Är det måndag så är det! (måndagsuppdateringen)

Jag är fortfarande ett väldigt överansträngt skröppel som inte gör många knop, men är det måndag så är det och då ska det måndagsuppdateras här i bloggen!

Årstavla 2008

Som ni redan vet så broderade jag färdigt årstavlan tidigare i veckan. Pga översansträngningen och skröppleriet har jag dock inte orkat montera dom än (bara att plocka fram strykbräda kräver mera ork och energi än jag har just nu) Sen är det ju en annan femma att det är trååååkigt att stryka och montera tavlor, men den här veckan har jag en giltig ursäkt i alla fall. LOL

Amigurumikatt

I stället har jag virkat en katt! Jag har dock gjort kroppen lite längre (för att få plats med alla ränderna) och svansen lite kortare än orginalet

Katten är gjord för att färgmässigt matcha mammas lapptäcke och tanken var att den skull bli en doppresent men jag har ångrat mig. Den är helt enkelt för söööööööt för att ge bort!!! Jag vet inte hur det är med er men själv fäster jag mig mycket mer vid den första av nånting som jag skapat.

När jag hade broderat ansiktet kände jag att den blev så söt att jag skulle bli tvungen att virka en till mig själv med men när jag sen sydde fast öronen insåg jag att jag bara MÅSTE behålla just den här kissen själv så jag ska virka en ny att ge bort i stället. Version två blir ju ofta tekniskt mera perfekt men den är man inte lika känslomässigt fäst vid. Är det bara jag som är så här patetisk? LOL

Eventuellt kommer kissen få nån mer detalj så småningom, blomma vid örat eller rosett runt halsen kanske? Men måndagsuppdateringen handlar om hur långt jag hunnit när jag lägger mig på söndagskvällen så inget extra fuskarbete är tillåtet på måndagen.

Det här inlägget postades i Broderi, Måndagsuppdatering, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Är det måndag så är det! (måndagsuppdateringen)

 1. Lene skriver:

  Jeg kan godt forstå du selv vil beholde den kat. Den er bare for søøøøøød.

 2. Sanna skriver:

  Underbar kissekatt! <3

  SV: Absolut! =)

  Kraaaaam
  Sanna

 3. jag skriver:

  Den blev verkligen jättesöt!
  Krama ”förstlingen” själv, så kan du virka fler att ge bort.

 4. LadyNight skriver:

  Jag har funderat lite på varför din årstavla har siffrorna 2008 på sig och inte 2011. Så jag har tänkt såhär…du kanske har slutfört en gammal brodering? Eller så har du gjort 2007, 2006, 2005, 2004, 2003 osv och ska nu starta på 2009. Eller…så kanske (på något vis) så har din blogg rest i tiden och det är år 2008 hos din nu. Eller så TROR du att det är år 2008.

  …i vilket fall som helst så ser det ursnyggt ut! :)

  Och katten blev ju jättesöt. Jag hade också haft svårt att skiljas från den (vilket jag har med nästan alla mina amigurumis visserligen). Jag försöker tillochmed slarva med flit ibland, så jag kan skiljas från skapelsen :P

  • Annefia skriver:

   Va??? Är det 2011 hos dig???? Måste skaffa ny almanacka! LOL

   Jag gillar dina teorier! Du kan läsa min egen teori här men svaret är att jag hittills har broderat 2006, 2007 och 2008. Jag kommer köpa dom andra tavlorna också så småningom för att brodera i kapp men för att kunna brodera 2011-tavlan skulle jag behöva leva i framtiden och inte i forntiden för den ges inte ut förrän till hösten. Förmodligen väntar jag med att köpa 2009 och 2010 tills dess. Om du vill kan du kolla på alla årstavleposter för att se dom tidigare tavlorna.

   Vilken tur att jag inte är ensam om att ha svårt att skiljas från mina amigurumis!!!

   • LadyNight skriver:

    Aha! Då har jag lite mer koll på läget och slipper att gå vilse i mina teorier =P

    Och så fina allihopa! Blev riktigt sugen på att brodera igen (var insnöad på det ett bra tag under högstadiet). Och Ateljé Margaretha ligger ju nära till hands. Bara en kort busstur till stan och så är jag så gott som utanför deras dörr. Köper Tilda, Freja och Fabel där lite då och då :)

    • Annefia skriver:

     Åh! Du kan handla där i verkligheten? AVUNDSJUK!!!

     Jag har alltid älskat att brodera men jag är som sagt var pysselperiodare så det går i olika vågor vilken sorts pyssel jag är mest sugen på.

 5. Anna skriver:

  superdupersöt =) nej inte är det lätt att skiljas från pysslade saker inte.