En tallrik jordgubbar

Virkade jordgubbar

Det hemliga pysslet som jag hållit på med i helgen och som jag inte kunde visa i går var ett gäng med jordgubbar som jag virkat för att ge bort i present. Det är himlans opraktiskt att låta folk man känner läsa ens blogg för då kan man ju inte blogga om saker dom ska få i present. LOL

Mönstret till jordgubbarna kommer från min nya bok och det är det första jag virkat ur boken. Dock hade jag ingen grön filt hemma (som jag kunde hitta i alla fall) så jag fick virka ”blasten” i stället. Nästa gång kommer jag nog virka den delen i ett tunnare garn.

Virkade jordgubbar

Dom glittrande pärlorna ger verkligen jordgubbarna det där ”lilla extra” och får dom att se ut som små juveler. Men gissa om tog låååååååång tid att sy fast alla pärlor! Och när jag var färdig hade jag exakt 6 cm röd sytråd kvar. Ooops! Tur att den räckte! Måste nog skaffa mera röd tråd för jag misstänker att det blir flera gubbar framöver, trots att pärlorna tar tid. Jag tror dom skulle bli väldigt söta som nyckelringar t.ex.

Det här inlägget postades i Måndagsuppdatering, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En tallrik jordgubbar

 1. Lovisa skriver:

  De ser verkligen goda ut. Nu fick jag nästan lust att virka en hel buffe med bara midsommarmat? Faast. Midsommarmat i mina ögon (som man VILL virka) är väl bara desserten. Sill och sallad är väl ingen höjdare att visa upp …

  • Annefia skriver:

   Sallad borde man nog kunan göra rätt kul. I den här boken finns mönster till en hamburkare med lösa delar och man skulle ju kunna virka en sallad av lite lösa grönsaker med. Men du har rätt, sillen skulle nog se lite mysko ut. LOL

 2. Hedvig skriver:

  Men så söta! Älskar pärlorna! :)

  Och tjohooo jag kan kommentera igen!!!

 3. LadyNight skriver:

  Åh, mums. Nu blev jag hungrig.

  Jättesöta jordgubbar! Frågan är väl om de får vara i fred nu, eller om de försvinner under soffan och andra tänkbara gömmor… :P

 4. Maria skriver:

  Så fina jordgubbar!!