Mera växter på balkongen

Mamma kom över med lite fler av mina växter (och lite nya) häromdagen. Som vanligt planerar jag att blanda både ätbart och vackert på balkongen i år, och för den delen, en hel del som är båda delarna.

Blandade växter

En salig blandning av växter

Minipenséer

Kolla Jezzlan vad jag mamma fick tag på till mig!

Viola odorata 'Freckles'

Viol, nu med prickar! Mitt (balkong)liv är komplet igen! (har flyttat med mig min prickiga viol (och dess ättlingar) från rabatt till rabatt.. osv sen jag sådde den -96. MÅNGA flyttar har det blivit!)

Smultron

Smultron, röda och vita

Mynta och nejlika

Pepparmynta (till vänster) och nejlika. Myntan har hängt med flera år nu, nejlikan bara sen förra året när jag fick den för att mamma trodde det var en av mina kyddväxter när den kom upp ur jorden.

Primula

Primula

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mera växter på balkongen

 1. Gelic' nail art skriver:

  Åh, önskar jag också hade balkong/uteplats. Nu har jag inget av det.. Många fina växter men den prickiga violen var ju helt underbar!

  • Annefia skriver:

   Visst är den? Numera finns den att få tag på i Sverige men när jag sådde den beställde jag hem frön från England för att jag inte kunde motstå den.

   Stackare som varken har balkong eller uteplats. Jag tror jag skulle få cellskräck då.

 2. Malin skriver:

  Det är ju så härligt nu när man kan börja göra ordning balkongen! Tycker det är jättehäftigt att du övervintrar en del av växterna hos din mamma! Jag provade att köra hem några plantor till mina föräldrar nåt år, men kom fram till att det inte riktigt var värt besväret… Så nu är det bara nyplanteringar som gäller. Hittills har jag satt jordgubbar, violer/penséer, tusenskönor och nån sorts pelargon, och det bästa är att nu när jag har en så stor balkong finns det plats för massa mer när det blir lite varmare :-)
  Ser fram emot fler av dina balkong inlägg!

  • Annefia skriver:

   Vad härligt med en stor balkong. Min är ju inte alls lika stor som jag skulle vilja men det går att proppa dit ganska mycket växter ändå.

   Kul att du uppskattar balkonginläggen för det kommer ju bli fler av dom vad det lider. Varje sommar förvandlas bloggen till lite av en balkongblogg,

 3. Sanna skriver:

  Så härligt nu när odlingssäsongen äntligen har kommit igång <3
  Hoppas att allt är bra med dig <3
  Kram
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Visst är det superhärligt! :o)

   Jag har tyvärr mått lite sämre i år men jag kämpar ju på. Läser förövrigt fortfarande din blogg men har inte riktigt haft ork nog att kommentera så mycket.

   *kram*