Halvfärdiga Hjalmar! (måndagsuppdateringen)

Möt Halvfärdiga Hjalmar! Han har lite grand kvar innan han blir en fullfjädrad Hjärtekatt och får åka till Göteborg och träffa dom andra. Medan vädret ägnade sig åt att säga pang här förut ägnade jag mig åt att virka bakben till Hjalmar så nu har han ett sånt också (ett! LOL) Men allt jag visar i min måndagsuppdatering ska ju vara färdig senaste söndagskväll så allt ni får se av det benen är den påbörjade tassen längts ner i bild.

Halvfärdiga Hjalmar

Det här är första gången jag testa att virka i Muskat och jag har lite blandade åsikter om det garnet. Först och främst så är det ett VACKERT garn, det är svagt glansigt (inte så att mycket det är blankt och glittrande men precis så mycket att det känns lite exklusivt och svagt skimrande i stället för att vara helt matt) och färgerna är underbara. Det är ett sånt där garn som kan ge en garnnörd som mig lite dregelattacker.

Samtidigt är det en litens aning grövre än vad jag föredrar till amigurumis, det är lite hårdare och stelare att virka med än t.ex Tilda (i synnerhet när det gäller små och smala detaljer som armarna på dom här katterna). Den största nackdelen är dock att det är VÄLDIGT lös spunnet vilket gör att garnet delar sig väldigt lätt så man får vara noga så att det inte blir lösa öglor överallt. På den positiva sidan när det gäller amigurumivirkning är dock att det verkar hålla formen väldigt bra.

Personligen tycker jag inte att Muskat är nått bra nybörjargarn för dig som ev ska virka din allra första Hjärtekatt (eller annan amigurumi) utan då rekommendar jag ett mjukare, mera lättvirkat garn (t.ex Tilda) men själv ser jag fram emot att börja virka på Hjalmars syster i dom underbara Muskatfärgerna jag köp till henne (dom fyra längst till höger) .

Muskatgarn

Läs med om Hjärtekatterna här!

Det här inlägget postades i Måndagsuppdatering, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Halvfärdiga Hjalmar! (måndagsuppdateringen)

 1. Sanna skriver:

  Härligt att du fått till så många hjärtekatter, själv har jag inte fått tummen ur och hunnit fixat en enda..men så är det när tiden är för kort.. =S

  SV: Mmm rosa är en kanonfin färg..men inte till begravning dock.. =) <3

  Kraaaaaam
  Sanna

  • Annefia skriver:

   Och hur många barn var det du hade nu igen???? Om jag också hade sex barn hade nog inte jag heller hunnit virka en enda hjärtekatt. LOL

   …fast kanske på min begravning….

   Kram!

   • Annefia skriver:

    …alltså rosa som färg på på min begravning. Att hinna virka hjärtekatter på min egen begravning hade nog blivit lite svårt oavsett hur många barn jag än hade. LOL

 2. Hedvig skriver:

  Hjalmar kommer bli hur tjusig som helst! Jättefin färg! :)

  Jag håller delvis med dig angående Muskat. Jag avskyr att det alltid delar sig. Speciellt jobbigt är det när man ska virka små, petiga saker eller montera. Sen gillar jag inte heller att det är så elastiskt. Ibland ändrar sig hela formen mot det man tänkts sig innan stoppningen. Jag föredrar nog att virka i lite mera stabbigt bomullsgarn…
  Men, som dig tycker jag att glansen är fin och gör sig bra till amigurumisar så jag kommer nog ha överseende och använda det igen. :)

  Kram

  • Annefia skriver:

   Tack!

   Ugh, monteringen ja, började med det i går kväll och det var verkligen ingen höjdare att sy med Muskat. Det låter som vi har rätt lika upplevelser av garnet, inklusive det där med att det är så fint så ibland måste man stå ut. LOL