NailArt Sunday: Hidden Numbers

Veckans NailArt Sunday-tema är alltså siffror. Siffror? SIFFROR!!!! Alltså, jag har inget som helst speciellt för hållande till siffror som kunde inspirera mig och inte är dom särskilt vackra att titta på heller. Vilket svårt ämne!!!

Visst, man kan alltid bara skriva dit några siffror på naglarna och sen vara färdig med det, men grejen är att jag alltid målar fulla nailarts ”på riktigt”. Dvs inga tillfälliga nailarts som jag bara fotar och tar bort efteråt utan allt jag visar i bloggen målar jag på bägge händerna och bär sen i några dagar, så jag vill ju att nailarten inte bara ska följa temat utan jag ska trivas med den på fingrarna också.

Hidden Numbers

Faktum är att jag för en stund tänkte hoppa över den här helgen, så svårt tyckte jag att det var. Men skam den som ger sig, Jag GILLAR ju utmaningar och VILL vara med varje söndag (om inte yttre omständigheter hindrar mig) och tillslut kom jag på en lösning. Ser ni siffrorna???? Dom må vara diskreta och en smula symboliska men dom FINNS där. Trots allt handlar ju siffror överhuvudtaget om symboler och romerska siffror är ju också siffror.

Hidden Numbers

För att få till en mjukare tonad gradient än sist använde jag två olika blå nyanser från IsaDora, Cloud och Miami Blue, och så Nordic Caps vita Np 13 som vanligt. Först en gradient åt ena hållet och sen maskade jag av siffrorna med tejp och gjorde en gradient åt andra hållet. Enkelt och effektfult med diskreta siffror som ändå lyckas följa veckans tema. Jättenöjd med resultatet faktiskt! Dels blev det ju snyggt och dels känner jag mig alltid extra nöjd när jag lyckats komma på en bra lösning på en svår nailartsutmaning.

1 lager Essie Nourish Me
Vitt: Nordic Cap/Star Nails NP13
Ljusast blå: IsaDora Cloud
Mörkast blå: IsaDora Miami Blue
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i IsaDora, Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till NailArt Sunday: Hidden Numbers

 1. Lottsky skriver:

  Ja-a visst syns siffrorna och vilken SNYGG och elegant lösning till tolkning! Superfin tejpad gradient också, jättefint hur de blå färgerna harmonierar med varandra! :)

  Jag bär också mina nail arts som fulla manikyrer, jag swatchar överhuvudtaget inte för jag vill bära min lack och manikyrer, inte bara måla och fota. :)

  • Annefia skriver:

   Vad kul att du gillar det, både utseendet och själva tolkningen! :o)

   Jag swatchar aldrig heller. Jag är helt enkelt mera förtjust i att bära lacken än att måla med dom. Det är ju en frågan om tycke och smak och hur mycket otestat man har.

 2. Väldigt kreativ lösning på temat! Jättesnyggt! Gillar det massor!

 3. Gelic' nail art skriver:

  Mycket snyggt:D Håller också med om att måla fulla nail art’s, jag ser också till att kunna bära dem. Min taktik är at börja med nail arten på högerhanden(dvs att jag målar med vänster hand) och sen göra likadant på vänstern (jag är högerhänt). Då kan jag härma min förmåga till rätt hand. Svårt om man gör för bra på vänster och sen inte kan härma till höger. :P

  • Annefia skriver:

   Tack! :o)

   Så smart! Själv börjar jag alltid på vänsterhanden. Dels känns det mest naturligt för mig och så tänker jag att jag över upp tekniken på den lätta handen (är också högerhänt) innan jag går vidare med den svåra men jag måste nog börja fundera på om inte din metod är smartare.

 4. Emma P skriver:

  Jag såg dem inte först men nu gör jag det, coolt och roligt och riktigt snyggt dessutom!

  • Annefia skriver:

   Tack! Kul att du tycker det blev snyggt och extra kul att du inte såg dom först. Det är lite det som var tanken med det hela, att man bara ska se siffrorna om man koar noga/tänker efter.

 5. Lela skriver:

  Dubblagradienter är snyggt och du gjorde ett bra jobb med att väva in siffrorna:)
  Jag kan mycket väl bara göra nailarts på den handen/fingrarna jag fotar. Ofta hamnar jag i tidsnöd på kvällarna (lackar bara efter att killen somnat) och då är den enkla vägen ut att köra vanligt lack. Men när jag väl får till nailart på bägge händerna trivs jag oftast väldigt bra i det:)

  • Annefia skriver:

   Så kul att du gillar det! :o)

   Tidsbrist är defintivtivt en giltig ursäkt (det var ju det som orsakade min manikyr med krossade polkagrisar på högerhanden. LOL). Fast egentligen är ju ”lustbrist”eller vad man nu ska kalla det en lika giltig orsak. Det är ju inte så att det ena är bätter än det andra eller att man behöver ursäkter utan det handlar ju mer om vad man gillar bäst själv. Själv har jag ju knappt hjärta att ta bort mina nailarts ens när dom börjar chippa LOL

 6. Tove skriver:

  Snyggt!
  Jag brukar vara som du – nailarts ska kunna bäras som de är. Men ibland, till speciella tillfällen, väljer jag att enbart göra en hand.. Idag var en sådan dag..

  Den här manikyren hade ju passat perfekt på Blå Måndag imorgon också! ;)

  • Annefia skriver:

   Tack! Din nalart i söndags var ju väldigt speciell så jag kan förstå att den, i stynnerhet med alla känslor som var inblandat, valde att bara göra den på ena handen.

   Visst hade den! Det är ju synd bara att jag så sällan har ork att blogga på måndagarna och just den här nailarten hade jag ju redan postat.

 7. Nageldraken skriver:

  Haha, vad roligt att vi kom på liknande lösningar på problemet! Jag körde också romerska siffror, men utan din snygga dubbelgradient. Din manikyr var också jättesnygg!
  Jag brukar f ö oftast också bära min nail art som full manikyr i några dagar, så då måste det vara något jag trivs i också.

 8. Helena skriver:

  Inte bara supersnyggt utan även supersmart lösning!