna i ett jordgubbsland) och roligast var terränglastbilen. Utöver buss, bil, tåg och färja har jag även åkt: traktor, polismotorcykel, segelbåt, eka, flotte, kanot och väldigt mycket mjölkbil. Jag har dock aldrig flugit (och kommer heller aldrig göra det) och bara kört moped ca 2m innan den gick sönder och aldrig mer gick att laga (det var tack och lov inte mitt fel). Dessutom har jag bara vanligt B-körkort och har aldrig kört nått av ovanstående fordon yrkesmässigt.

 • Jag har flyttat runt väldigt mycket, kors och tvärs över Sverige, och har bott på 16 ställen, 9 orter och 6 landskap (Västmanland, Närke, Värmland, Skåne, Dalarna och Sörmland + att jag har många av mina rötter i Uppland). Till saken hör att jag avskyr att flytta och väldigt många av flyttarna har legat helt utanför min kontroll. Värmland är väl det som känns som mest hemma. Men egentligen känner jag mig väldigt rotlös och inte hemma nånstans.

 • Jag älskar djur och har under åren haft: Kanin, hamstrar, undulater, nymfparakiter, ökenråttor, katter, hund(ar), marsvin, dammråttor och akvariefiskar. Har jag glömt nån nu? Katt är favoritdjuret om jag måste välja (har haft katt i 27 år + 1 år som barn) I dagsläget har jag två katter och ett gäng fiskar.

 • Jag är nog ganska nördig av mig. Gillar sånt som Star Trek och fantasy, kan glömma tid och rum när jag sitter och pillar med HTML och tycker att sånt som kvantfysik, rymden och liknande är väldigt spännande (valde dock fel gymnasielinje tyvärr, så jag kan inte så mycket som jag skulle vilja). Om det blir abstrakt och nästan filosofiskt är det bara mera roligt. Gillar att lyssna på experter som pratar om sånna där frågor som om tid VERKLIGEN finns, om rymden är ändlig eller oändlig och i fall verkligheten finns även när vi inte betraktar den. Och så spelar jag Sims och Neopets (vilket naturligtvis inte räknas som ett ”riktiga” spel av vissa andra spelnördar vilket gör mig till spelnördsrebell eller nått. LOL)

 • ÄLSKAR skog och natur!!! Är i det närmaste uppväxt i svampskogen och kan massor av sorter men har inte kunnat plocka svamp sen jag blev sjuk. Älskar dessutom att fiska (kastspö och allra helst ädelfisk men gäddor är inte fy skam det heller) Men det har ju blivit mindre med fiskande nu också pga dom senaste flyttarna + att sjukdomen (och svårigheten att ta sig fram i terrängen) begränsar möjliga fiskesjöar väldigt. Romantik för mig är inte sånt som bio och lyxmiddag, romantik är lägereld vid en fiskesjö (och MED fiskegrejerna naturligtvis).

 • Jag tittar inte, inte, INTE på skräckfilm/rysare och sånt (och nej, det hjälper INTE att du säger ”ja men i den här filmen är det inga äckliga scener, baaaara psykoligiskt”. Det är INTE ”bara”! Det är HEMSKT det också! Folk som lurat mig att se skräckfilm brukar minnas det i flera år.) och även om det händer att jag gråter till film så tittar jag inte gärna på gråtfilmer heller (alltså, ledsen är inte direkt en känsla jag VILL känna? Begriper mig inte på folk) eller actionrullar (av typen som innehåller en massa biljakter eller ”alla skjuter på alla i en lagerlokal”-scener. Gäääääsp! kan ni inte bli färdiga snart så handlingen kan gå vidare?). Egentligen tittar jag hellre på Tv-serier än filmer (extra plus om dom utspelar sig förr i tiden eller i framtiden eller innehåller sånt som rymdskepp, poliser, övernaturliga inslag eller Australiensare som lagar mat), men jag har givetvis sett både Harry Potter och Sagan om Ringen med stor behållning (dock har jag aldrig sett Star Wars konstigt nog)

 • Jag har svårt att fatta mig kort, men det kanske inte kommer som en överraskning för dom av er som orkat läsa dom andra sex punkterna?

Och så mina fem sex nomineringar!

Om det är så att ni redan fått priset tidigare eller inte gillar att svara på sånna här utmaningar så behöver ni inte det. Det räcker alldeles utmärkt med att ni blir glada över att jag tycker om er. (Och Ann-Sofie och Sminkan, ni SKULLE alltså ha varit med här egentligen!)

 • Lady Night – får sitt award för lång och trogen tjänst! :o) Hon är det bloggläsare som följt mig längst, genom alla olika teman jag har haft på bloggen och både kortvariga och långvariga svackor. Hon inspirerar mig både genom sin blogg (som handlar om både nagellack, pyssel, balkonger och annat sånt trevligt) och genom alla sina gulliga kommentarer som får mig att känna det som att oavsett vad jag bloggar om kommer jag alltid ha minst en bloggläsare kvar.

 • Krimskramsan – är en annan av min trogna bloggläsare vars blogg jag också följt väldigt länge. I en värld där dom flesta bloggar jag läser skrivs av människor som är friska och (med mina mått) rika känns det trösterikt att kunna känna igen sig själv hos Krimskramsan som precis som jag slåss mot sjudom och fattigdom (och dessutom bloggar om pyssel och trägård och jag gillar) I den här bloggen hittar du inte med minsta om nagellack men desto mer om dom blivande hönsen.

 • Cactus – inspirerar mig genom att ha lackvärldens mest utförliga och intressanta faktainlägg om allt möjligt på temat nagellack. Om du undrar över nånting, allt från olika finishar och nailarttekniker till vad nagellack egentligen innehåller, så kan du hitta svaret hos Cactus. Dessutom var Cactus bloppis min första inkörsport till lackköp bortanför dom vanliga butikerna och hon är nog den person som slutligen fick mig att bestämma mig för att börja blogga om nagellack.

 • Sussie (Fastnaglad) – är en av mina nailartidoler. Det finns många som är duktiga på nailarts med det är nått visst med Sussies nailarts som tilltalar mig extra mycket, både idéerna, stilen och den höga kvaliteten på finishen. Mitt mål är att är att öva och öva tills jag nån dag blir lika duktig.

 • LeLa – är en annan stor inspirationskälla för mig när det gäller nailart. Med sina olika teman varje NailArt Sunday inspirerar och utmanar hon mg att prova på nya saker, tänka kreativt och ibland bege mig utanför den dä berömda bekvämlighetszonen.

 • Dustbunnie (a.k.a. ”Danska Väninnan”) – är slutligen en av dom människor som inspirerar mig allra mest här i livet, inte bara genom sin gigantiska samling av BJDs (dockor) som hon visar upp i bloggen utan också (allra mest) genom att vara en av mina allra bästa vänner och ”en av världens tre klokaste människor”.

Stort beröm till er som orkat läsa hela det här inlägget… och till mig som orkat skriva det. LOL

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Sunshine Award x2!

 1. Cactus skriver:

  Ååh, tack! Vad roligt att höra att jag var sån inspiration! :D Och det är väldigt kul att du nagelbloggar numera också :)

 2. Åh vad gullig du är!! ♥ Tack för de fina orden. :-)
  Vad roligt att du uppskattade det och att du verkligen behövde det här nu. :-)
  Sååå roligt att läsa om dig, blir imponerad av dig och alla fordon du kört.
  Djur är mysigt. :-)
  Kul att du bott i Närke och Dalarna. Jag är från Örebro, men bor numer i Dalarna…;-)

  • Annefia skriver:

   Jag känner det samma, verkligen tack för dom fina orden. Jag t.o.m ringde min mamma och läste upp din motivering.

   Jag har bott i Örebro (1 år) och Kumla (8 år, som barn) och så ett år uppe i Älvdalen.

 3. Lela skriver:

  Tack så hemskt mycket:)

 4. Sussie skriver:

  Jag blir mållös, jag vet inte vad jag ska säga så fina ord som du skriver om mig! Jag blir rörd! Och glad, nu måste jag genast fundera ut några fakta om mig själv :)

 5. Beautybylinda skriver:

  Vad kul att läsa om dig :)
  Jag har kört lastbil, tåg, 11 tons grävmaskin, motorbåt, dumper och så vanlig bil och cykel, åh moped med :)
  Att få köra dumper var min största dröm när jag var sådär 3-4 år :)

  • Annefia skriver:

   Konstigt! Du hamnade i min spamfolder ett tag men nu är ordningen återställd.

   Kul med nån mer som kört udda fordon! Tycker i synnerhet grävmaskinen coh dumpern låter spänannde med tåg skulle inte vara fel att testa heller.

 6. Lene skriver:

  Åh tak Fia. Jeg sidder her og rødmer. Men jeg synes jo det er dig som inspirerer mig. Jeg ville bare ønske jeg kunne komme og give dig et stort knus. Jeg poster i min blog lige så snart jeg har lidt overskud til det.

  • Annefia skriver:

   ((((((((((Lene))))))))))) Vi får nöja oss med cyberkramar tills J uppfinner teleportern. Det är ingen brådska att lägga upp priset, ta det när du orkar.

 7. Sanna skriver:

  Åh tack snälla rara du! Blir riktigt rörd av dina rara ord. <3 Skall ta tag i awarden så fort jag hinner..nu måste jag stressa vidare

  SV: Jodå det blir en Agda också..dom två yngsta sönerna har döpt en varsin så vi har en Demon och en Ampa också.. ;)

  Ha en fortsatt fin söndag! <3
  Kram
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Ingen brådska, jag vet ju att du har händerna fulla just nu. Men du är väl värd det hela!

   Demon och Ampa? LOL Kanske inte dom ALLRA vanligaste hönsnamnen… LOL

   *kram*

 8. Sanna skriver:

  Stressa vidare med mitt hönshusbygge skulle det ju stå..ibland går det lite fort när man skriver och blir störd mitt i.. ;)

 9. Sminkan skriver:

  Vad roligt att läsa! Kul att du blev glad också, och att du fått två nomineringar!

 10. LadyNight skriver:

  Vad kul att läsa din fakta och få reda på mer :)

  Och tack för awarden! Himla gulligt av dig och det känns fint att du kan finna inspiration både i mina kommentarer och i bloggen. Sånt gör mig glad.
  Tror att jag fått Sunshine Award innan, för 3-4 år sedan, lite kul att det liksom cirkulerar fortfarande! Fast då var det helt andra regler, så jag kör gärna det hela en gång till :) Men får nog ta ett tag och fundera på vad jag har för fakta att dela med mig om. Det känns som allt det ”roliga” eller intressanta liksom tagit slut. Men jag kommer nog på nåt!

  • Annefia skriver:

   Du inspirerar mig på MÅNGA sätt!

   Kul att dom här awarden håller sig vid liv men det är ju lite intressant att reglerna ändrats. Jag var tvungen att kolla men jag har bara fått två awards tidigare och inget av dom var Sunshine.