NailArt Sunday: Halloween (-ish)

Veckans NailArt Sunday-tema är Halloween och ja, det här är nog det mest ”Halloweeniga” ni kommer få se på min blogg (i alla fall i år). Jag vet att just Halloween är mångas favoritnailarttema men det är definitivt inte mitt. Snarare är det ett tema jag gruvat mig för i flera veckor nu.

Det känns ju som om både bloggar och instagram översvämmas av Halloween-nailart just nu och jag tycker det är hur roligt som helst att kolla på alla kreativa idéer och jag blir grymt imponerad, jag blir bara inte särskilt INSPIRERAD. En av anledningarna tror jag är att jag inte har den minsta relation till Halloween. Jag var gott och väl vuxen* när Halloween kom till Sverige, jag gillar inte skräckfilm och jag har inga barn så jag har faktiskt aldrig firat Halloween. Det gör att det liksom inte finns nån Halloween-inspiration hos mig att väcka, jag lyckas inte komma på nån egen tolkning av temat utan skulle bara sitta och kopiera nån annans idé rakt av och dom idéer jag möjligtvis skulle vilja kopiera har jag varken skills, material eller verktyg till (skulle behöva sånt som akrylfärg eller stämpelplattor och förmodligen bättre orange och gula lack också). Vi får väl se hur det blir nästa år.

Halloweenaktig nailart

Det gick faktiskt så långt att jag funderat mer än en gång på att bara hoppa över den här söndagen men samtidigt ÄLSKAR jag ju NailArt Sunday och VILL vara med alla gånger jag bara kan, även om temat är svårt. Att ta en paus pga sjukdom eller upptagenhet är en sak men jag VILL verkligen ta mig igenom alla teman. I det här fallet fick jag dock nöja mig med att inspireras lite mera av bara färgskalan och göra nått enklare, kanske mera Halloweenish än verkligen Halloween (men eftersom Lela har börjat med inLinkz så kan jag ju bara lägga till mig själv och slipper hålla tummarna för att bli godkänd. Muahahahaha!)

Halloweenaktig nailart

Jag valde att grunda med mitt svarta favoritlack NP12 från Nordic Cap (mitt enda svarta så det är lätt att ha en favorit här LOL men det ÄR bra) och sen gjorde jag en ganska diskret omvänd glittergradient med hjälp av effektlacket 49 från Face Stockholm som jag fick från Sminkan nyligen och så piffade jag upp det hela med pumpafärgade strasstenar (också från Sminkan). När jag var färdig bestämde jag mig för att avsluta med ett lager Essie Matte About You (från Sminkans jättepaket det med), mitt första experiment med matt överlack. Jag har dock inga bilder på hur det såg ut blankt eftersom det redan var mörkt ute när jag lackade naglarna.

Det här är kanske inte min favoritnailart nånsin och den satt bara kvar till nästa dag (rekordkort för att vara mig, i synnerhet så här års) vilket i och för sig delvis berodde på att den chippade. Men jag är så, så nöjd med att jag fick till den i alla fall så jag kunde vara med i dag.

* Menar inte att man inte kan gilla Halloween som vuxen utan att det är mycket svårare att ta till sig nya helger och traditioner när man hunnit bli vuxen. Det är svårt att få till den rätta känslan om högtiden inte är förankrad i ens uppväxt, vänskapskrets eller livsåskådning.

1 lager Illamasqua Nail Base Coat
2 lager Nordic Cap/Star Nails NP 12
Face Stockholm 49 (sparkle multi)
strasstenar (gåva= okänt märke)
2 lager Seche Vite
1 lager Essie Matte About You

Det här inlägget postades i Face Sthlm, Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till NailArt Sunday: Halloween (-ish)

 1. Såå snyggt, läckert med mörkt. Jag är inte heller nåt för Halloween.

  • Annefia skriver:

   Kul att du tyckte det blev snyggt!

   Skönt att inte var ensam om att känna mig oinspirerad. När det gäller Halloween har jag nått en nivå när jag varken är för eller emot. Det är inte min grej men jag orkar inte längre vara anti som jag var dom första åren utan är mest bara ointresserad och likgiltig för egen del men det verkar ju kul för dom som firar, typ.

 2. Lela skriver:

  Ha ha, det är en aspekt som jag inte tänkt på. Att ni själva kan göra bedömningen och kvalificera er själva;) Men å andra sidan är det nog inte något större problem, tror jag nekat en eller två att delta under den tiden som NAS hållt på.

  Även om det inte är några spindlar, spindelnät eller läskiga mönster på dina naglar så känner jag ändå lite halloweenkänsla. Eller kanske mer stjärnklar höstnatskänlsa vilket inte är fy skam det heller.

  • Annefia skriver:

   Jag har ju aldrig på riktigt oroat mig för att bli godkänd nån gång heller. Jag tycker du brukar vara väldigt flexibel och har man bara en tanke bakom så kan ju nailarts som till en början verkar väldigt långsökta egentligen passa temat väldigt bra. Men lite roligt är det ju att låtsas att jag nu kan sneaka mig in med vad som helst. LOL

   Jag gillar din tolkning med stjärnklar höstnatt för det stämmer så mycket mer in på vad det är jag egentligen firar själv. Det verkar med andra ord som om jag lyckades lägga in mera känsla och inspiration i den här nailarten än jag själv var medveten om.

 3. Camilla skriver:

  Jag tycker det är jättesnyggt! Det matta är verkligen tjusigt. Halloween är lustigt, kommer som en överraskning varje år. Jag har inget förhållande till det och barnen brukar inte heller vara så himla noga med det. Värre när de gick på dagis, där var de helt tokiga, fröknarna, över Halloweenande …

  Men nå’n pumpa har man väl gjort ibland.

  • Annefia skriver:

   Tack! Tyckte det var lite spännande att testa matt och i synnerhet ihop med glitter.

   Det måste ju vara annorlunda med Halloween och naitionaldagen och sånna där nyinförda helgdagar när man har barn eftersom dom firas på dagis och i skolan och för dom som är barn nu kommer ju dom här helgerna vara självklara när dom är vuxna.

 4. Tycker det ser ut som en stjärnklar natthimmel med stjärnor och måne! En sån där natt när varulvar, vampyrer och spöken är ute och härjar ;) Moahahahaha! Fniss! :D

  • Annefia skriver:

   Jag tycker det är en VÄLDIGT passande tolkning. Och du vet väl att natten mellan 31/10 och 1/11 så är slöjan mellan våran värld och den andra världen extra tunn så man vet ju aldrig vem/vad man kan träffa på då. LOL Den tanken ligger ju bakom både Halloweens spöken och ”hyllandet” av sina förlorade släktingar på Allhelgona.

 5. Emma P skriver:

  Väldigt snyggt och klädsamt! Förstår absolut hur du känner, jag har heller ingen relation till Halloween. Kan iofs bero på att jag inte alls gillar att klä ut mig:)

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Jag har inte klätt ut mig sen jag tog studenten för…. eh… MÅNGA års sen så jag VET faktikst inte om jag skulle gilla det nu för tiden eller inte. Att klä ut sig kräver ju liksom att man har ett umgänge som gillar det också om man inte ska framstå som VÄLDIGT udda. LOL

 6. Sminkan skriver:

  Jag gillade det här! Jättesnyggt!

 7. Pingback: NailArt Sunday: Svart/vitt | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack