Senaste nytt på bönfronten

Nu har Rosenbönorna börjat gro så nu har jag stoppat ner dom i jorden. Jag var valt att förså dom i separata krukor (=avklippta mjölk-, fil- och juicekartonger) i stället för att så dom direkt i balkonglådorna. Detta för att jag ska kunna ta in dom i fall det blir risk för nattfrost men också för att jag ska plantera en hel del annat i balkonglådorna utöver bönorna och inte vill riskera att gräva upp dom medan jag håller på och bökar i jorden.

Rosenbönor

Nu får vi se hur längde det dröjer innan dom börjar visa sig. Så småningom kommer dom växa med ca 1 decimeter om dagen (minst).

Nysådda rosenbönor

Och ja, den sista bilden är tagen med min läskiga, överexponerande blixt trots att den är tagen utomhus, mitt på dagen. Sånt där pangande väder kan göra att det het plötsligt blir VÄLDIGT mörkt ute.

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Senaste nytt på bönfronten

  1. Maria skriver:

    Hej!
    Så läckert att se hur bönorna börjar gro. De blir så fina – jag har haft sådana i några år, dock inte i år. Du undrade vilket garn jag har använt till sjalen. Det är ett lingarn från Ullcentrum, finns i många härliga färger. Ha det gott! Maria