Mer av mig… eller mindre

Kan du inte få nog av mig utan känner att du bara vill ha mer och mer och mer? Då har jag två råd att ge:

1. Sök hjälp! Det låter inte riktigt friskt det där!

2. Börja följ mig på Instagram där jag heter fialandia!

Tyvärr kan du inte se mina bilder i förväg förrän du börjar följa mig men det är ungefär det samma som här i bloggen bara mycket suddigare och mycket färre ord.

Exempel på mina instagrambilder

Eller, nja, det är färre nagellacksbilder på instagram och fler kattbilder, blombilder och ja alla möjliga andra bilder. Dels beror det ju på att instagram är ett alldeles ypperligt medium för kattbilder och allt annat liknande men till stor del beror det också på problemet med en otillräcklig mobilkamera som inte riktigt klarar att fota nagellack på ett bra sätt. Söt katt är liksom söt även om den är suddig medan imponerande nailart inte är lika imponerande om man inte kan se den. För att lösa det hela fuskar jag ibland och postar en del lackbilder tagna med min vanliga kamera men då tar det ju helt plötsligt en massa mera tid och blir inte lika snabbt och spontant = färre lackbilder än jag skulle vilja, men dom finns där givetvis.

Kvalitetsskillnad!!!

För att visa på skillnaden så föreställer båda bilderna (tagna vid samma tillfälle) Smitten The Isabella Emerald. Den vänstra är tagen med min vanliga kamera med 14 megapixel och supermacro, den högra bilden är tagen med min stackars 2 megalpixels mobilkamera utan nån macrofunktion alls och utan nån som helst möjlighet att kontrollera kamerans (mycket bristfälliga) fokus.

Dock ska kanske tilläggas att alla mobilbilderna inte bli lika extremdåliga men ja, mer eller mindre suddiga blir dom i alla fall. Om du är på jakt efter fantastiska högkvalitativa, supertjusiga instagrambilder så är det inte mig du ska följa. Mitt konto är som sagt var snarare till för er stackare som av nån underlig anledning inte kan få nog av mig.

Mer exempel på mina instagrambilder

Om du i stället hör till dom som vill ha mindre av mig är mitt bästa råd: Sluta läs bloggen! LOL

Eller skämt åsido, som jag nämnde redan i fredags så blir min sjukdom mycket värre under vinterhalvåret. Det här är inte ett ”tyck synd om mig” inlägg, det här är helt enkelt inte en sån blogg och för det mesta väljer jag ju att hålla sjukdomspratet utanför bloggen. Se snarare inlägget som ren konsumentupplysning till dom av er som tillkommit under det senaste året så att ni vet varför blogginläggen förmodligen kommer att bli lite färre och mera sporadiska framöver, varför det ibland kan ta tid för mig att svara på era kommentarer och framför allt varför jag inte längre riktigt har tid och ork att kommentera så mycket i era bloggar som jag skulle vilja. Ack det ständiga dåliga samvetet när man är dålig på att kommentera!

För att knyta ihop det här inlägget tänkte jag dock gå tillbaka till det här med Instagram. Det är ju mycket lättare att slänga upp en bild på Instagram än vad det är att skriva ett helt blogginlägg så får ni Annefia-abstinens i November eller så så är mitt instagramkonto ett bra ställe att hänga på. Det är också mycket lättare för mig att ”gilla” era lackbilder eller skriva korta kommentarer om jag följer er där för det kan jag göra från sängen eller soffan om jag vill (Med viss reservation dock för konstiga kommentarer om jag skriver dom när jag inte är riktigt vaken. LOL)

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Om bloggen, Prat. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Mer av mig… eller mindre

 1. Hihi jaaa jag hör ju till dem då som inte kan få nog av dig så jag följer ju dig såklart på Instagram. :-)
  Förstår dig såväl med att vara sämre under vinterhalvåret, det är samma för mig. Hälsan är viktigast. Så sköt om dig. <3

  • Annefia skriver:

   Jag vet, din stackare! Fast å andra sidan följer jag ju två av dina konton så jag verkar inte kunna få nog jag heller. LOL

   Det är en viss tröst att höra att även du blir sämre, det får mig att känna mig mer ”normal” (Normal??? Jag???? Har aldrig varit, kommer aldrig bli! LOL) men jag skulle innerligt önska att du slapp. *kram*

 2. Sminkan skriver:

  Instagram är verkligen praktiskt! Så enkelt! Jag tycker det är jättekul att du också gav efter och skaffade ett konto!

  • Annefia skriver:

   Jag funderade bara på det i 6 månader innan jag kom mig för. LOL Men ja, det som verkligen avgjorde saken var ju när du och Emma skaffade ett konto som jag ju bara ”MÅSTE” följa.

   Vet du, mina vännner brukar kalla mig Queen of Brainwashing men jag tror faktikst att jag får abdikera från min tron till förmån för dig. LOL

 3. Instagram är så mycket lättare och snabbare när man känner för det! Å vi ses ju redan där! ;) Hoppas du får en lindrig vinter! Håller tummen för det!!

 4. Johanna skriver:

  Jag har ingen blogg, men instagram tycker jag är alldeles perfekt för att dokumentera nagelbilder och annat! Smidigt att kommentera och lägga upp bilder och kika på andras kreationer och små glimtar från livet. Hoppas att det inte blir illa i höst/vinter utan att du får må bra!

  • Annefia skriver:

   Är du den Johanna som följer mig på instagram? *nyfiken*

   Det är ju verkligen suveränt smidigt att posta snabba bilder och kommentera (och som sagt var, även från sängen om man behöver) och det är superkul att kunna hitta så mycket nailartinspiration. Fast i min fall är jag glad att jag har en blogg också, inte bara för att nagelbilderna blir så mycket snyggare och större utan för att jag älskar ORD ännu mer än jag älskar bilder. På det här sättet känns det som att jag får det bästa av två världar både snabbheten och enkelheten med instagram och möjligheten att bre ut mig så mycket jag vill i bloggen.

   Tack för omtanken! :o) Jag hoppas ju på en så ”bra” vinter som möjligt i alla fall.

   • Johanna skriver:

    Japp! Det ska vara jag det. :-)

    Och jag är också glad att du har bloggen, jag gillar dina ord. Och bilder.

    • Annefia skriver:

     Kul! Välkommen hit! Kom på att jag kanske skulle följa dig också.

     • Johanna skriver:

      Det blir jag glad för :-) Även om du självklart inte måste!

      Läste ditt inlägg om skadade naglar, och underlack som inte håller måttet. Sjutton vad trist sånt är! Jag har ett litet lager av en sort som jag älskar, om du mailar mig din adress så skickar jag gärna ett som jag hoppas ska funka!

      • Annefia skriver:

       Jag känner mig inte tvungen utan det vara mera ”attans, det hade jag tänkt göra tidigare men glömt bort”.

       Åh vad gullig du är! Mail kommer!