Dags för en balkonguppdatering kanske?

Som dom flesta av er kanske vet så har Lela tagit semester från sin blogg just nu och därför har även NailArt Sunday en paus. Jag har inte heller hunnit med att måla nailart den senaste tiden (har lyckats sy två klänningar till utöver allt det jag sytt tidigare) så jag tänkte att det kunde passa bra att visa er lite hur det ser ut på balkongen just nu. (Och nej, jag har inte klätt om balkongdynorna än, har ju sytt lite annat i stället)

Översikt över balkongen

Det växer ju så det knakar där ute nu och växterna dricker massor av vatten. Jag oroar mig väldigt för hur dom ska klara den veckan jag är på fiskesemester och inte har nån blomvakt. Jag fasar för att jag ska komma hem till en balkong full av uttorkade, döda plantor så det gäller ju att njuta av dom nu medan jag kan.

Min ampel

Idag hade jag dessuto mturen att jag kunde sitta en stund där ute också innan det han bli en halvmiljard grader och då passade jag på att fota en massa även om skarp sol kanske inte är det allra bästa fotoljuset (å andra sidan är inte nattmörker så mycket bättre och det är i princip bara dom alternativet jag haft att välja på i sommar)

Översikt över balkongen

Översikt över balkongen

I natt när det börjat ljusna lite passade jag på att binda upp tomaterna. Jag hittade också några mogna Sun Gold och Black Cherry som jag mumsade i mig på direkten utan att ta hänsyn till er bloggläsare som kanske velat se bildbevis. Har också glufsat i mig lite mera jordgubbar och ärtor.

Fönstret

Tigerella-tomat

Tigerellatomater! Insåg just att jag inte vet om den blir röd när den mognar eller kommer fortsätta vara grön. Enligt Google verkar det finnas två sorter och jag fick den här plantan av mammas granne (vilket innebär att om den ena sorten/färgen är sällsyntare än den andra så är det förmodligen den)

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Dags för en balkonguppdatering kanske?

 1. Wow du har som en liten trädgård! Sååå fint och mysigt. Det har växt så det knakar på din balkong, så kul. :-)

  • Annefia skriver:

   Tack! Jo, det blir verkligen som en liten miniträdgård När man sitter där omgiven ov dom gröna bön-väggarna känns det lite som att sitta i en berså.

 2. Vad härligt det ser ut! Jag gillar flaggsnöret du hängt upp! Mysigt!
  Skaffa såna där trådar i plast till när du åker bort! S.k ”Semestervattnare”. Var noga med att följa beskrivningen och testa att det funkar några dagar innan du åker. Då kan växterna klara sig en vecka (om vi inte har 35 grader varmt varje dag förstås ;))

  • Annefia skriver:

   Kul att du gillar min balkong och tack för tipset. Synd att jag inte kom på det själv tidigare dock för nu blir det svårt att hinna med.

 3. Sminkan skriver:

  Kan man inte göra bevattningsgrejor av PET-flaskor? Eller hinkar med vatten och så snören ner i krukorna? Vore ju förskräckligt om alla plantorna skulle dö, men det borde ju inte hända. Det ser alla fall fantastiskt fint ut!

 4. Bam skriver:

  Vad fint! Vår balkong är jättetråkig just nu, bara stolar och bord i plats. Planen är att vi ska lägga trall och sen köpa nya möbler men med vår takt så blir det nog inte förrän inför nästa sommar…

  • Annefia skriver:

   Jag skulle vilja ha trall men i väntan på att få råd skaffade jag plastmattor som jag haft i flera år nu och trivs riktigt bra med.