NYX Sea of Cortez

Nähäpp! Det blev visst inget av med den där pysselträffen idag pga begynnande förkylning. Inte min tack och lov men eftersom jag har nedsatt immunförsvar bör jag undvika folk med begynnande förkylning (”bör undvika” utläses närmast som ”flyr i panik från”) så vi får skjuta upp det hela några veckor. Men utan pysselträff så har jag ju tid för lackbloggande i stället så jag tänkte visa NYX Sea of Cortez som är ännu ett lack ur den magiska 2,5 kilospåsen.

NYX Sea of Cortez

Korken till det här lacket satt som STEN, den var både felskruvad i gängorna och fasttorkad och det slutade med att jag var tvungen att be Stor Stark Karl ™ om hjälp att öppna. Det hela innebar att formulan blivit seg och kladdig men det gick att väcka liv i den med Seche Restore tack och lov, dock blev den aldrig riktigt 100. Jag misstänker dock att den alltid varit en smula grynig pga glittret. Och SNYGGT är ju lacket i alla fall och det är ju det som räknas.

NYX Sea of Cortez

Sea of Cortez kan väl närmast beskrivas som ett havsturkost lack och jag kan inte riktigt bestämma mig för om det ÄR multikromt i guld och grönt också eller bara innehåller massvis med guldfärgat och grönt glitter eller möjligtvis duokromt glitter i guld och grönt. Jag kan inte ens bestämma mig för om finishen verkligen kallas glitter av dom som kan det här med finishar men glittrar och gnistras och skiftar färg och har sig det gör i alla fall det här lacket och resultatet både påminner om ett varmt solglittrande hav och är väldigt vackert.

1 lager Essie Nourish Me
3 lager NYX Sea of Cortez
1 eller kanske 2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, NYX och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till NYX Sea of Cortez

 1. Åhhh vad otroligt läckert det var!! Underbar färg. :-)

 2. Camilla skriver:

  Jättefint lack! Fin färg, och dina naglar håller formen! Ibland får man ta till verktyg som Stor Stark Karl, eller polygrip. Men det förra brukar vara win-win. :-)

  Och här är hela familjen hysteriskt förkylda. Pust.

  • Annefia skriver:

   Jag använder oftare polygrip än Stor Stark Karl om jag ska vara ärlig. Polygriptång det har jag en egen men den Stora Starka var jag tvungen att låna. För vanliga burkar har jag dock ett specialverktyg som är supersmidigt.

   Stackare som är förkylda! Tur det inte smittar via internet dock (uppdaterar anitivirusskyddet för säkerhetsskull)

   Visst är det ett snyggt lack? Mina naglar är faktikst lite längre än på bilden t.o.m för det är arkivbilder.

 3. Bam skriver:

  Detta var ju helt underbart! Känns lite som om det är samma stil som NYX – Maui Sunrise (la upp bild på det idag), fast i annan nyans. Har också svårt att urskilja om det var glitter eller vad fasen det var så kallade det skimmer :D

 4. Sminkan skriver:

  Hahaha, ja, nu minns jag… Jag har använt den till att göra magneter och hällt lacket ur flaskan på glascabochoner sm skulle marmoreras. Jag var nog inte så noga när jag skulle sätta på korken igen. Förlåt! Det var ju bara ett ”skräplack” då, för det är ju en dupe till något annat lack jag har, Charla kanske?

  • Annefia skriver:

   Det måste ha blivist snygga magneter! Och inte behöver du be om ursäkt heller! Jag är ju bara tacksam över att fått överta dina skräp lack även om jag var tvungen att låna en Stor Stark Man av min mamma för att öppna just det här lacket.

 5. Sminkan skriver:

  Och just ja, det är glassflecks!

  • Annefia skriver:

   Tack! Så det är DET HÄR som är glassflecks? *förvirrande* Jag trodde skimret i dom där blåskimrande Dependlacken var glassflecks. Är dom skimmer då?

   Det här med dom olika varianterna på glittrande finshar (finshER?) är klart förvirrande.

   • Sminkan skriver:

    Depends är också glassfleck. Det här är lite grövre glassflecks bara. Alla fall tror jag det är så. ;D

    • Annefia skriver:

     Det där ”tror jag” ser jag som ett bevis på att det här med finshar ÄR förvirrande ibland, det är inte BARA mig det beror på. Weee! LOL Men å andra sidan, varför skulle det INTE vara det? Det viktigaste är ju att lackmakarna blandar ihop nått snyggt, inte att dom håller sig in om exakta ramar för specifika finishar så ibland blir nog gränserna flytande.

 6. Väldigt snyggt och helt klart värt allt allt besvär! Jag tror jag har en BB Couture med exakt samma namn å lite likt me :)

  • Annefia skriver:

   Nu var jag genast tvungen att googla och du har rätt, dom är faktiskt lite lika även om BB Couture-varianten är jelly och åtminstone vad det ser ut på bidlerna saknar det guldiga och det gröna. Med tanke på att havsviken båda lacken är döpta efter har samma färg som lacken tycker jag att båda två är riktigt lyckade reprentanter.

 7. Lela skriver:

  Tjusigt, vilken tur att ni fick upp flaskan:)

  • Annefia skriver:

   Verkligen! Jag var besviken först när jag trodde att det var kört (Även Stor Stark Man fick kämpa) men det är ju värt arbetet.

   • Sminkan skriver:

    Om det händer igen, och det kan det göra för det är nog fler lack i påsen som inte behandlats så väl av mig, kan du prova att ställa flaskan upp och ner i hett vatten. Det ska vara så det täcker korken alltså. Det gör lacket lite segt och då kan man ofta få upp flaskorna. Gummiband på korken ger bra grepp också.

    • Annefia skriver:

     Tack för tipset! Jag har nog en del egna gamla lack som det kan behövas till. Och ja, att lack blir sega av värmen har jag definitivt märkt av den här sommaren. Suck!

     Just den här korken var felskruvad i gängorna också dock.