Rosa naglar och underlacksgnäll

Men alltså neeeej!!! Nog för att Oktober är en rosa månad och nog för att rosa är min absoluta älsklingsfärg och jag brukar leva efter mottot ”rosa är aldrig fel” men nu har jag faktiskt ändrat mig en smula på den fronten, rosa kan VISST vara fel ibland. Knallrosa naglar EFTER man tagit bort lacket t.ex känns väldigt fel. :o(

Efter remover + tvål o vatten

På den första bilden har jag gnuggat som bara den med remover och sen tvättat händerna med tvål. På den andra bilden har jag skrubbat händerna med växelvis hårschampo och tandkräm och min ”tandborstformade nagelborste”. Tack och lov så blev det ju mycket bättre men bra är det definitivt inte. :o(

Det är förövrigt Darling Diva Cover Girl som är boven i dramat, ett lack som kommer dyka upp lite längre fram, (jag håller på och samlar på mig ett rosa arkiv) Det är jättesnyggt på men inte fullt lika snyggt av, som synes.

Efter skrubbande med tandkräm och hårschampo

Ser ni förresten i vilket dåligt skick min pekfingernagel och långfingernagel är? Högerhandens naglar är i ännu sämre skick och allt tack vare Essie Help Me Grow, Essie Destroy My Nails hade varit ett bättre namn. Så mycket för ”44% starkare naglar på 5 dagar och förbättrad tillväxt”, själv har jag fått typ 44% sämre nagelkvalitet på 5 dagar och det är svårt att avgöra om tillväxttakten ökat eftersom naglarna börjat flisa sig och gå av igen. Dom är nu tillbaka i samma skick som nån gång i våras. :o( Dessutom chippar lacken rekordsnabbt på dom skadade naglarna (på högerhanden kanske efter en halv dag eller så). Jag misstänker ärligt talat att underlacket varit med och bidraget till missfärgningen också eftersom det gjort mina naglar så mycket sämre och porösare.

Det är ju inte kritik mot Essie som sådant, Essie Nourish Me ♥ var ju ett helt perfekt underlack för mig men Essie Help Me Grow fungerar inte för mina naglar ALLS. Så nu sitter jag här och har spenderat mina sista slantar på ett underlack som jag inte törs använda för att det förstör mina naglar så i stället får jag försöka skarpa upp dom sista dropparna ur gamla underlacksflaskor av olika sorter (vilket ju hade varit enklare om jag inte hade haft tvärslut på Seche Restore). Jag fick ju visserligen en massa bra tips på andra underlacksalternativ i mitt förra inlägg om underlack men vad hjälper det när man inte har några pengar? Suck!

Förövrigt är mina naglar rosa med flit nu = mycket snyggare. Extremsuddigt bildbevis finns på instagram men bättre bilder kommer dyka upp i bloggen senare.

Det här inlägget postades i Darling Diva Polish, Essie, Nagellack, Nagelvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Rosa naglar och underlacksgnäll

 1. Sminkan skriver:

  Oj, det var ju inte bra… jag hade samma problem med ett underlack från Essie, mina aglar sabbades helt. Skit också… Klipp ner lite av det skadade och börja olja som en galning. De tenderar ju att ät sig in om man har kvar flisiga delar.

  Jag ska se om jag har något vettigt hemma och sätta ihop ett ”care package” till dig.
  Mailar du mig din adress?

  • Annefia skriver:

   Åh så gullig du är! Fast det vet jag ju redan förstås! (adressen är skickad)

   Så Essie har lyckats sabba dina naglar med? Usch då! Enda trösten i det hela är ju att jag vet att jag kan få naglarna fina igen för jag har ju gjort det förr men det känns så tragiskt att ha tagit flera månaders steg tillbaka i min nagelvårdsresan. Naglarna som var SÅ fina i somras. På högerhanden kan jag inte kapa dom lång ner nog ens för skadorna går redan ner över nagelbädden men jag vet ju att min olja är bra på att ”limma ihop” skivad nagel så nu ska här riktigt intensivoljas flera ggr/dag igen iställt för bara 1ggn/dag.

 2. Sannas Naglar skriver:

  Men oj! Tack för att du delar med dig. Ska inte köpa den från Essie! Mina naglat talar om på en gång om underlacket är dåligt, så jag tar emot alla tips och erfarenheter. Köpte ett underlack från Lumene för länge sedan på rea, och då blev naglarna blå/röda bara efter ett par lackningar.

  • Annefia skriver:

   Det gick ju snabbt för mina naglar med att reagera på det här underlacket. Jag hade inte burit det så många gånger tack och lov men egentligen borde jag börjat fatta oro redan när det första lack började chippa, dock trodde jag det berodde på att det var det dåligt lack först, men nu förstår jag ju.

   Det låter som om man ska akta sig för Lumenes underlack då.

 3. Emma P skriver:

  Så jäkla trist! Missfärgningen suger såklart men att naglarna tappar kvalitet och skivar sig är ju ännu värre. Nu har ju Sminkan redan skridit till undsättning och jag misstänker att hon kommer att förse dig med Natural Nail Strengthener men om det mod all förmodan inte är fallet så kan du väl skrika på mailen för jag har en flaska som jag kan skicka isf…

  • Annefia skriver:

   Jag håller med, nagelskadorna är oändligt mycket värre än missfärgningen. Sminkan har skickat mig en decant av NNS så jag får en chans att testa den (håller tummarna för att jag får den på tisdag). Jag har en känsla av att det kommer bli rätt mycket underlackstestande här framöver. LOL

 4. Gud så trist med missfärgning.
  Hmm nu blir jag också fundersam på mitt Essie help me grow. Jag tyckte det var så bra i början för mina naglar kändes starkare. Men som du kanske vet så har ju jag stora problem med min pekfinger nagel, den chippar och går av hela tiden. Undrar om det kan vara det baslacket?! Jag har nyss bytt till det nya baslacket från Essie. Millionails heter det, får se vad det kan ge. Annars får jag byta märke. Tack för att du skrev om det.

  • Annefia skriver:

   Det har du ju rätt i. Jag vet ju att du använder/använt Help Me Grow och jag trodde det funkade bra för dig men det KAN ju vara underlacket som gör att din pekfingernagel fortfarande strular. Trots allt så äter du ju Silicea med.

   Hoppas Millionails funakr bättre! Du får lämna rapport.

 5. Helena skriver:

  Essie har inte sabbat kvaliten på mina naglar, men däremot så misstänker jag att det är Essie Ridge Filler som gör mina naglar alldeles gula.

 6. Pingback: Nagelvårdsresan: Oktober (9 månader) | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack

 7. Pingback: United in Pink: Darling Diva Cover Girl | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack