NailArt Sunday: Ljus

Så var det söndag igen och dags för NailArt Sunday! Veckans tema är Ljus, nånting som förmodligen alla längtar efter så här års, vare sig det är stearinljus eller det mycket saknade solljuset. Jag har en känsla av att vi kommer få se många spännande tolkningar eftersom det är ett så brett ämne men jag misstänker ändå att jag kommer vara ensam om min tolkning.

Ljusterapiinspirerad nailart

Som trogna bloggläsare vet har jag en kronisk sjukdom (ME/CFS) som blir mycket sämre under den här tiden på året och den här veckan fick jag en ljusterapilampa i förtida julklapp av min mamma för att se om det kan hjälpa. Det är alldeles för tidigt att uttala sig i sjukdomsfrågan än men i alla fall hjälpte lampan mig med inspiration till veckans nailart.

Ljusterapiinspirerad nailart

Inget annat kan symbolisera ljus tydligare för mig just nu än det turkosblå ljuset från min nya lampa, både ljuset som sådant och ljus i form av hopp, men det faktum att solljuset dessutom är framträdande på bilderna tycker jag bidrar ytterligare till veckans tema.

Ljusterapiinspirerad nailart

För att försöka återskapa lampljuset valde jag att göra en plastpåsemarmorering med ljusblå IsaDora Cloud i botten och turkosa Depend 195 ovanpå. Dock var Dependlacket lite tjockt och segt vilket gjorde att det blev en ganska småmönstrad marmorering men jag tycker att det funkar bra ändå.

Ljusterapiinspirerad nailart

I min värld kräver korta nagelstumpar bling för att göra mig glad, dessutom bidrar ju glittrandet ytterligare till känslan av ljussken så ovanpå marmoreringen målade jag ett lager med mitt älskade OPI Gone Gonzo! plus att det blev en extra liten strassten på ringfingrarna.

Ljusterapiinspirerad nailart

Så vad tycker ni, kan ni se likheten?

Ljusterapi

1 lager Illamasqua Nail Base Coat
2 lager IsaDora Cloud
1 lager Seche Vite
1 marmorerat lager Dpend 195
1 lager OPI Gone Gonzo!
Turkos strassten
3 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Depend, IsaDora, Nagellack, Nailart, OPI, Prat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till NailArt Sunday: Ljus

 1. Camilla skriver:

  Vilken härlig tolkning! :-)

  Manikyren är ljus och somrig också. Och jag hoppas lampan kommer att visa sig vara positiv på alla sätt!

 2. Jennysjox skriver:

  Lite ljusreflektioner från naglarna också kan ju inte vara dåligt i alla fall. Härlig tolkning!

 3. Helena skriver:

  Det är ju en helt underbar tolkning! Jag hoppas verkligen att din lampa kan hjälpa dig att må bättre under den här mörka tunga tiden när kroppen inte vill som man själv vill.

  Och lite bling på naglarna det gör susen det ;)

 4. Lela skriver:

  Kan absolut se likheter, du har lyckats riktigt bra:)

 5. Emma P skriver:

  Intressant tolkning:) Tycker att du lyckades bra! Håller tummarna för att lampan ska hjälpa dig…

 6. Härlig tolkning! Underbart vacker manikyr!
  Håller tummarna för att lampan kommer att hjälpa dig. ♥

 7. Man ser definitivt lampan i tolkningen på naglarna! Bra gjort! Jag gillar verkligen Gone Gonzo också! Hoppas innerligt lampan hjälper dig! <3