”Amigurumi!” av Elisabeth A. Doherty

Jag har inte hunnit virka nånting ur min nya bok än (jag har fullt upp med alla hjärtekatter) men jag tycker att den är inspirerande och det finns en del mönster jag är väldigt sugen på att testa, grisen, katten och kaninen som syns på framsidan och så rådjuret t.ex. och ja, nalle(?)flickan längst till höger på framsidan och kanske en eller annan jordgubbe och… Inspirerande som sagt var! Dessutom gör den mig sugen på att vidareutveckla figurerna och tolka dom på MITT sätt.

 Amigurumi! - super happy crochet cute av Elisabeth A. Doherty

Boken är skriven på ett sätt som tilltalar mig (och borde passa alla läsare av min blogg också LOL), nämligen på ett pratigt, personligt sätt med en touch av humor. Själv föredrar jag just pratiga, personliga faktaböcker (och gärna med en touch av humor) i stället för torra faktarabblande böcker. Jag antar att det har att göra med att min hjärna trivs bra ihop med andra hjärnor som funkar som min. LOL

Sättet boken är skriven på får mig också att TYCKA OM den. Men andra saker jag gillar med den är också att den tar upp en del maskor och tips och trix som är nya för mig också, inte bara ”så här virkar man en fast maska” (även om givetvis fasta maskor och luftmaskor och sånt förklaras tydligt det med). Jag tycker förövrigt att hela ”så här virkar man” delen är väldigt utförlig, tydlig och detaljerad med tydliga teckningar som visar hur man gör.

Jag kommer säkert återkomma med mera åsikter när jag testat att virka efter hennes mönster också. Längtar!!!

Det här inlägget postades i Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Amigurumi!” av Elisabeth A. Doherty

 1. Elle skriver:

  Det är kul när man hittar en bok som man verkligen tycker om. Ska bli kul att se vad du virkar för söt figur.

  Kul att du antar utmaningen. Naturligtvis är det pinsamt att fotografera ett hus som det bor folk i, men om de har det fulaste huset…får de väl skylla sig själva lite, eller? *ler*
  Kanske borde husägarna få ett pris också? Tröstpris, typ….*haha*

  Ha en skön söndag!
  Kram Elle

  • Annefia skriver:

   Jag längtar verkligen efter att testvirka nått ur boken!

   När det gäller det fulaste ”huset” så handlar det inte så mycket om i fall det är pinsamt eller inte utan jag oroar mig mer för om det kommer vara FARLIGT eller inte.

 2. Finn og Eva skriver:

  Hej Annefia
  Tillykke du blev vinder af vores giveaway, på Fantast-fabrikken så hvis du sender mig din adr. så sender jeg Solskinstæppet, ikonet og blomsterbillederne til dig.
  Fortsat god søndag
  Eva

 3. Pingback: En tallrik jordgubbar | Fialand – Pyssel & Prat

 4. Pingback: En mus i mitt hus (måndagsuppdateringen) | Fialand – Pyssel & Prat