Blåsippan ute i backarna står…

Blåsippor

Mera sånt som gör mig glad:

 • vår
 • blommor
 • naturen
 • vårblommor i naturen
 • att komma ut och uppleva allt ovanstående

Träd

Natur

Jag kan bara inte förstå folk som VILL bo i städer (jag kan förstå dom som är så illans tvungna pga jobb och sånt men inte dom som VILL) Själv skulle jag flytta ännu mera ut på landet/ut i skogen än vad jag bor nu om jag bara kunde. I min värld bodde jag nog som allra bäst när jag hade fyra mil till mataffären men skogen och dom vilda djuren precis utan för ytterdörren och fiskevatten precis runt knuten. I min värld är det DET som det innebär att ha ”nära till allt” för då har jag nära till det som är viktigt för MIG.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Blåsippan ute i backarna står…

 1. Lovisa skriver:

  Mysigt med blåsipporna! Även vitsipporna har ju slagit ut nu, eller ja, samtidigt som blåsipporna, och det var ju både trevligt och tråkigt. Man vill ju se blåsipporna först och hinna njuta av känslan att snart kommer vitsipporna, men samtidigt är de ju så fina så det gör absolut inget!

  • Annefia skriver:

   Jag sa exakt nått likande i går när vi var ute. Jag såg faktiskt vitsipporna en dag före till och med för dom har slagit ut i skogsbacken utanför sovrumsfönstret. Det känns som om det går alldeles för fort. I den här takten kommer vitsipporna hinna blomma över innan slånen slår ut och det vore ju synd för dom är så vackra ihop.

 2. LadyNight skriver:

  Regnstaden har haft två riktigt fina ”sommardagar” nu och det är verkligen som om sinnet känns lättare och allt ser ljusare ut. Det är underbart. Har också fått syn på lite blåsippor utanför huset :)

  Hade säkert varit ännu underbarare om jag hade haft det där lilla skruttiga drömhuset i skogen med tillhörande grönsaksland. Att bo nära/i utkanten av stan är visserligen bättre än mitt i (och jag har turen som bor med gångavstånd till en sjö). Men ändå, närmast naturen och långt från betonghus och asfaltsvägar är bäst. Helst inga grannar heller, heh. Så jag känner igen dina tankar :P

  • Annefia skriver:

   Allt blir lättare när vårsolen dyker upp!

   Jo, grannar är ju nått man gärna vill slippa med. Eller åtminstone ska dom bo så pass långt bort så att jag slipper se dom och framför allt så att dom inte kan se mig. Men lite beror det på om jag skulle bo ensam och vara sjuk (då kan ju BRA grannar på lagom insynsskyddat avstånd vara ett viss trygghet), eller om jag skulle vara sambo och frisk (då får det gärna vara låååångt till närmsta granne)

 3. Pysselfarmor skriver:

  Ja absolut är det underbart på landet – jag är född i väglöst land i södra Lappland, men blev tvungen att flytta som ung till Stockholm för att hitta jobb…man träffar man, får barn och vänner…. ja du kan läsa här
  http://pysselfarmorsbilder.blogspot.com/2011/04/favoritstalle-mandagstema.html

  Jag jobbar mitt i sta’n, men bor utanför sta’n med närheten till naturen på några minuter och så har jag gården i norr kvar. Naturen är det bästa jag vet och det är det många som tycker fastän man bor i sta’n. Det ena förtar inte det andra och det är väl en himla tur att alla inte vill bo på samma ställa ;-) då blev det ju fullt på landet eller ??

  Ha en skön härlig påsk!

  • Annefia skriver:

   Det låter som om du lyckats förena det bästa från flera olika världar. Och jag älskar förövrigt att se bilder från din gård.

   Jo, det kanske är tur att inte ALLA bor på landet, då skulle det ju förstöra naturen och lugnet. LOL Men jag skulle önskar att alla finge bo var dom ville och slapp flytta pga jobb och jag skulle önska att inte så stora delar av Sverige avfolkades och dog ut.