Nagelvårdsresan: November (10 månader)

Men alltså blä! Ibland funderar jag över varför jag envisas med att visa mina stackars nakna naglar. Andra människor som visar sina nakennaglar i sina bloggar har mycket snyggare naglar än mig även om jag nu misstänker/hoppas att det inte beror på att ALLA andra har snyggare naglar utan på att dom med fula naglar har självbevarelsedrift nog att inte visa upp dom för allmänheten. Men ja, det har inte jag, varken snygga naglar (just nu) eller självbevarelsedrift. LOL (Eller jo, det har jag, MASSOR men inte när det gäller mina naglar.)

Det ska väl också sägas att det var roligare att visa nakennaglarna när dom blev längre och bättre för varje gång i stället för som nu när dom blir kortare och sämre från månad till månad. Fast det är förstås inte helt sant för naglarna är egentligen BÄTTRE än dom var för en månad sen, bara usch så mycket kortare. Jag har testat Illamasqua Nail Base Coat som jag fick från Johanna den här månaden och det verkar vara ett mycket bättre underlack än ”Essie Destroy my Nails” var och naglarna är inte alls lika torra, spröda och sköra som dom var för en månad sen. Jag har också oljat in dom än mer än vanligt och använder mig nu enbart av den egenblandade nageloljan (dvs bara den med eteriska oljor i och ingen neutral mandelolje-sesamoljeblandning) och det har säkert gjort en hel del till. Men ja, kortare är ju naglarna, det går inte att komma ifrån. Suck!!! Får låta bli att leka med verktyg ett tag.

November (6/10)

Vänsterhanden - 10 månader

Oktober (11/10)
Vänsterhanden - 9 månader

Man kan ju bli rent deprimerad när man kollar på dom här bilderna. Jag vet flera människor som trivs i och verkligen klär i så här korta naglar (som på den översta bilden alltså) men de är inte min grej alls. Jag tycker det framhäver deras olika form alldeles för mycket. Jag har ju så pass korta (och sneda) nagelbäddar fortfarande (om än längre än när jag började min nagelvårdsresa) att även om jag fortfarande har en del friväxande tipp kvar når naglarna nätt och jämn över fingertoppen och jag kan inte riktigt fila till en snygg form på långfingret än om jag inte vill hålla på och fila på fingret också (och det vill jag inte LOL). Pekfingernageln är dock kortare än vad det är på bilden men jag orkade inte ta nya bilder. Nu är den ungefär lika lång som på oktoberbilden. Det intressanta med det här är dock att man kan se att t.o.m pekfingernageln växt den senaste månaden så yay för det! Och yay för mycket längre lillfingernagel!

November (6/10)

Högerhanden - 10 månader

Oktober (11/10)

Högerhanden - 9 månader

Högerhandens naglar är för ovanlighetens skulle lite längre än vänsterhandens naglar (dock inte så att man tänker på det till vardags) men det syns ju att mina två allra sämsta naglar tog en hel del stryk av Esisie Help Me Grow Destroy My Nails. Dom är dock mycket starkare än för en månad sen.

Den här månaden har jag funderat på att testa OPI NNS (vill bara testa ett nytt underlack åt gången) och sen har jag sett en massa olika tips på YouTube om att vitlök ska vara bra för naglarna också så det har jag också tänkt prova. Nån annan som testat det?

Det är ju bara två månader kvar av min nagelvårdsresa nu och jag börjar bli desperat, inte kan jag visa upp sånna här avbrutna och nedfilade stumpar som mitt slutresultat!!! LOL (Fast å andra sidan, när jag kollar på hur dom såg ut i januari förra året så är ju naglarna trots allt oändligt mycket friskare nu, så ja, tolka gärna mitt gnäll med en smula ironi)

Produkter jag använt:

 • Oljor: Min egna nagelolja med eteriska oljor
 • Handkräm: Cien Hand Cream with Almond Iil & Shea Butter, Cien SOS Hand Concentrate och Atrix Professional Repair Cream
 • Kosttillskott: Original Silicea och B-Komplex eller Super Stress 600 (B-komplex med vitamin C) + lite annat som inte är nagelrelaterat (Omega 3, D-vitamin odyl)
 • Underlack: Illamasqua Nail Base Coat
 • Remover: Cien
Det här inlägget postades i Illamasqua, Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Nagelvårdsresan: November (10 månader)

 1. Emma P skriver:

  De har ju ändå vuxit lite mot oktober. Sen tycker ju inte jag att detta är kort, så lång fri tipp har jag sällan. Fast jag har långa nagelbäddar i och för sig. Jag gillar ju NNS, ska bli spännande att höra vad du tycker om den ifall du testar.

  • Annefia skriver:

   Om vi ignorerar det här med ihopbladningen så spelar ju nagelbäddens längd väldigt stor roll. Har man långa nagelbäddar som sticker ut utanför fingertoppen behöver man ju inte ha så mycket friväxande nagel = mindre risk att naglarna går av. Men vi stackare med korta nagelbäddar måste ju ha massr av fri tip innan vi ens når utan för nageln. Sååå synd om oss! LOL

   Men det spännande här är ju att mina nagelbäddare växt under året, i synnerhet pålillfingrarna. Det trodde jag aldrig skulle hända. Men det tar nog MINST ett år till innan dom är jämnlånga med naglarna.

 2. Emma P skriver:

  Eller ja, jag rörde nog ihop bilderna lite., var visst lite olika olika naglar. Sorry…

  • Annefia skriver:

   Ingen fara! Det kan ju vara en smula förvirrande att hålla koll på före och efter bilder den här gången ja. LOL Högerhandens naglar HAR växt dock så yay för det och vänsterhandens lillfinger med.

 3. Camilla skriver:

  Det är iofs trist att vänta på att naglarna ska växa när de råkat få fel längd … men det är ju i alla fall jättetydligt att dina naglar mår mycket bättre nu än tidigare! Himla bra grund för tillväxt! :)

 4. Nageldraken skriver:

  Jag tycker inte alls att dina naglar ser så eländiga ut. Mina är verkligen inte vackra i naket tillstånd. De är präktigt missfärgade och har skivat sig rejält. Jag bara döljer det med lack för det mesta! ;-)

 5. Matilda skriver:

  Vitlök har jag provat och det stärker faktist naglarna. Dock så är bieffekten att man får lukta vitlök på fingertopparna som är svårt att få bort, men de går nog på något vis. Har lyckats få bort lukten själv men kommer inte ihåg hur jag gjorde :P
  Sen så vill jag gärna rekommendera jojobaolja! Blandade det med lite andra oljor och det gjorde så att jag fick så långa naglar som jag aldrig haft förut! Men tillslut så gick en nagel av (pga enkla anledningen SLARV) så då var det bara att börja och igen, men jag kan ändå starkt rekommendera jojobaoljan ;-)

  • Annefia skriver:

   Så spännande att du testa vitlök och fått det att funka! Gned du bara in det på nakna naglar då eller? Jag har inget problem med doften, jag tycker att min olja tar bort det mesta av vitlökslukten och sen försvinner resten när jag lackar naglarna. Annars är mitt bästa knep för att få bort olika svåra lukter att skrubba med kaffe-pulver (tyvärr tycker jag att kaffe luktar äckligt det med, men den lukten försvinner med tvål)

   Jojobaolja låter väldigt spännande! Den skulle ju funka att bland med min vanliga olja (som är baserad på mandelolja, sessmolja och eteriska oljor) Köper du den på hälsokosten eller?

 6. Matilda skriver:

  Jag gned in en vitlöksklyfta på min nakna naglar och lät ”vitlöksaften” verka i några minuter, Sen var det ”bara” att tvätta bort ;) Jojobaolja köpte jag i hälsokosten (finns säkert på Life med!) . http://www.nailcarehq.com/blog/ är en engelsk hemsida som jag fann lite info om en nagelolja som innehöll jojobaolja som gav tydliga resultat på naglar. (Men p.g.a leveransen börjar i USA så blandade jag egen nagelolja) Kan rekommendera att ta sig en titt.
  Jag har följt din nagelvårdsresa ett tag och det är alltid lika spännande att läsa månad för månad om hur det går! Kämpa på! :)

  • Matilda skriver:

   Insåg inte att man kunde ”svara” på kommentarer under men jaja :p

   • Annefia skriver:

    Ingen fara, det är okej att både svara på kommentarerna eller posta nya. Man kan svara ända ner till 9 nivåer djupt (alltså svar på svar på svar x 9)

    Oh, det verkar finnas mycket intressant info på den där sidan för en nagelvårdsnörd som mig och nu blir jag ju ännu mer intresserad av att tesa att mixa in jojobaolja i min vanliga oljemix. Tack för tipset!

    Kul att du gillar att följa min nagelvårdsresa förövrigt!