Nagelvårdsresan: April

Så var det dags för ännu ett nagelsvårdsreseinlägg i sista stund. Verkar ha blivit min nya grej, typ. Har också bestämt mig för att rationalisera bort bilderna på högerhanden för att spara lite tid. Det har inte alls särskilt mycket att göra med att pekfingernagel och långfingernageln på högerhanden fått ett utbrott av tjurighet utan det beror mer på att jag var väldigt darrhänt när jag fotade och högerhandsbilderna blev för suddiga och nästa gång jag lackar om naglarna har det ju hunnit bli maj. Dessutom så ÄR det ju vänsterhanden som är visningshanden så jag tror vi kör på det här i fortsättingen

April
Vänsterhanden i april

Mars
Vänsterhanden i Mars

Naglarna är som synes lite kortare den här månaden (inte så mycket som vinkeln lurar er att tro dock) eftersom jag precis tagit bort den sista av lagningen och var tvungen att fila lite för att matcha den nya längden på långfingret. Det känns sååå skönt att vara av med lagningen nu men det har ändå funkat (och hållit) mycket bättre än jag kunnat tro..

Och naglarna må vara lite kortare än sist men dom är mycket fräschare och mera återfuktade igen också, även om jag slarvat en del med nagelvården pga att jag somnat i soffan i stället. Det märks att våren är här nu och inomhusluften inte är lika torr och bedrövlig längre. Hur går det för era naglar? Har dom börjat växa lite snabbare än?

Produkter jag använt:

 • Oljor: Min egna nagelolja med eteriska oljor
 • Handkräm: Cien Hand Cream with Beeswax & Vitamin E, Cien Hand Cream with Almond Oil & Shea Butter, Cien SOS Hand Concentrate
 • Kosttillskott: Original Silicea och Super Stress 600 (B-komplex med vitamin C) + lite annat som inte är nagelrelaterat (Omega 3, D-vitamin, Membrasin)
 • Underlack: Essie Nourish Me
 • Remover: Cien
Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nagelvårdsresan: April

 1. En väldigt synlig skillnad på mars och april…fina naglar du har…;-)

 2. Sminkan skriver:

  Det ser ut som bra framsteg för dig! Jag har kört en DermaNail-kur för att få mina att växa ut och sluta skiva sig efter sjukhuset och all sjukdom jag drabbades av direkt efter. Feber tar ofta hårt på min hud och mina naglar som verkligen blir otäckt torra. Normalt sett har jag ju inte torra naglar, liksom. Tack och lov så har det funkat med DermaNail och massor av handkräm så naglarna har växt ut, förutom tumme och pekfinger på höger hand.

  • Annefia skriver:

   Jag tyckte väl att din naglar sett ut att återhänta sig snabbt! Jag blir också torr av feber och märker att mina naglar påverkas av hälsan rent allmänt också. Och kombinerar man sen det med att jag är en torris överhuvudtaget plus att inomhusluften i min lägenheten är TORR den tiden av året jag inte kan ha ett fönster öppet. Om vi säger så här, det går åt mycket olja, hudkräm och vatten i det här hemmet.

 3. De ser onekligen fräscha ut! Wow!
  Mina naglar växer på men häromdagen gick en av… Så både heaven and hell för min del. Lol!

 4. Helena skriver:

  Det ser verkligen ut att ha funkat. Dom är jättefina nu.