Nagelvårdsresan: Juni (24 veckor)

Dags för en ny sammanfattning av min nagelvårdsresa! Jag tänkte att jag ska börja köra med en sammanfattning/månad i stället för var 5:e vecka för det blir lite lättare att hålla ordning på. Tyvärr kom jag inte på det i början av Juni när det gått exakt 5 månader, så nu har det gått 5½ i stället, men förmodligen är det bara jag som bryr mig om den biten ändå. LOL

Naglarna NU (efter 24 veckor):
Naglarna efter 24 veckor

Vid förra sammanfattningen (efter 19 veckor):
Naglarna efter 19 veckor

När jag började:
Naglarna, vecka 0

Jag kan bara säga WOW! när jag ser på dom här bilderna. Okej, jag visste ju att naglarna växt en del och jag har ju fått en del kommentar från er om att min naglar blivit långa den senaste tiden men jag har nog blivit lite hemmablind också för jag hade inte kunnat föreställa mig att skillnaden skulle vara SÅ dramatisk på bara 5 veckor. OJ vad naglarna hunnit växa mycket!!! Notera även att nagelbäddarna vuxit.

I dagsläget är ringfingret exakt 19 mm från rot till tipp (långfinger ät faktiskt lite längre även om det SER kortare ut). Mitt mål med nagelvårdsresan (ett av dom i alla fall) är att ringfingernageln ska bli 20mm och sen tänker jag bromsa den där tills ALLA naglarna vuxit i kapp och så bestämma efter det om den längden är lagom eller om jag vill ha ännu längre naglar. Just nu tror jag dock att 20mm är maxlängden för vad som blir snyggt med min nagelform, men vi får väl se.

Vänstertummen NU (efter 24 veckor):
Tummen efter 24 veckor

Vid förra sammanfattningen (efter 19 veckor):
Tummen efter 19 veckor

När jag började:
Nakna naglar - vecka 0

Som ni kan se har inte tummen vuxit lite mycket som dom andra fingrarna, tummar är ju mycket långsammare av sig. Däremot kan man se att nagelbädden vuxit en hel del och befinner sig i en tillväxtfas (dvs kanten mellan nagelbädd och friväxande nagel är diffus pga snabb tillväxt)

Högernaglarna NU (efter 24 veckor):
Högerhanden efter 24 veckor

Vid förra sammanfattningen (efter 19 veckor):
Högerhanden efter 19 veckor

När jag började:
Skämsnaglarna: 0 veckor

På högerhanden kan man ju också se att nagelbäddare växt och så även lillfingret och ringfingret medan pek- och långfingret släpar efter en smula (dom är fortfarande lite skörare och har flisat sig lite under dom här veckorna så jag har varit tvungen att fila bort skadorna). Men ja, med tanke på det vedervärdiga skick dom befann sig i från början så är det ju inte konstigt att dom släpar efter en smula. Huvudsaken är ju at det går framåt i alla fall, sen får dom ta den tid på sig att läka och växa som dom behöver.

Nu börjar det förövrigt bli dags att köpa lite nya eteriska oljor till min nagelolja för en del av dom har börjat ta slut. Jag använder ju stoooora mängder av den här oljan själv och det är alltid kul att kunna dela med sig av den till sina vänner också. Problemet med just den biten är tyvärr att jag har ont om tomma flaskor.

Produkter jag använt:

 • Oljor: mandelolja, kallpressad sesamolja och min hemmablandade olja med eteriska oljor
 • Handkräm: Beauté des Mains (Yves Rocher)
 • Kosttillskott: Original Silicea och B75 (+ lite annat som inte är nagelrelaterat)
 • Underlack: Essie Nourish Me
 • Remover: Cien
Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Nagelvårdsresan: Juni (24 veckor)

 1. Det är verkligen en otrolig nagelvårdsresa du gjort. Jag är impad av hur det gått framåt och hur de växt och ser så mycket friskare ut. Dina naglar är sååå snygga nu! :-)

  • Annefia skriver:

   Tack!!! Det har varit väldigt roligt att dokumentera den här resan för det gör ju verkligen att man SER framstegen själv också + att det är väldigt roligt att kunna dela framstegen med andra som förstår en. Hur tycker du att det funkar med din Silicea kur?

 2. Beautybylinda skriver:

  Väldigt stor skillnad :) Så kul det måste vara att kunna se såna resultat och ha allt dokumenterat :)
  Vad var orsaken till att de såg ut så från början? Hade du haft material eller något på dom innan?

  • Annefia skriver:

   Nej, inget material. Det handlade nog mer om att mina naglar inte är särskilt starka av naturen + kombinationen av torr och känslig hy och torra och sköra naglar och EXTREMT torr vinterluft den här vinter (pga ett fel i värmesystemet, det var så illa att man knappt hade saliv i munnen vissa dagar). Om man sen lägger till det här med att nagelvård var nått jag ägnade mig extremt sporadiskt åt + att jag under en period använt mig av diskmedelsmetoden för att få lack att sitta bättre (det funkade inte alla och det torkade ut naglarna mer). Det är mycket möjligt att vitaminbrist och sånt också spelat in.

   Jag tror att det blivit en ond cirkel, mina naglar blev fula av nagellack (och ännu mer av removern) och då lackade jag för att dölja hur fula dom var och sen blev det bara värre. Nu har jag ju statsat stenhårt på nagellvård i flera månader och det har verkligen varit en aha-upplevelse för mig och helt plöstligt tål naglarna allt jag utsätter dom för. Weeeeh!

 3. Camilla skriver:

  Verkligen förändring. Vad roligt! Och vad kul att se det stegvis också.

  • Annefia skriver:

   Så kul at du gillar att följa förändringen. Jag tycker också det är kul att kunna jämföra steg för steg och funderar så smått på att posta en bild för varje månad som gått nästa gång eftersom det är halvårsjubileum då.

 4. Sminkan skriver:

  Helt otroligt! Vilket resultat! Och jag är avundsjuk just nu för mina naglar har pajat efter att jag använde MUS remover. Har nubbat ner tre nu så mycket det går. :(

  • Annefia skriver:

   Åh nej så tråkigt! Det låter som en remover man ska akta sig för! Själv vågar jag inte testa olika removers eftersom jag vet att det är nått mina fingar och naglar är känsliga för så det gäller att hålla sig till en sort som dom tar så lite stryk av som möjligt. Har du kvar nått av oljan?

   • Sminkan skriver:

    Jadå, jag har kvar av oljan. Du vet ju hur jag är, jag kan inte använda så mycket olja på mina naglar och händer. Jag får ju hang nails av mycket olja och mina naglar blir för mjuka och böjliga. Det blir bara max en gång i veckan för mig alltså, så det räcker länge.

    • Annefia skriver:

     Det är ju himla praktiskt att oljan räcker så länge för dig. Mina törstiga naglar slurpar i sig en flaska på 2-3 veckor så det är tur jag blandar den själv.

 5. Cactus skriver:

  Wow, det är verkligen en otrolig skillnad! Väldigt kul att se före och efter bilder, ska bli roligt att se hur de utvecklar sig framöver också :)

  • Annefia skriver:

   Visst är skillnaden enorm? Jag räknar med att fortsätta dokumentera mina naglars tillväxt året ut i alla fall för jag räkar med att det kommer hända mycket med dom än (det finns ju fortfarande en del gamla skador kvar t.ex)

 6. Pingback: Nagelvårdsresan – Halvårssammanfattning | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack