Claire

Möt min vän Claire!

I år har Claire och jag känt varandra i 23 år. Faktum är att vi träffades samma dag som jag tog studenten och vi har bott ihop sen dess. Claire var olik alla andra jag träffat och jag gillade hennes unika, färgstarka stil.

Precis som jag tycker Claire om att pyssla men till skillnad från mig så gillar inte Claire att virka amigurumis eller brodera, det enda hon gillar att pyssla med är tyg så när vi pysslar ihop så är det tyg, tyg och åter tyg som gäller.

För några år sen blev Claire allvarligt sjuk och alldeles handlingsförlamad. Hon orkade inte längre pyssla ihop med mig så jag var tvungen att försöka hitta en ny kompis att pyssla med.

Tyvärr kom jag aldrig riktigt överens med min nya pysselkompis, hon var slarvig och strulig och rent allmänt TRÅKIG och ja, hon var inte Claire. Claire och jag har ju så mycket historia tillsammans och vi samarbetar helt enkelt väldigt bra.

Så gissa om jag blev lycklig den dag en doktor lyckades bota Claire, kosta vad det kosta ville. Nu är hon frisk igen så att vi kan pyssla ihop igen. Nu är det roligt att sy igen!!!

Claires fulla namn är Husqvarna Claire och hon är min kära, turkosa symaskin som jag fick när jag tog studenten.

Husqvarna Claire

Det går nästan inte en dag utan att jag önskar att jag hade råd att byta ut min 8 år gamla digitalkamera och min 6 år gamla mobil känns rätt antik i jämförelse med dagens mobiltelefoner. Men efter att ha varit inlämnad på service förra året fungerar min 23-åriga symaskin precis lika bra som när den var ny och jag skulle inte vilja byta ut henne för allt i världen!

Det här inlägget postades i Pyssel, Sytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Claire

 1. Sanna skriver:

  Titta in på min blogg för en liten överraskning! =)

  Kraaaaam
  Sanna

 2. jag skriver:

  En gammal trotjänarinna med andra ord.

 3. Pingback: Flitig vecka (måndagsuppdateringen) | Fialand – Pyssel & Prat

 4. Fiff skriver:

  Jag älskar din Claire! Så himla cool. Min husqvarna classica 1000 är en nygammal vän. Jag köpte den för 20 kronor, och servade den för 150 tror jag. Tycker den är alldeles utmärkt faktiskt, funkar om man inte är superavancerad i alla fall :-) Men min ser ju exakt ut som din, fast din har mycket snyggare färg då såklart. Det kanske är nån deluxe utgåva!

  • Annefia skriver:

   Så kul att du har en släkting till Claire! Jag tycker att en gammal kvalitetsmaskin är att rekommendera framför en ny av billigt märke. Jag kan till och med tänka mig att en gammal maskin många gånger är lättare att sy med (och förstå sig på) än dom här nya supermaskinerna. Visst kan man göra mycket med en supermaskin som man inte kan med en gammal symaskin men det gäller ju att man begriper sig på den och att man har användning för finesserna om det ska löna sig.

   Och jo, Claire tillhör en speciell jubileumsutgåva som bara såldes i några få exemplar och det gör henne ju extra speciell (och helt enkelt snyggare än alla andra LOL).