Örjan, en fisk med relationsproblem

(Helena, du ska nog skippa det här inlägget)

Möt Örjan, min nya mosaikguramihane! Han flyttade hit från Sminkans akvarium i går pga av äktenskapsproblem och attitydproblem rent allmänt. Mosaikguramis kan vara väldigt revirhävdande och Örjan gillade helt enkelt inte dom andra fiskarna i Sminkans kar, ALLS. Tack och lov har jag inga fiskar av dom sorterna som Örjan avskydde (och framför allt har jag ingen hona vilket gör att han inte behöver bry sig om att hävda revir) så i stället för att alla Sminkans fiskar (inklusive Örjan själv) skulle vantrivas fick han flytta till mig i stället.

Mosaikguramin Örjan

I går var han fortfarande lite blek och skärrad men i dag har han färgat ut mycket bättre och verkar trivas jättebra (glada fiskar är snyggare i färgen medan rädda och/eller ledsna fiskar ofta är blekare). Han bryr sig inte det allra minsta om mina andra fiskar och dom verkar inte heller bry sig om honom Eller jo, det verkar som om stämningen blivit lite livligare i akvariet, men på ett positivt sätt. Och ja, själv är jag jättelycklig för jag gillar guramis och har längtat hela sommaren efter att ha råd att köpa fler fiskar till akvariet, men jag misstänker att Örjans exhustru är den gladaste av oss alla!

Mosaikguramin Örjan

Sminkan, du kan se hans skada på sprötet på dom här bilderna men han verkar dock inte bry sig det minsta om det hela själv.

Det här inlägget postades i Akvariet, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Örjan, en fisk med relationsproblem

 1. Lene skriver:

  Det lyder som om det her er den bedste løsning for alle parter. :o)

  • Annefia skriver:

   Det tror jag med! Men jag tycker synd om Sminkan som så nyss skaffat Örjan och hans fru. Jag vet dock att hon är väldigt mån om sina fiskar och glad för Örjans skull.

 2. Håller tummarna att allt löser sig för Örjan! Han ser ut som en skön firre :)

 3. Nageldraken skriver:

  Vilken fin fisk! Hoppas han kommer att trivas bättre hos dig!

 4. Sminkan skriver:

  Åh, lilla Örjan! Han ser ut att må bra förutom sprötet och det läker väl det med. Och Fröling är mycket gladare och framme och häger med de andra fiskarna nu så ja, mina fiskar saknar inte Örjan direkt. Det var verkligen tur att du kunde ta hand om honom.

 5. Sminkan skriver:

  Fröling är inte en häger, hon är exfrun och det skulle så klart stå hänger. :D

  • Annefia skriver:

   Jag vet ju att Fröling är exfrun och jag förutsatte helt kallt att hon var fisk och inte fågel. Men OM hon hade varit en häger hade det ju kunnat förklara deras äktenskapsproblem. LOL

 6. Emma P skriver:

  Hahahaha, ja exfrun är nog den verkliga vinnaren:) Skönt att det löste sig för alla inblandade!