Mina senaste Orkidutter!

Jag har tydligen, alldeles utan egen förskyllan, börjat samla på orkidéer (blame it on the boogie min mamma). Andra saker som jag också funderat på att börja samla på den senaste tiden är ytterkrukor… och fönster!!! (Och kanske också några fler ytterväggar att förvara min fönstersamling i).

Nu ska väl sägas att orkidésamlingen är väldigt modest, bara 7 plantor, jämfört med när jag samlade på saintpaulior och hade 2-300 OLIKA namngivna sorter, men så har också min fönstersamling minskat drastiskt sen dess (och inte har jag nått separat blomrum heller längre).

I alla fall, här är min tre nyaste orkidéer, en vit med rödlila fläckar, en gulgrön med rosa mönster och en med små, små vita blommor, alla köpta som räddningsplantor/reaplantor naturligtvis.

Vit orkidé

Vit orkidé

Gulgrön, rosamönstrad orkidé

Gulgrön, rosamönstrad orkidé

vit och rödlilafläckig orkidé

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mina senaste Orkidutter!

 1. Sminkan skriver:

  De ser jättefina ut! Jag har också två orkidéer fast jag svurit på att aldrig mer skaffa några då de är så tråkiga när de inte blommar. Kanske kan gömma dem i fönstret på kontoret sen…

  • Annefia skriver:

   Jag gillar dom faktiskt även när dom inte blommar. Tycker det är kul att gå och vänta på knopparna och dessutom är dom inte söndertuggade och trasiga som mina andra växter har en tendens att bli. Smulan är SVÅR på blommor och numera har jag i stort sett bara bladkaktusar och orkidéer pga henne. Hon tuggar visserligen på en del av kaktusarna men hon kan inte rycka upp dom med rötterna som hon gjorde med mina andra plantor eftersom bladen bryts loss i stället. Orkidéerna får dock vara i fred.

 2. Fingerfärger skriver:

  Orkidéer är jättefina, men eftersom de ska ha så lite vatten och så sällan så glömmer jag lätt bort dem tyvärr. Mina St. Paulia verkar må bra av denna behandling. :)

  • Annefia skriver:

   Jo, saintpaulior gillar när man glömmer att vattna dom (dom lever i klippskrevor i normala fall och har det torrt och väldränerat om fötterna) men mina orkidéer verkar också trivas med att jag glömmer bort dom en smula, i synnerhet vintertid.