NailArt Sunday: Flower Power

VARNING! Om du för nervösa sammanbrott eller typ epilepsi eller nått av för mycket färg bör du kanske undvika dagens inlägg. Mycket färg blir det!!! LOL


Temat för NailArt Sunday den här veckan är som jag nämnde tidigare Flower Power, inte ”Ett gäng clowner som rånat en godisbutik OCH en blomsterhandel OCH en leksaksaffär och sen blivit överkörda av glassbilen på väg hem” som man annars kan tro när man ser mina naglar. Men ja, Flower Power innebär ju blommor och färg och psykedeliska mönster så vilken annan gång kan man fullständigt vräka färg över naglarna? = Väldigt kul tema med andra ord!

Jag hade en jättetjusigt (och extremt färgglad) vision med vattenmarmorering i neonstarka färger med matchande blommor ditmålade efteråt. Nu blev det inte riiiktigt som jag hade visualiserat det hela men extrem färgglatt och en smula psykedeliskt måste man ju i alla fall säga att det blev. LOL

Flower Power

Jag började med att grunda med två lager av Nordic Caps vita för att riktigt lyfta fram förgerna i marmoreringen och valde sen ut ett helt gäng lack som passade bra ihop, ett gult, ett rosa, ett orange, ett ljusgrönt, ett tealfärgat och ett turkostblått. Tyvärr visade det sig sen att flera lack var för tunna för att passa i en marmorering (det gula syntes inte alls, det gröna blev gult och det tealfärgade blev ljusblått) och det turkosblå blev både för mörkt och för blått (glittret i det lacket var dock en bonus) + att en del lack torkade för snabbt för att få till regelbundna mönster

Blommorna är i sin tur målade med akrylfärger och blev kanske en smula för många, i synnerhet i kombination med prickarna också. Men som sagt var, ingen annan gång kan man ju vräka på SÅ HÄR mycket förger och det piggade helt klart upp den mörkgrå dimmiga tillvaron så det här är nog ett fall av ”det blev inte riktigt som jag tänkt mig men det blev nog ganska bra ändå”. Kanske mera kul än snyggt men definitivt kul!

1 lager Essie Nourish Me
2 lager Nordic Cap/Star Nails NP13
1 lager Seche Vite
Rosa: Nordic Cap/Star Nails NP05
Orange: Nordic Cap/Star Nails NP07
Gult: Milani Gaudy Yellow
Grönt: NYX Green Papaya
Teal: Mood Struck namlöst termolack
Turkosblått: Nordic Cap/Star Nails NP33
1 lager Seche Vite
Blommor: Oumaxi Akrylfärger
2 el. 3 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Milani, Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails, NYX, Udda Lackmärken och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till NailArt Sunday: Flower Power

 1. Anki skriver:

  Härligt, flummigt och snyggt

 2. Va läckert! Absolut inte för mycket, även om jag gillar liknelsen med clowner :) Marbling är så svårt att hitta rätt lack till, jag tror aldrig jag har använt de jag tänkt från början, måste ofta byta för de inte flyter ordentligt mm..

  • Annefia skriver:

   Tack!!!

   Håller med, det är verkligen svårt att hitta bra marbling lack, i synnerhet när ens utbud av vissa färger är begränsat. ALLA min ljusgröna lack är supertunna och jag har bara ett enda gult. Men fördelen med just det temat är ju att det inte behöver vara perfekt.

   Jag kan tyvärr inte kommentera i din blogg (när inte anonyma kommentarer är tillåtna försvinner också alternativet att fylla i namn och URL själv) men jag tycker att du hade lyckats jättebra med din marbling idag. Både färger och form känns helt rätt.

 3. Lela skriver:

  Helt klart en kul manikyr, väldigt kul till och med:)

 4. Superfint! Helt magiskt vackra! Jättebra gjort!

 5. Åh, jag älskar den här manin! ♥ Jag trodde du hade haft på nån färdig folie! Helt underbar bakgrund och de glada blommorna och prickarna passar så bra mot bakgrunden. Vill också göra så här fin nail art! Behöver jag säga att jag gillar abstrakt konst och makrofoto? :D

  • Annefia skriver:

   Det låter som det här är precis din grej då! Och nej, inget folie och inga stämplar eller nått sånt. Watermarble är lite meckigt, tekniken som sådan är inte så svårt att förstå sig på (det finns massor av filmer på YouTube) men det svåra är att hitta vilka lack som funkar och att hinna skapa mönster innan dom torkar. Men även misslyckade mönster som det blev det här gången blir ju snyggt som du kan se.

 6. Micki/nagelfager skriver:

  Ååååååh, det här var jättefint!!!!!!! Ser så himla proffsigt ut. Som påklistrade dekaler eller nåt.

 7. Sminkan skriver:

  Nej, det blev inget sammanbrott här. Det var helt okej. Känns liksom harmoniskt ändå på något vansinnigt sätt.

  • Annefia skriver:

   Wow! Nu blir jag imponerad på allvar! Jag tänkte när jag precis postat det här inlägget att om DU lyckas hitta nån harmoni i DET HÄR, då har jag VERKLIGEN lyckats. Och så skriver du just om harmoni i komentaren. Nöjd!!! :o)

   Men jag tror att jag har en instinktiv känsa för det här med harmoni och etstik som gör att det (oftast) blir en balans även i galenskapen.

 8. Emma P skriver:

  Åh wow! Jag tycker att det blev både snyggt och coolt, gillar det verkligen!

 9. Vilken härligt flummig flower power nail art! Gillart! :-)

 10. Fröken Nilsson skriver:

  Läckert!! Inte alls för mycket utan en manikyr som andas glädje :)

  • Annefia skriver:

   Tack!!! :o) Tycker att det är kul att jag slår på stort och skapar nått som i teorin borde vara vanisnne men tydligen ändå inte blir det. Weee!