Balkongbilder!

Den här veckan har jag besökt den lokala handelsträdgården två gånger (dom hade inte riktigt allt hemma vid första besöket) så nu har jag köpt på min massor av petunior, ljusblå hänglobelior (+ en i rosa och en i lila), två strandkrassingar (dom är ett måste med sin underbara honungsdoft) plus tre tomatplantor. Jag fick tag på Black Cherry (”svart” tomat) som planerat men när dom inte hade Yellow Pear (gul päronformad tomat) i år så fick det bli Golden Queen (orange körsbärstomat) och Sun Gold (gul tomat) i stället. Jag hoppas dom ska bli bra ersättare för Yellow Pear som jag haft i flera år nu.

Och för er som med spänning följer mina Rosenbönor, den allra första lilla bönplantan har börjat visa sig nu. Dessutom har jag fått lite av mammas frösådder som t.ex luktärt, mangold, dill och ruccola.

(Om du håller musen över varje bild kan du läsa vad den föreställer)

Rosenböna på väg upp

Nya plantorna

Frösådder från mamma

Petunior och strandkrassing

Tomaterna

Petunia

Petunia

Petunia

Petunia

Strandkrassing

Penséer

"Hörnan"

Violpenséer

Förgätmigej, primula, prickig viol

Ledsen mamma, jag har inte hunnit fota dom dubbla petuniorna jag köpte i går. Bilder kommer senare, men jag lovar, dom är helt ljuuuvliga.

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Balkongbilder!

 1. LadyNight skriver:

  Vad härligt det ser ut. Vad kul att få följa ”starten” på din balkongdjungel :)

  …förgätmigej är en favorit. Köper man den som färdig blomma eller frön?

  • Annefia skriver:

   Så kul att du gillar att följa min balkong och se hur den utvecklas. Just det är själv grejen med balkongbloggande för min del, att dokumentera utvecklingen från början till slut. Jag gillar också att kunna jämföra mellan dom olika säsongerna (vilket gör det lite synd nu när jag känner att jag inte orkar hålla liv i min engelskspråkiga balkongblogg.)

   Jag har fått min förgätmigejplanta av mamma som har dom i sin trädgård. Det är en perenn (dvs flerårig växt) men nog inte så lätt att övervintra på balkongen så jag får en ny planta varje vår. Man köper dom vanligtvis som planta men det är ju en tidig blomma så den kommer inte vara fin så länge till. Om du vill ha en liten söt ljusblå blomma som står sig hela sommaren så rekommenderar jag ljusblå lobelia (själv föredrar jag hänglobelia men kantlobelian är lika söt) Du ser dom här

   • LadyNight skriver:

    Tack för tipset! Ska kolla upp ljusblå lobelia :)

    …jag fann faktiskt lite förgätmigej ute bakom huset, så jag funderar på att smyga mig dit och kidnappa. Det växer bland ogräs och fuffel, så jag tror ingen skulle sakna det. Saken är väl…tänk om jag tar livet av dem på köpet. Tänker på rötter och så?

 2. Made by Ina skriver:

  Kul att du tittade in hos mig ;)
  Vilken mysig blogg du har, underbara blommor!!!

  Kram Marina