NailArt Sunday: EU-valet

I dag är temat för NailArt Sunday EU-valet och inget skriker väl EU-val så mycket som tvärrandigt? Eller nja… kanske inte… men ändå…

Så här är det: Jag tycker att det här med att rösta är VÄLDIGT viktigt, det är inte bara en ”plikt” som en del kallar det utan också en rättighet, en rättighet som människor i en del länder är villiga att riskera sina liv för, en rättighet som jag aldrig tänker sluta vara tacksam för varje gång jag röstar och en rättighet som jag aldrig, aldrig tänker ta för given. MEN, utöver att det är EU-val idag så är det också min 45-årsdag idag (Tant är gammal!) och lite grand känner jag att det begränsar vad jag vill ha på mina naglar.

Tvärrandigt i rött och rosa

Alltså fick politiken välja färgerna på nailarten (inklusive stenar i regnbågsfärgerna eftersom jag tycker att det också är en viktig politisk fråga) medan födelsedagskalaset fick avgöra motivet. Inte för att just tvärrandigt är ett typiskt födelsedagsmotiv heller men randigt är ju ett roligt sätt att kombinera två färger och långrandigt har jag gjort så många gånger tidigare. Dock ska sägas att tvärrandigt är svårare, både pga nagelns kupning och pga att man målar tvärs över tejpen i stället för längs med vilket gör att lack gärna smiter in under tejpkanten, dock inte värre än att det går att fixa till med hjälp av en tandpetare.

Tvärrandigt i rött och rosa

Lacken jag valt är Orly Ignite och Nubar Dahlia Up Later. Eftersom Orly Ignite är ett jellylack blir det ju lite flammigt men jag tycker nästan att det förhöjer det hela för det får naglarna att se ut lite som färgat glas (just den effekten gör sig dock bättre IRL). Dahlia Up Later i sin tur innehåller hologlitter och det tyckte jag kunde var en kul kontrast mot jellyn samtidigt som glittret skulle anas lite under dom röda ränderna med. Och så strasstenar som pricken över i, även om den röda och den orangea stenen ju inte syns så bra mot bakgrunden.

1 lager Essie Nourish Me
3 lager Nubar Dahlia Up Later
1 lager Seche Vite
1 lager Orly Ignite
Strasstenar
3 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, Nailart, Nubar, Orly och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till NailArt Sunday: EU-valet

  1. Riktigt snyggt, stort grattis på din dag! :D

  2. Lottsky skriver:

    Grattis unga tjejen! (Den här tanten är ännu äldre…) Hoppas du får en fin födelsedag! Snygga naglar du fått till! =)

  3. Sminkan skriver:

    Jättesnyggt och så roligt att du har röda naglar! Grattis på födelsedagen och hoppas det varit en bra dag på alla sätt! Kram!

    • Annefia skriver:

      Tack!!! Det VAR verkligen en underbar dag på alla tänkbara sätt (utom SDs två mandat).

      Jag har faktikst burit rött lack flera ggr i år (men misslyckats kaptialt med att fota det snyggaste i solsken) så din hjärntvätt verkar ha funkat. Fast här valde jag ju rött mer av födsel och ohejda vana typ. LOL

  4. Lela skriver:

    Ett stort grattis på födelsedagen!!! Manikyren var fin, ett extra plus för de genomtänkta stenarna.

  5. Emma P skriver:

    Mycket snyggt och dessutom ett bra sätt att förena politik med födelsedag:) hoppas att du hade en härlig födelsedag och grattis i efterskott!