Skärtågråttåvitt!

När jag var barn var min älsklingsfärg ”skärtågråttåvitt”. Det hette skärt på den tiden och inte rosa och skärtågråttåvitt var inte tre färger i mina ögon utan en enda och rabblades som en ramsa av ett stackars barn som tvingades uthärda hemskheter som den röd-gröna byrån och ett orangerutig överkast. Ryyyys! Nu fick jag väl en del grejer i skärtågråttåvitt också tack och lov (minns i synnerhet en underbar stickad tröja i favoritfärgen) men mestadels minns jag min barndom fylld av färger som inte alls var i min smak.

När jag fick första egna riktiga kök (ni vet, när man slapp i från dom små trånga korvråarna) hade jag turen att få lägenheten helt ommålad och omtapetserad och valde faktiskt att inreda köket just i skärtågråttåvitt.

Men nu för tiden är jag nog mer inne på skärtågröntåvitt i stället (bara skärtåvitt och t.o.m skärtåskärt passar mig också väldigt bra) men samtidigt kommer färgkombinationen skärtågråttåvitt alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det ÄR helt enkelt snyggt!

Sockor och matta i skärtågråttåvitt

Så när mamma i dag dök upp och överraskade mig med en ny (hemvävd) trasmatta och ytterligare ett par restgarnssockor så kändes färgvalen helt perfekta. Skärtågråttåvitt naturligtvis!!! Okej då mamma, du ÄR väl förlåten för hemska byrån då! ;o)

Till saken hör att trasorna i mattan kommer från gardiner som jag skaffade till det där köket i skärtågråttåvitt. Det tyget kombinerades förövrigt med rosa spetsgardiner som hänger i mitt kök just nu, 20 år senare. Här slänger vi inte saker i onödan inte! Återbruk är kul!

Det här inlägget postades i Andras pyssel, Inredningspyssel, Övrigt, Pyssel, Stickat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skärtågråttåvitt!

  1. Pingback: Hjärtekatten Hjördis | Fialand – Pyssel & Prat