Fiskesemestern (del 1 av 310)

Helena, du kan lugnt läsa det här inlägget, det är helt fritt från fiskbilder

I normala fall brukar jag inte blogga särskilt mycket om sånt som semestrar, fester och socialt umgänge (om det inte är frågan om bloggfika förstås). Jag tycker det känns för privat och oftast är sånna blogginlägg bara intressanta för dom inblandade. Men ja, när det gäller min fiskevecka kan jag helt enkelt inte låta bli. Dels var hela semestern helt underbar (trots temperaturer på ca 30 grader i skuggan, värme är INTE min grej) och dels har jag tagit över 300 bilder på den fantastiska naturen vi befann oss och jag bara MÅSTE visa några av dom, inte alla givetvis men nog många för att fylla fler än ett blogginlägg så känn er förvarnade.

En gång i tiden hade jag förmånen att bo här och jag har sen dess tillbringat åtskilliga semestrar här (både med och utan fiske beroende på årstid) Efter ett ofrivilligt uppehåll är nu ordningen återställd igen. Som jag längtat! Nån gång bara MÅSTE jag flytta tillbaka, det är helt enkelt här min själ hör hemma,.

Kuppskär (Österdalälven)

Kuppskär, Österdalälven mellan Trängseldammen och Åsendammen

Kuppskär (Österdalälven)

Kuppskär, Österdalälven mellan Trängseldammen och Åsendammen

Mossi

Mossi, Älvdalens Skjutfält

Österdalälven

Österdalälven, en gång i tiden min normala utsikt på väg till mataffären.

"Sikskär" (Österdalälven)

Österdalälven mellan Trängseldammen och Åsendammen (Vi valde så småningom att döpa den här platsen till ”Sikskär” pga orsaker som kommer uppenbara sig i ett senare blogginlägg.)

Trängseldammen - dalsidan

Trängseldammen – dalsidan

Trängseldammen - dammsidan

Trängseldammen – dammsidan (med väldigt lite vatten i år)

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Fiskesemestern (del 1 av 310)

 1. Elle skriver:

  Hmmm…funderar lite….om du nu ska göra 310 semesterinlägg och har 300 bilder…varav en del redan visats….tänker du visa repriser eller blir det bildlösa inlägg…? ;)))
  Ser lugnt och fint ut där du varit. Varför skjuta upp en tillbaka flytt till ”någon gång”? Det är alltid något speciellt att komma tillbaka till gamla hemorter.
  Ha en fin kväll!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Alltså, jag tog MER än 300 bilder (310 närmare bestämt) och vi var 5 personer på semestern så jag tror inte du behöver oroa dig för bildlösa inlägg. När mina egna tar slut kan jag bara låna andras bilder. LOL

   Anledningen att det blir ”nån gång” i stället för ”nu, nu, NU” (som jag helst skulle vilja) är att det är dyrt och komplicerat att flytta 50 mil (jag har fortfarande inte nån aning om hur jag ska klara det som fattig sjukpensionär) och så ska man ju ha nånstans att bo med vilket också faller in under kategorin dyrt och komplicerat. Dessutom har jag vissa förhoppningar om att inte flytta ensam och det kan ju behövas lite tid för hjärntvätt i det fallet. LOL

 2. Åhh wow, såååå vackert, det är som vykort varje kort du tagit. Förstår att du känner dig hemma där. :-)

 3. Vad otroligt vackert! Du måste haft det underbart!

 4. Lene skriver:

  Billederne er vidunderlige. Jeg kan godt forstå at du holder af stedet. Jeg er så glad for at du har haft det så fantastisk, og jeg har kun savnet dig en ganske lille lille bitte smule. *Giggle*

 5. Pingback: Det var ju det här med FISKE-semester också… | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack

 6. LadyNight skriver:

  Vilken underbar natur! Och så fina bilder du tagit. Förstår att du vill dit igen, måste vara riktigt härligt att bo där :)

  • Annefia skriver:

   Det var det verkligen! Jag bodde några hundra meter till höger om huset du ser på näst sista bilden och jag brukade säga att det t.o.m var en fantastisk naturupplevelse att slänga soporna.

 7. Nageldraken skriver:

  Åh, så vackert! Norrland är helt klart bästa delen av Sverige! Vi åker varje år upp och tillbringar några veckor i fjällen i norra Jämtland eller södra Lappland. Man får sån lugn i själen där!

  • Annefia skriver:

   Jämtland har jag varit i men aldrig Lappland (eller jo, när jag var 2 år gammal men det minns jag inte så mycket av. LOL) Nordvästra Dalarna där jag var hör dock tekniskt till Svealand även om det ligger norr om andra norrländska landskap som Gästrikland och i jämnhöjd med norra Hälsingland. Men fjällmiljön och ron i själen är ju den samma oavsett gränser dragna av oss människor.