Gott Nytt År!

GOTT NYTT ÅR!!!

Jag hoppas att 2014 blir ett riktigt bra år, både för er och för mig, ett år fyllt av positiva händelser, hälsa, trevliga människor, glada överraskningar och mod och styrka att tackla resten om så behövs.

Jag kommer att hålla fast vid mitt gamla nyårslöfte om att jobba med att vara snällare mot mig själv. Tycker att jag i det stora hela blev mycket bättre på det under 2013 men det finns fortfarande en del kvar att jobba med. När andra ger nyårslöften om att kräva mer av sig själva går jag helt enkelt mot strömmen och lovar att försöka kräva mindre (ett nog så svårt löfte att uppfylla).

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Gott Nytt År!

 1. Johanna skriver:

  Gott nytt år Fia! Hoppas det blir ett riktigt bra år. Kram

 2. God fortsättning på det nya året!
  Du tänker helt rätt! :-)

  • Annefia skriver:

   God fortsättning på ditt år också!

   Kul att du gillar hur jag tänker. Det ligger ju så väldigt mycket olika i det hela med att vara snäll mot sig själv, förlåtande, accepterande osv inte bara ”unna sig allt man vill ha och slippa gör nått jobbigt” som en del tror. Jag skulle vilja säga att det är svårare att förlåta sina misstag och acceptera sig själv som man är än många andra nyårslöften folk ger.

 3. Fröken Nilsson skriver:

  Gott Nytt!!
  Att kräva mindre av sig själv….ja du det låter som ett smart drag jag borde ta efter!!! Ska allt försöka :)

  • Annefia skriver:

   Det samma! :o)

   Många gånger är man ju mycket hårdare mot sig själv och ställer många högre krav på sig själv än man nåsin skulle göra på andra så jag tror det är en viktig grej att jobba med. Förra året lyckades jag riktigt bra med den här biten, i alla fall fram till senhösten (och eftersom jag är snäll mot mig själv förlåter jag mig för mina misslyckanden) och jag mådde mycket bättre och var mycket lyckligare än på länge, det berodde inte BARA på min ”självsnällhet” men det var en KRAFTIGT bidragande orsak.

 4. Nageldraken skriver:

  Gott nytt år! Det verkar vara ett mycket bra nyårslöfte! Jag tror faktiskt att det är så att när man är snäll mot sig själv för det också med sig att man blir bättre på allt möjligt annat och att man blir trevligare att umgås med eftersom man släpper sin prestige – bara bonusar!

  • Annefia skriver:

   Tack det samma!

   Jo, det är ju ett koncept som för med sig oerhört mycket mer än man först kan tro. Dom flesta av oss är ju mycket bättre på att vara snälla mot och ta hand om andra än oss själva men i längden så blir man ju mycket bättre på att ta hand om andra om man ser till att ta hand om sig själv också.

   Att vara snäll mot sig själv betyder ju också så olika saker för olika personer och olika situationer. För nån kan ju snällheten handla om att ta sig ur en situation man mår dåligt av (dåligt förhållande, dåligt jobb etc) för att man tillåter sig att se att man förtjänar bättre. Men det kan ju också betyda att man bestämmer sig för att INTE gör dom där dramatiska förändringarna just nu utan ägnar året åt att göra andra snälla saker för att bygga upp sin självkänsla först.

   Det kan ju också innebära att man tar ett viloår som bara handlar om att minska alla krav man har på sig själv. Det är en av dom sakerna jag gillar med det löftet, det kan innebära så många olika saker men alla är till det bättre och handlar om att man ska MÅ så bra som möjligt inte GÖRA/VARA så bra som möjligt.