NailArt Sunday: Svart/vitt

Med ett NailArtSunday-tema som svart/vitt kan man ju vänta sig en massa spännande grafiska manikyrer, men ja, så blev inte fallet hos mig i alla fall. Från början hade jag tänkte göra en skittlette men dels brast jag lite i inspirationen (jag har ju gjort både svart skittle, svart halloweenmanikyr och svartvita prickar nu under hösten och det utan att egentligen vara särskilt inne på det här med svart lack) och dels så brast jag väldigt mycket i tid och ork. Men nånting ville jag ju få till i alla fall och då lät bubbelplastmarmorering som ett förhållandevis snabbt och lätt alternativ som borde bli effektfullt i svartvitt….

Eeehhhh… trodde jag ja. Det visade sig bli en enda gråsvart sörja, inte effektfull alls utan bara smetigt och nästan helt svart, plus att en ”dekorativ” (stor) kal fläck på pekfingret där det drog med sig det vita lacket som tydligen inte hunnit torka (mer om det senare). Dom vita prickarna (=kladdiga blaffor) jag i ren desperation försökte piffa upp det hela med gjorde det bara ÄNNU värre. Så där satt jag sen med en vitlackad högerhand och en vänsterhand som såg ut som…. eh ja.. novembermörker + väldigt akut tidsbrist. Det var bara att börja om igen med vänsterhanden och komma på nånting SNABBT.

L.A. Girl Uninhibited över Wet n Wild Break the Ice

Så i stället för grafiskt och dramatiskt blev det en enkel layering med det svarta, matta glittret L.A. Girl Uninhibited över vita Wet n Wild Break the Ice. För att piffa upp det hela något valde jag också att lägga på ett (eller var det två?) lager av hologlitteröverlacket China Glaze Fairy Dust vilket helt klart hjälpte upp det hela men naturligtvis inte alls gick att fota i mörkmulet novemberväder (man kan se det lite i flaskan på den dåliga blixtbilden vilket är enda orsaken till att den bilden är med)

L.A. Girl Uninhibited över vita Wet n Wild Break the Ice

Det största problemet men den här manikyren är dock inte att den inte blev som jag tänkt mig. L.A. Girl Uninhibited fungerar trots allt bättre över vitt än det gjorde i den här manikyren. Nej, problemet var att det vita lacket aldrig härdade! Två lager Break the Ice över två lager L’Orelal Snow in Megeve förra helgen fungerade men fyra lager Break the Ice med flera andra lacklager över fungerade inte ALLS.

Nästa dag luktade det fortfarande om fingrarna och när jag var blöt om händerna gick det att skjuta lacket fram och tillbaka på naglarna. Det gick dessutom hur smidigt som helst att lyfta bort allt lacket med en tandpetare. Men till skillnad från när man ibland kan tappa/peta bort tjocka glittermanikyrer så var inte nageln ren under utan kladdig av klibbigt, klistrigt, luktande ohärdat vitt lack som såg ut lite som om jag smetat in naglarna med tjockt lager skolklister. Tyvärr missade jag att fota eländet för jag ville bara få bort det så snabbt som möjligt. Det var så klistrigt att saker och ting fastnade i lackresterna och efter att jag trodde att jag fått bort allt var naglarna fortfarande klibbiga så det krävdes en extra omgång remover plus skrubbande med tandkräm och borste för att få bort allt. YUCK! Om vi säger så här, jag var inte vidare sugen på att försöka få till en ny svart/vit-nailart efter det.

1 lager Illamasqua Nail Base Coat (på vänster hand)
1 lager OPI Natural Nail Strengthener ( på höger hand)
4 lager Wet n Wild Break the Ice
1 lager L.A. Girl Glitter Addict Uninhibited
1 lager China Glaze Fairy Dust
1 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i China Glaze, L.A. Girl, Nagellack, Nailart, Wet n Wild och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till NailArt Sunday: Svart/vitt

 1. Sminkan skriver:

  Släng det vita lacket!

 2. Emma P skriver:

  Trist att det inte torkade för det blev ju fint. Både svarta och vita lack är ju sånt man ofta använder som bas för andra lack och då vill det ju verkligen till att de samarbetar…

  • Annefia skriver:

   Tack! Jo, det blev riktigt trevligt att titta på även om det var en nödlösning. Att lägga på Fairy Dust knöt ihop det väldigt bra även om det inte syns här.

   Håller med, det är ju jätteviktigt med bra svarta och vita lack. Mitt svarta Nordic Cap-lack är ju bra i vanliga fall (utom till bubbelplastmarmoreringen) men inget av mina vita är riktigt bra.

 3. Tycker det ser fräscht och lite vintrigt ut. Riktigt fint. :-)

 4. Lela skriver:

  Negativa upplevelser är aldrig kul oavsett om det gäller lack eller något annat.
  Det syns ju inte på bilderna att lacket inte härdat, tycker manikyren ser fin ut.

 5. Mrs Data skriver:

  Det ser fint ut i varje fall, men det låter ju onekligen inte så himla käckt.

 6. Resultatet blev i alla fall fint :)

 7. Helena skriver:

  Det är väldigt fint, men det där vita lacket bör nog gå i papperskorgen!

 8. Nageldraken skriver:

  Jag har varit med om samma saker med vita lack, det är jätteirriterande. Fast om jag var du skulle jag spara lacket och använda det som bas till skojiga frankningsexperiment och köpa ett bättre vitt krämlack att måla med självt istället. Om du kan få tag på Nordic Caps vita så tycker jag att du ska köra med det istället, det är väldigt bra!
  Men manikyren blev fin på bilderna i alla fall!

  • Annefia skriver:

   Tack! :o) Vita lack ÄR ju besvärliga! Suck! Jag skulle jättegärna vilja ha Nordic Caps vita men den lokala Coopbutiken har slutat sälja Nordic Cap så nu vet jag inte vart jag ska skicka mamma för att leta (det är ju lite mer komplicerat när man inte orkar ge sig ut och leta själv)

   Jag har inte börjat med frankning än men det kanske är nått att ge sig i kast med till nästa år? Men skulle det inte blir problem med det frankade lacket om man använder ett lack med dålig formula i det?