Trippelgradient i vitt-grönt-lila

Förra veckan när jag hade lite svårt med inspirationen fick jag en nailartutmaning av Sminkan. ”Och varför inte ha en vacker gradient nästa helg? En med tre färger! Krämlack! Tänk en vit-lila-grön eller något annat med färger som utmanar lite i skarvningen så blir det inte ”för enkelt” för dig. :D” Då hade jag ju redan hunnit måla mina ”flugor” men det hindrade mig ju inte från att ge mig i kast med Sminkans utmaning när jag skulle lacka om naglarna.

Egentligen hade jag tänkt vänta med att visa den här nailarten till nästa fria val på NailArtSunday men det är två veckor dit och jag har redan fullt av arkivbilder (varav ett gäng layerings som ju rent tekniskt är nailarts) så jag kände att jag nog ville visa dom här bilderna nu på en gång i stället.

Trippelgradient i vitt-grönt-lila

Svårigheten men den här graderingen är inte så mycket att det är tre färger, naglarna har ju hunnit växa sig nog långa för det nu, utan att konstrasten är väldigt stor mellan ljusgröna IsaDora Marzipan och mörklila Depend 300 och att alla tre lacken är krämlack och väldigt täckande och pigmenterade. Det gjorde att graderingen blev väldigt tydlig och ”svampad” i stället för den där softa mjuka övergången som i t.ex den här graderingen. Men jag tycker det blev riktigt bra ändå, jag tror liksom att ljusgrönt och mörklila aldrig kommer att tona över i varandra på ett naturligt sätt.

Trippelgradient i vitt-grönt-lila

Blomman på ringfingret är förövrigt bara ditmålad som accent, bling is my thing, typ, och inte för att dölja en misslyckad gradering. Den VAR inte misslyckade men jag SKULLE rent teoretiskt kunna komma på en sån sak vid nått annat tillfälle.

Så vad säger du Sminkan? Bra nog eller får jag bakläxa?

1 lager Essie Nourish Me
Vitt: lager Nordic Cap/Star Nails NP13
Grönt: IsaDora Marzipan
Lila: Depend 300
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Depend, IsaDora, Nagellack, Nailart, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Trippelgradient i vitt-grönt-lila

 1. Sminkan skriver:

  Fantastiskt bra gjort! Vad fint det blev! Och lite lagom utmaning när det var så kontrasterade nyanser! Jag visste att min idé var briljant och att du skulle göra det briljant också!

  • Annefia skriver:

   Så kul att du gillade det! Och jag håller med om idén var helt briljant! Du lyckades ju pricka in några av mina favoritfärger dessutom så jag trivs osedvanligt bra i det här. Keep ‘em coming!

 2. Fröken Nilsson skriver:

  Najs :) Sitter just nu med en hologradient där skarven blev sådär….men inget som inte lite prickar kunde lösa ;)

 3. Lela skriver:

  jag gillade att skarvarna blev så där ruffa och nästan ”pixliga”, snyggt:)

  • Annefia skriver:

   Så kul att du gillade den här varianten. Jag förstår precis vad du menar med pixliga för jag tycker det påminner om hur man mixade färger i serietidningstryck förr (har ingen aning om man gör det längre för jag läser mina serie online nu).

 4. Pingback: NailArt Sunday: Hidden Numbers | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack