NailArt Sunday: Disney

Oj! Vad! Det! Har! ÅSKAT! Idag! Men nu har solen vågat sig fram igen så då ska jag väl våga koppla in (och upp) datorn igen så jag kan blogga.

Dagens tema för NailArt Sunday är som du säkert kunnat gissa av rubriken; Disney. Det är ju ett tema som har oändliga möjligheter i och med alla filmer och figurer som skapats av Disney, men jag valde den figur som känns som den allra mest klassiska Disneyfiguren av dom alla, nämligen Musse Pigg. Utöver att Musse är den ultimata Disneyklassikern så har han ju också en väldigt lättmålad och lättigenkännlig siluett så jag bestämde mig för att helt enkelt måla svarta Musse-huvuden mot en vit bakgrund.

Musse Pigg-naglar

Tanken var lite den att om det blev FÖR illa kunde jag ju låtsas att jag i stället inspirerats av Pongo och dom 101 dalmatinerna. Och visst, det ska väl erkännas att det första försöket blev lite väl dalmatinerpälsaktigt, men tack vare version två går det ju åtminstone att se vem det föreställer även om jag tror att det hade blivit snyggare om jag hade haft en dottingtool som varit några storlekar större (jag lät i alla fall bli att använda bomullstops för att få till stora prickar och det kan väl ses som ett framsteg. LOL)

Jag känner tyvärr att även om L’Oreal Snow in Megeve är det bästa vita lack jag har (i jämförelse med ett riktigt billigt skräplack och nailartliner med supertunn pensel alltså) så är det definitiv inte tillräckligt bra. Det blir flammigt och fult och kräver minst tre lager och men tre lager gör det i stället att nagelformen ser klumpig ut, dessutom började det chippa efter bara nån timme. Suck! Vita lack är svårt!!! Jag har hört att det vita från Star Nails ska vara bra (och billigt dessutom) men jag har inte lyckats få tag på det än. Har du ett vitt favoritlack som du kan rekommendera?

1 lager Essie Nourish Me
3 lager L’Oreal Snow in Megeve
1 lager Seche Vite
Musse Pigg: Nordic Cap/Star Nails NP12
1 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i L'Oreal, Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till NailArt Sunday: Disney

 1. Åhhhh så sött!! Jag körde lite liknande, men mitt blev inte ens hälften så lyckat som ditt. Snyggt och stilrent med svart och vitt. :-)

  • Annefia skriver:

   Tack!!!

   Musse ÄR ju en klassiker så det är ju inte konstig att han finns med på många naglar idag. Personligen gillade jag just att din manikyr var mera färgglad än min. Man blir visst aldrig nöjd. LOL

 2. Sminkan skriver:

  Jag gillar det här! Jag tycker om att den inte är så övertydlig och lite grafisk. Fint med svart och vitt också.

  • Annefia skriver:

   Tack! Det här med svartvitt och grafiskt är ju en sån där grej utanför bekvämlighetszonen som jag experimenterade med så det är kul att du tycker att det blev lyckat.

 3. Elin/Nailmanic skriver:

  Det här gillade jag, enkelt men jättefint!

 4. Fröken Nilsson skriver:

  Fint och en manikyr jag lurade på va faktiskt 101 dalmatiner ;)

 5. Gelic' nail art skriver:

  Jag gillade detta, jag funderade också på något sånt här först.
  Tips på ”större”dotting tools är att ta bakänden av en kajalpenna/sminkborste eller liknande. Brukar ha en lite rundad bakände som funkar bra till stoora prickar.
  Tips på vitt täckande lack är Kleancolors vita, den vill nästan(!) täcka på ett lager men man behöver två. Om man ska göra nail art-fält så behövs bara ett för att täcka. Billigt och rekommenderar verkligen. När du håller på kan du köpa det svarta också för den är en one-coater ;)

 6. Lela skriver:

  Ha ha jag gillar konceptet av att ha back-up plan om den första manikyren skulle gå åt fanders:) Nu gick den ju inte åt fanders så då har du en idé på lager till nästa Disneytema:)

 7. Tove skriver:

  Snyggt! Jag gillar det svartvita och det är ju inte direkt svårt att se vad du har inspirerats av!

 8. LadyNight skriver:

  Åskan har varit och hälsat på här också. Och regn. Och sol. Allt i en salig röra :P

  Diggar naglarna! Svart/vitt är alltid en mix som jag dras till. Blev riktigt gulligt med de små Musse Pigg siluetterna. Plan B hade inte heller varit illa. Det är ju bara att fylla på med fläckar nästa dag, så har du gjort två flugor i en smäll ^.^

  • Annefia skriver:

   Tack! Det blev inga dalmatinernaglar av det för jag har redan tagit bort lacket. Jag bara det 1½ dag men sen hade det blivit för chippat och fult. Dessutom är svart-vitt inte riktigt min stil så jag orkade inte hålla på och fixa och laga chipparna utan bytte till nått jag gillade bättre. Men jag ska nog se till att utmana mig själv och använda svartvitt fler gånger, antingen med svart botten dock, eller när jag hittat ett bättre vitt lack som inte chippar efter en timme.

 9. Åhhh så tjusigt! Gillar verkligen att det är svart och vitt,stilrent :-D
  H&M vita In It For The Game tycker jag är bra,två lagom tjocka7tunna lager brukar bli bra,många gillar deras svarta också men där gillar jag Gina Tricot Black bättre!

  • Annefia skriver:

   Tack! :o) När det gäller svart är jag riktigt nöjd med Star Nails Np12. Jag önskar jag kunde handa själv på HM så jag kunde kolla in deras lack men i dagsläget vet jag inte ens var närmaset HM finns. Men jag ska lägga tipset på minnet.

 10. Sussie skriver:

  Riktigt snygga naglar detta, jag gillar att du enbart har gjort silhuetterna, för det är ju verkligen en omisskännlig silhuett! :) Mitt vita krämlack som jag har är ”White on white” från China Glaze, det är helt okej, det behövs två-tre lager men om man köper via internet så är det ju ganska bra pris på det.

  • Annefia skriver:

   Tack! :o) Och tack för tipset på lack också. Jag hoppas lite smått på nått som täcker på två (gärna tunna) lager i stället för tre eftersom jag gärna använder det vita som bas för annat och det riskerar att bli vädligt tjock annars, men samtidigt brukar ju CG-lack vara väldigt bra.

 11. Så tjusigt! Musse Pigg är en klassiker.
  Det vita lacket som jag använder mest av är OPI – My Boyfriend Scales Walls. Jag har lyckats förbruka 2/3 av flaskan på mindre än ett år :D

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   My Boyfriend Scales Walls står med på min önskelista, bl.a. just för att jag sett dig använda det. Synd bara att det är så dyrt!

 12. Pingback: Skira, glittriga, romantiska naglar | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack