Säsongspremiär på balkongen!

Nu har den börjat! Balkongsäsongen!!! I förra veckan kom dom hem igen, mina perenner som övervintrat nedgrävda hos mamma, jordgubbarna, gräslöken, doftviolen + den sedvanliga krukan av lite hopblandat vårmix från mammas rabatter. Tyvärr verkar det dock som om min prickiga viol inte klarat den här vintern, får nog norpa en tuva av mammas, trots allt är ju dom också ättlingar till min ursprungsplanta.

Det är ju fortfarande en hel del som ska göras därute. Städas, kläs om dynor, så rosenbönor och så vidare, och så småningom skaffa lite fler växter och ställa ut pelargonerna, men allt har sin tid. Städningen behöver jag hjälp med och än är det ju lite för tidigt för vissa växter men nu är det på gång i alla fall.

Blandade balkongblommor

Vitsippa med grön mitt

Doftviolen

Doftviolen

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Säsongspremiär på balkongen!

 1. Vad härligt! Älskar balkongperioden!
  Själv ska jag precis ut och plantera vackra penséer på min balkong :D

  • Annefia skriver:

   Åh vad härligt! Bilder på insta?

   Älskar penséer men jag vet inte än om det blir några i år. Eftersom jag är extra skröpplig i år är det ju svårare att ta sig ut och köpa. Men jag har många fler perenner att vänta hem i alla fall.

 2. Sminkan skriver:

  Härliga bilder! Hos mig finns i år tre krydd-krukor men inga perenner.

  • Annefia skriver:

   Härligt med kryddor! Vad har du för nått? Min pepparmynta kommer nog hem igen i morgon och jag misstänker att jag har självsådd citronmeliss i nån av krukorna.

   Det här ju inte direkt till vanligheterna med perenner när man har balkong, om man inte har en sån där stor lyxbalkong där man kan ha krukor stora nog att övervintra dom i och buskar och sånt med. Jag är glad att jag kan gräva ner mina plantor hos mamma varje höst.

 3. Fröken Nilsson skriver:

  Så härligt att få in naturen på balkongen :) själv längtar jag tills växthuset hur byggts upp men det tar lite tid m allt markarbete…..

  • Annefia skriver:

   Jag förstår verkligen att du längtar! Jag hade växthus förr i tiden när jag var frisk och hade hus men numera försöker jag klämma in alla min trädgårdsdrömmar på en enda liten balkong. Den brukar bli rätt så full. LOL