Tomater och rosenbönor

Ungefär varannan dag kan jag skörda rosenbönor till middag och mogna tomater kan jag plocka varje dag, kanske t.o.m två gånger om dagen. Tyvärr verkar det blir färre rosenbönor än förra året men tomaterna blir desto fler, i synnerhet dom små, orangea, alldeles väldigt goda Sun Gold. Svarta (eller egentligen brungröna) Black Cherry har också börjat mogna så smått medan dom stora Golden Queen inte hunnit få färg än (färg= gult i det här fallet). Nästa år kanske jag borde fundera på att odla nått så exotiskt som RÖDA tomater också? LOL

Tomater och rosenbönor

Än så länge leder Sun Gold smakligan men det kan också bero på att dom två Black Cherry jag plockat hittills inte varit 100% mogna än. Och Augustis favoritmiddag (utöver skölbaggar) består av kokta rosenbönor (med lite smör och salt), strimlad grillad kyckling och så hemmagjord vitlökssås (sån där enkel variant med creme fraiche, majonnäs och pressad vitlök). Rekommenderas varmt!

Det här inlägget postades i Balkongen, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tomater och rosenbönor

 1. LadyNight skriver:

  Nomnom. Nu blev ju jag hungrig! >.<

  Och där ser man förresten verkligen beviset på att du har gröna fingrar :P

 2. Lovisa skriver:

  Snygga naglar! Och det där låter gott, får jag nog ta och prova. Annars har jag bara creme fraiche och pressad vitlök, men det ska alltså ge sig bra med majonäs?

  • Annefia skriver:

   Tack! :o) Det gäller ju att matcha sina växter! LOL

   Jag gillar varianten utan majonnäs också, men lite majonnäs (naturligtvis inte lika mycket som creme fraichen) och lite örtsalt förhöjer smaken ännu mer.

 3. Pingback: Veckans presentskörd! | Fialand – Pyssel & Prat